Dzisiaj jest 30 lis 2024, 3:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: zip 50
Witam :mrgreen: widział może któryś z użytkowników opony offroad w na felgi 10-12??? Chodzi mi o opony typowo offroadowe ( tzw. "kostka", takie jak w motocyklach cross/enduro ), jeżeli tak, byłbym niezmiernie wdzięczny za podesłanie linka :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: kymco s9
https://www.netcar.pl/n/opony/motocyklo ... 01479.html może nie kostka ale poszukaj tu może coś Ci podejdzie

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
ciomkus Chcesz urządzać skuterem offroad? :D

*
Awatar użytkownika

jarek2176, dzięki o coś takiego mi chodziło, aczkolwiek szukam czegoś z jeszcze bardziej "agresywnym" bieżnikiem :mrgreen:

Gummma, noo powiedzmy że po części tak :lol:

Pojazd: kymco s9
jesienna orka :mrgreen:

Awatar użytkownika

ciomkus Słaby to pomysł. Skłamałbym pisząc, że mi się to nigdy nie zdarzyło. Bardzo mocno skłamałbym pisząc, że to było tylko raz. :D Mogę Ci śmiało opisać następstwa. Po pewnym czasie zaczną puszczać uszczelniacze w lagach i będzie z nich "srało" olejem, padnie łożyskowanie główki ramy no i zaczna się problemy z trzeszczącymi plastikami, gdzie nie gdzie oberwany plastik wokół łba śruby (najczęściej podłoga). Po tych doświadczeniach zmienisz z powrotem opony i na pierwszym lepszym zakręcie przy składaniu się czeka Ciebie glebunek, co dokończy robotę z plastikami, której nie zdołał zrobić offroad. Stanie się tak, bo z rozklekotanym przodem nie idzie kontrolować pojazdu w zakręcie :D

*
Awatar użytkownika

Gummma, wiem, że skuter nie jest pod teren ale zawsze chciałem przetestować skuterka w jakims offroadzie na oponach typowo crossowych :D mam 2 skuterki, w tym jeden właśnie bardziej do takich "ekstremalnych" wyzwań, mam też drugą parę felg do skutera, plastiki są i tak w słabej kondycji więc im nic gorszego nie będzie a z wymianą łożysk nie ma problemu :D

Powiedz mi tylko, na jakich oponach latałeś? Może masz namiary na jakieś fajne gumy offroad do skutera? :P

Awatar użytkownika

ciomkus pisze:
Powiedz mi tylko, na jakich oponach latałeś? Może masz namiary na jakieś fajne gumy offroad do skutera? :P

Opony na asfalt i raczej suchy :D Jeżeli nie było błota to dają radę ale nie w tym rzecz. Chodzi o zawieszenie i średnicę kół, wszelakie nierówności dają się we znaki. Nie robiłem tego specjalnie tylko skracałem drogę do pracy o dobre 5km. Powiem tylko tyle, nawet jak już dużo wcześniej ktoś "przetrasował" jakiś skrót i jest w miarę możliwie to kręgosłup obrywa i to nie źle. Dużej prędkości nie osiągniesz, bo jak trafisz dwunastocalowym kołem w jakąś większą dziurę to będzie bolało. Ogólnie zero frajdy. Jak już się wybierać skuterem w teren to tylko po piaszczystych drogach, bez kamulców wielkości kurzego jajka.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]