Witam,
Mała aktualizacja odnośnie widełek. Znalazłem mechanika pod Poznaniem, który się zajmuje międzyinnymi regeneracją lag i co więcej naprawdę znającego się w temacie. Udało mu się znaleźć tulejki do alg za około 100zł od szt. + uszczelniacze (przeciwpyłowe) Athena 45zł para. Całość regeneracji powinna zmieścić się w 350zł. Widełki, które zdecydowałem się regenerować były zakupione na alledrogo i był to najlepszy egzemplarz jaki do dziś widziałem. Widełki, które są obecnie zamontowane na skuterze mają rdze na lagach więc ich regeneracja nie wchodzi w grę. Taka uwaga dla osób poszukujących używanych widełek. Występuje różnica w średnicach lag pomiędzy latami 1997-2000/1, a 2000/1-2005. Widełki Shova (starsze), które zakupiłem na allegro mają mniejsze średnice lag od EBAC z 2014r, ale poza tym pasują przynajmniej tak wychodzi z pomiarów średnicy łożyska, rozstawu itd. Zobaczymy jak to będzie wyglądać po montażu. Jeśli ktoś by chciał zakupić nowe to cena wacha się od 1300zł za zamienniki do 1500zł za orginały Piaggio.
|