Dzisiaj jest 22 lis 2024, 23:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Przecież ta ramka jest wykonana z jakiegoś silikonu i dopasowuje się do gniazda, uszczelniając go. Najważniejsze, by wymiary się zgadzały. Co do przepustowości to moim zdaniem jest to "klepane" masowo w fabrykach w ten sam sposób. Nie zapominaj o tym, że filtr można zapchać bardzo szybko, bez względu na przebieg, ważne są warunki, w których się poruszamy. Czyli im bardziej sucho, tym bardziej pyli dookoła. Z papierowymi filtrami jest ten problem, że nie da się usunąć syfu z jego struktury, tego nie da się wyprać tak jak gąbkę.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: SYM Fiddle III 125, SYM Mio 50
Imię: Tomek
Wszystko co piszesz się zgadza. Ramka jest uszczelnieniem między połówkami puszki filtra. Sam filtr jest taki sam wszędzie. Tyle że po prostu do mojego modelu nigdzie go nie ma, a chciałbym kupić go za 25zł i mieć z głowy. Ogólnie w sklepach nikt nie jest zorientowany że taki skuter istnieje i różni się od poprzedniej wersji, a jest na rynku od 2014r. Mój filtr po 3tys. jest w bardzo dobrym stanie. Ma powierzchowne zabrudzenie ale między żeberkami jest jak nowy. Tak czy siak, jeśli nie będzie niebawem dostępny, kupię gąbkowy i zmodyfikuję obecny.

Pozdrawiam
Tomek

Awatar użytkownika

Moim osobistym zdaniem ten papierowy jest pewniejszy, gąbka więcej przepuszcza. Nic nie tracisz mierząc obecny filtr i popytać o te do odkurzaczy bez workowych. Cena też nie będzie wygórowana, a nie będziesz musiał liczyć na łaskę ludzi, którzy mają wszystko pod najpopularniejsze modele skuterów.

Pojazd: kymco s9
kup gąbkę do filtrów papierowy won w to miejsce podklej gąbkę nawet x2 jak za dużo powietrza będzie dostawał i po temacie

*
Awatar użytkownika

Filtr niebawem będzie dostępny u przedstawiciela w Polsce za 61zł plus przesyłka. W Grecji dostępny jest za 8/9Euro:-) Przy zamówieniu powyżej 100Euro można tam mieć przesyłkę za free i filtr poniżej 30zł tylko po co mi 13sztuk hehehe. Fajnie że w końcu udało mi się naleźć numer oryginalnej części i temat stal się mniej zagadkowy:-)

-- 02 kwie 2017, 14:51 --

Pogoda sprzyja więc Mio 50 Żony też ma odświeżony wydech:-)

Obrazek

Pozdrawiam
Tomek

Awatar użytkownika

Bardzo sprzyja, a ja uziemiony :( Co nie oznacza, że nie powymieniałem sobie dzisiaj kilka "bebechów". Najgorsze jest to, że przejeżdżają dziesiątki motocykli i skuterów obok mnie.

*
Awatar użytkownika

Niemal pod moim oknem, od dwóch dni wygląda to tak:

Obrazek

Warszawski Bazar Motocyklowy 2017... Byłem zobaczyć co się tam dzieje. Jest giełda, wystawy wszelkiego rodzaju i stoiska z ciuchami na moto. Klimat typowo motocyklowy więc skuterów niewiele. Mimo wszystko fajnie znaleźć się w takim tłoku jednośladów hehe. Co ciekawe, jakoś wcale mnie nie kręcą te wielkie maszyny, a tym bardziej specyficzna motocyklowa subkultura...

Pozdrawiam
Tomek

Awatar użytkownika

Szczęściarz! Można znaleźć wiele rzeczy za grosze, a i kontakty z ciekawymi ludźmi. Niestety, ja mogę tylko słuchać dźwięku silników od strony drogi :D

Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Ciepło się zrobiło to teraz takich spotów ,targów itp. będzie mnóstwo
A co z kolegą ,że kolega uziemiony? :P

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Awatar użytkownika

Mate57 Rozsypało się łożysko igiełkowe, niby miało być japońskie... Cały kit do wymiany, wciśnięto mi 68cc, które wiedziałem, że nie wejdzie i tak się z tym bujam już drugi tydzień. Szukam innego sklepu stacjonarnego w okolicach RZE. Dzisiaj wymieniłem sobie króciec ssący, pasek, rolki i mechanizm kopniaka (tak, wiem, że niedziela ale musiał pójść kompresor i pneumat w ruch). Przynajmniej zlokalizowałem zużycia na innych częściach i wiem co mam wymienić następne :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2