Dzisiaj jest 18 sty 2025, 10:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam posiadam skuter z silnikiem 1pe40qmb seria do niego wariator stage 6 rolki 5gram sprezyna strong po wymianie ze seri silnik wyje slabo jedzie wkreca sie w obroty 9tysiecy jedzie 30km na sprezynie cetralnej starej i na tej nowy jest to samo na starym wariatorze seria rolki 4gram skuter normlanie jedził nie wyl i przyspieszał dodam ze v max jest mniejszy niz seria a przyspieszenie takie same jak na seri pod gore silnika nie muli wcale caly czas moge jechac na obrota 9tysiecy a przyspieszenie strasznie male czy 5g rolki sa za letkie do tego wariatora? czego to moze byc wina pasek wchodzi na sama gore na wariatorze i nie ślizga

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
To jest wina gmerania w napędzie, przed regulacją samego silnika. Już nie chce mi się tego tłumaczyć po raz enty. "Szukaj" zepsute?

*

Pojazd:
jaka regulacja silnika? silnik jest seria i jest zdrowy wariator do niego podobno miał pasować bez zadnych problemow tak mnie sklep zapewniał :) a co do wariatora to wyminilem go z powodu tego ze seria juz miski były wytarte to sobie mysle jak juz kupywac wariator to kupic coś dobrego Wiec jak wiesz o co chodzi z tym to mi doradz bo ja tu nic nie widze na tym forum tematu podobnego silnika nie mam zamiaru narazie tuningować :) jest to wina ze letkich rolek ? w seri byly 4g rolki tutaj mam 5gram rolki silnik wyje kreci obroty przy jedzie 10km 9tysiecy to tak jak bym samochodem jechal na pierwszy biegu caly czas pasek wychodzi do samej gory i na sprzegle złazi na sam dół i do tego nie slizga

Awatar użytkownika

Po takiej zmianie musisz regulować napęd od podstaw. Poszukaj na forum jakie rolki lubi stg6 i jaka sprężyna centralna będzie najoptymalniejsza.

**
Awatar użytkownika

Pojazd: aprilia sr replica lc
Jak seria wydech to centralka miękka, najlepiej seryjna i samymi rolkami się pobaw :wink:

*

Pojazd:
ale wiec co ? kupić ciezkie rolki np 5g+/8g ? czemu tak jest w starym wario rolki 4gram silnik pracowal fajnie nie wyl jak poje... tylko jechal czytalem na innych forach ten sam wario te same rolki i jest dobrze bez ruszania sprzegła u mnie czy dam mieka cetralke czy dam twarda to i tak wyje tak jak by nie wrzucał drugiego biegu tylko jechal caly czas na jednym pod gore silnika wcalee nie muli tak jak by pasek slizgał a nie slizga

Awatar użytkownika

wariat1994 pisze:
ale wiec co ? kupić ciezkie rolki np 5g+/8g ? czemu tak jest w starym wario rolki 4gram silnik pracowal fajnie nie wyl jak poje... tylko jecha

Bo każde wario lubi inne gramatury rolek. Przez to ktoś wymyślił zestawy rolek testowych, w których wymieniasz ciężarki i sprawdzasz zachowanie pojazdu. Tego nikt
Ci nie powie dokładnie jakie rolki, jaka sprężyna centralna, itp. Każdy pojazd lubi co innego i wymaga czegoś innego.

*

Pojazd:
Oke Dzieki wiec zabieram sie za kupno zestawu testowego i bede sie tym bawil az do bólu

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]