Saiki autko zostaje tylko soczewki pobrałem bo będę w skuter montował
Jak skończę robic skuter to biorę się za audi. Trzeba trochę mocy więcej wykrzesać
-- 13 kwie 2017, 15:22 --
Mały tescik przy żarówce samochodowej 55w
-- 13 kwie 2017, 20:16 --
Zapomniałem pochwalić się kreatywnością poprzedniego właściciela. A ja zastanawiałem się czemu tak słabo świeci mi stop i pozycja z tyłu
Chyba miało to udawać wyglądem ledową lampe.
Na dzień dzisiejszy wstępnie ukończyłem przednią lampę. Było więcej roboty niż myślałem ale mam nadzieje, że się opłaciło.
Musiałem odciąć cały tył lampy a potem zaślepić dziurę kawałkiem plastiku żeby zrobić nowe otwory na większe soczewki. Idealnym wzorcem średnicy soczewki okazała się szara taśma do pakowania. Dzięki niej nie musiałem bawić się w liczenie odległości między soczewkami
Tak wygląda lampa z zewnątrz. Na razie wszystko na klej na ciepło bo musze wymyśleć jakieś fajne mocowania na śruby.
Chciałem potestować jak to wszystko świeci ale mój zasilacz "warsztatowy" wykrywa podpięcie żarówki jako zwarcie i wyłącza zasilanie :p
Jeszcze mam jeden problem bo lampa teraz jest duużo cięższa i nie wiem czy plastiki będą w stanie ją utrzymać. Mam wrażenie że po przejechaniu przez pierwszą lepszą dziurę odpadnie mi pół przodu. Będzie trzeba ją jakoś zamocować do ramy.