Dzisiaj jest 06 lut 2025, 12:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Scarabeo, SV 650S
Tak jak wyżej bo nie wiem czy kupić revo h6 czy xenona

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Bez dwóch zdań lepszy Revo niż jakiś chiński Xenon :)

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Pojazd: kymco s9
1 , jak w lampie lustro jest zmatowiałe , lampa w środku zasyfiona żadna najlepsza żarówka niewiele pomoże
2. revo jak najbardziej polecam jak tylko jest dostępna pod Twoją lampę , w kymco s9 już fabryczne światło jest ok , z żarówką revo mogę w nocy liczyć komary :D , w starych motorach były tylko żarówki bańki i dawało radę bez soczewek warunek patrz punkt nr,1

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Dwa kółka z silnikiem 125ccm
Żarówka do bani. Będziesz opluwany przez kierowców z przeciwka - ta żarówka OŚLEPIA. Brak lusterka pod włóknem światła mijania całkowicie ją dyskwalifikuje z użytku.

Obrazek

Jeśli lampa jest przystosowana do żarówek typu ,, bańka " nic nie oślepia , smok telesfor widziałeś żarówke BA20D z lusterkiem ? ,
2 w swoim zamieniłem H4P43T na zamiennik rewo bez lusterka i jest dobre skupienie snopa światła i poprawna reakcja na zmianę na długie ,
3. stosowanie PRZEBADANYCH zamienników od,, poważnych" producentów w niczym nie szkodzi tylko nie kupi się za kilka zł , można kupić wiadro :mrgreen: chińskiej taniochy i experymentować

*

Pojazd: Scarabeo, SV 650S
A ten revo xenon świeci lepiej niż revo H6? Ktoś to testował? I jak obniżę lampę to nie będę oślepiał kierowców tym xenonem?

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Dwa kółka z silnikiem 125ccm
jarek2176 pisze:
widziałeś żarówke BA20D z lusterkiem ?

Oczywiście, sam zobacz u wujka Google. Są i zwykłe BA20D, i halogenowe BA20D... . Np. ta:
Obrazek
jarek2176 pisze:
Jeśli lampa jest przystosowana do żarówek typu ,, bańka " nic nie oślepia

Z samej konstrukcji żarówki i znajomości jak padają promienie światłą od włókna poprzez odbłyśnik, można wywsnioskować że światłą mijania MUSZĄ świecić w dół, na jezdnię (drogowe to co innego bo te zawsze świecą w poziomie). To powoduje, że masz dobrze oświetlaną drogę przed sobą i nie świecisz we wszystkich kierunkach - w tym w oczy tych z przeciwka. Nie mając tzw. lusterka przy włóknie św.mijania, promienie "walą" we wszystkie strony.
Najlepiej: załóż sobie taką żarówkę bez lusterka, podjedź 5m od ściany i sprawdź czy na św.mijania masz wyraźne odcięcie w poziomie górnej krawędzi snopa światła - gwarantuję Ci że nie. A potem załóż taką z lusterkiem i porównaj. Sam zobaczysz o co chodzi.

Żarówka z lusterkiem świeci tak:
Obrazek
Jak widzisz, jest WYRAŹNE odcięcie górnej linii światła. Mogę jechać za samochodem i nie dostanę w gębę od kierowcy że mu świecę po lusterkach (czym możesz ryzykować mając żarówkę bez lusterka).

PS: kiedy zmieniałem swoją bańkę na halogen, gość w sklepie mi takie właśnie jak tu opisujecie proponował. Na moja uwagę, że "bez lusterka w żarówce będę innych jadących z przeciwka oślepiać", padła ze strony sprzedawcy jakże "zachęcająca" do kupna odpowiedź: "Będziesz oślepiać. Ale będzie Cię lepiej widać". To ja podziękowałem temu sklepowi za takie pomocne porady. Żenada.

Obrazek

mam o takiej konstrukcji http://shop.mieloch.pl/zarowka-przednia ... 6072.bhtml tylko z innym trzonkiem , i jak pisałem działa dobrze , jest utrzymany poziom światła , pisałem o standardowych ba20d z lusterkiem między włóknami na których jeżdził cały PRL :D , a nie o ule pszonych typu ,,xsenon " itp z ,,malowaną " kopułką

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]