Witam mam gy6 72cc router grande z dużymi zaworami głowicą , gaźnik z membraną większa która ma zabezpieczenie na iglicy śrubka dysza 90 iglica srodek, filtr seryjny puszka , mam dwa nowe sprzęgła z seryjnymi sprezynami lecz mam problem z regulacja otóż wiemy ze 4t ma max przy 8 tys wiecej rpm i tak mu nic nie da tylko żyłowanie silnika ale chcę z niego wyciągnąć tyle ile sie da . Wiec tak jak jak dam rolki 5,5g , 6,0 , 6,5 oraz 7g , start skutera zaczyna od 3 tys jak dam mu manetkę do konta to mam 9 tys rpm i obroty spadają do 6 rpm ale max obrotów to 7 rpm , a z rolkami 5g teraz to od 6 rpm ciągnie do 7 rpm ale predkosc mu sie zwieksza do 65 w dwie osoby 60 km ale zasada jest taka ze obroty powinny cały czas rosnąc no do 8 -9 tys rpm a z nimi prędkość jak dam mu 4g to juz wyje i pasek sie ślizga i max 40 km , czy wtakim razie sprezyna jest za miękka ? dodam ze pasek wchodzi na samą góre , przełożenia mam 11/1 .Czy twardasza sprezyna przełoży wiecej mocy na koło oraz czy jest to max co mogę wyciągnąć z tego setupu , bo przy bartonie huragnanie ktory miałem miałem podobny setup i leciał ki 75-78 km a w dwie osoby 70 .Chciałbym optymalnie go skonfigurować tak by się nie meczyl w trasach nawet w dwie osoby i by jechał 65-70 km/h czekam na wasze propozycje co by należało zrobić
|