Pewnie i tak, lecz u mnie w mieście takich nie ma. Też tak myśle spróbuje w następnym tygodniu je kupić i zobacze co i jak
Dzieki scoot. Teraz akurat wracałem w miasta , Od 0 do 60 to moment , pozniej lipa a gdy juz jade te 60 przez dłuzszy czas i dodam gazu to przyspiesza lecz bardzo i to bardzo słabo.
-- 13 lip 2016, 22:10 --
Witajcie, mam nowy problem z aeroxem nie chcem robic nie potrzebnych postów to pisze tu .
Otóz wymieniłem cylinder na oryginalny minarelli do tego kupiłem nowy tłok piston kit.
Tamten był chiński i tłok też był lipa.
Na początku jak go odebrałem od mechanika skuter ładnie odpalał ale nie jechał (ja mu w gaz a on 3 na godzine i nie wchodzi w obroty)
Mechanik psiknął mi na filtr powietrza specjalnym preparatem zeby mniej powietrza dostawał (jak kupiłem filtr to tego nie zrobiłem) i było juz o niebo lepiej. Ale jezdziłem do 40 ze względu na docieranie. Teraz zrobione jest juz ponad 200 tak więc ładnie dotarty.
I problem polega na tym jak startuje to czasami nie ma sily jechac (nie wchodzi na obroty) , mysle ze za duzo powietrza. Nieraz jest dobrze ,odrazu wchodzi na obroty i jazzzdaa. A nieraz musze doczłapać się do 20 km/h (dosłownie) zeby wszedł w obroty i jechał jak należy.
Odrazu mówie ze to nie wina rolek teraz mam 5,25. Na 5,5 mulił , na 5.0 duze obroty , gorsze osiagi i muł nadal na początku.
Kręciłem troche tymi śrubkami w gaźniku.
Skuter na zimnym ZAWSZE odpala za pierwszym bez dodawania gazu, ale gdy się porządnie nagrzeje odpala za 2, 3 razem lecz trzeba dodac troche gazu. Kręcenie nadal śrubką od mieszanki da rezultat?