Dzisiaj jest 25 lis 2024, 23:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Yamaha Neos
Cześć. Mam problem z yamahą. Skuter stał 3 lata w piwnicy. Dowiedziałem się że trzeba wymienić kranik paliwa. Zamówiłem nowy zalożyłem nalałem paliwa wszystko dobrze tylko nie odpala, tzn rozrusznik działa raz za kiedy tak jakby chciał ale nie może odpalić na kopke kopie około 30 razy odpali na 10 sekund i gasnie dodam że strasznie kopci. Silnik byl po remoncie. Co może być przyczyną.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd:
Należałoby zdemontować i gruntownie wyczyścić gaźnik. Zdjąć głowicę i zobaczyć w jakim stanie jest cylinder oraz przez miejsce na zawór membranowy sprawdzić stan wału korbowego. Daj mu małą strzykawkę oleju do mieszanki do cylindra i pokop trochę żeby nasmarować to wszystko po tylu latach. Tak samo trochę oleju na wał korbowy.

SCOOTER TUNING IS NOT A CRIME!!!
Obrazek

*

Ok. Napisze jak zrobie. Ogólnie skuter palił do czasu remontu poźniej nie był odpalany. Wszystko wymienione na nowe zalany olejem.

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Najprawdopodobniej olej z dozownika zalał gaźnik i spłynęlo do komory korbowej. Wyczyścić gaźnik i próbować odpalić, będzie troszkę trudno ale trzeba wypalić ten olej.

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

*

Wyczyszcze. Olej w komorze korbowej może skutkować ty że jak odpali to strasznie kopci?

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
On jest nie tylko w komorze ale i w gaźniku i tak to jak najbardziej normalne. W moim chińczyku też jest podobnie, że jak postoi tydzień czasu to jak odpalę to świata nie widać i także olej mi spływa do gaźnika. Jak dłużej postoi to nawet odpalić się nie da. Muszę wtedy spuścić to co jest w gaźniku i ponownie go napełnić czystą benzyną i dopiero odpali i strasznie kopci. Jak już przepali ten olej to później już spokojnie się jeździ.

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

*

Wyczyściłem gaźnik i ogólnie jest ten sam problem na rozrusznik nie pali a jak kopie to dopiero za około 15 razem odpali na 5 sekund i gaśnie nie zawsze nawet odpala. Raz udało mi się go odpalić za pierwszym kopnięciem to na wysokich obrotach pochodził 15 sekund i schodzac na niskie obroty zgasł. Ma ktoś zdjęcia jak mają byc podłączone wężyki?

-- 07 paź 2016, 19:12 --

Jest coraz lepiej pali prawie za każdym razem gdy chodzi na niskich obrotach jest dobrze ale gdy dodam troszeczke gazu to obroty nawet po puszczeniu manetki idą same do góry i po chwili gaśnie. O co może chdzic??

-- 07 paź 2016, 22:14 --

Jaki olej do przekładni a jaki olej do mieszanki??

-- 13 paź 2016, 21:52 --

Pomoże ktoś?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]