Dzisiaj jest 06 lut 2025, 9:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd: Baotian BT49QT-12 Romet 717
Witam :) pisze do pana w sprawach serwisowych Otóz mam skuter 4t 80cc wszystko wymieniane w serwisie wał,uszczelniacze,Korbowód,Wariator,Cylinder,tłok,pierścienie,głowica,wałek rozrzadu,łancuszek rozrządu i iskrownik,świeca I przejechalem z 1200km Dotarty rzecz jasna A teraz po tylu Kilometrach zauwazylem ze jak sciagne kufer i skuter odpale jest ok nie ma nic dymu i utrzymuje obroty rzecz jasna lecz przygazuje pare razy i zaczyna bardziej pierdzieć niż chodzić jak skuter i wydobywa sie dym na wysokosci cylindra a głowicy i spadaja mu obroty i gaśnie a dzien przed zauwazyłem ze zalane to wszystko jest w oleju od dolu jak sie mocuje wydech wiec tu moje pytanie czy przepuszcza uszelka głowicy i nie dosc ze stracil wtedy i teraz moc i dlatego ze dymi czy jak? Teraz znow ten sam problem nawet gorszy skuter jedzie maks 35km/h I padła mi cała elektryka nie ma nic nawet nie moge odpalic z rozrusznika chyba ze na krotko ale to tez nie zawsze jedynie naprawilem jakos swiatla a reszta nic Licze na szybką odpowiedz bo nie daje rady z nim sobie już i Prosiłbym o pomoc.

Cylinder:DR Evolution 70cc
Gaźnik 21 mm
Ssanie ręczne Stage 6
:D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stróż Forum

Pojazd:
Mogła paść uszczelka pod głowicą o ile tam wgl. była ( wiadome serwis na pałe robi) albo jakiś mądry słabo dokręcił wydech i na dołach pociągnęło za głowicę albo na siłę skręcane po gwintach. Tak to jest jak się daje do ''serwisu'' .

**

Wiem ale wydawał sie w porzadku bo kupowalem u niego rzeczy ale ze mialem dosyc skutera to chcialem zeby oni to zrobili nie dosc ze rachunek przekroczyl wartosc skuter 2x to caly czas musze dokladac a nie wiesz co moze byc z elektryka ze padlo doslownie wszystko ? moze iskrownik ale tak by z akumulatora ciagnelo a tak nic

Gaźnik 21 mm
Ssanie ręczne Stage 6

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Co do elektryki to sprawdź na początek bezpiecznik, sprawdź ładowanie oraz masę silnika.
Co do kopcenia to ewidentnie spala olej. Niestety ale tutaj trzeba po kolei rozbierać i weryfikować części.
Miałem w jednym z skuterów podobnie, po 500 km (też 80-tka) od remontu który osobiście wykonałem - skuter zaczął kopcić, były problemy z pracą na wolnych obrotach ale ogólnie miał moc ok.
Po rozebraniu okazało się, że tłok został przegrzany i zakleszczyło pierścienie olejowe. Niestety trzeba było założyć nowy cylinder. Dlatego ważnym jest prawidłowe docieranie jak i pierwsza wymiana oleju po 300km.

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

**

Właśnie bezpiecznik sprawdziłem w pierwszej kolejności i nic czasem jak złapie rozrusznik to pyka i koniec wiem wiem moze przekaznik ale mam nowy i to samo jak na starym.Swiatla migaja jak sie poruszy i nic nie dziala no i tez nie mam mocy jade maks 35km/h :(

Gaźnik 21 mm
Ssanie ręczne Stage 6

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]