Zakupiłem ciężarki:
I gripy domino. Chociaż sprzedawca twierdzi że to repliki identyczne jak oryginał. A mają nawet opakowanie. Może kupił na lewo z fabryki i nie chce by go wsadzili
Chciałem jeszcze zamówić klameczki regulowane, ale żadne nie podejdą
Było by pewnie trzeba kupić nowe przełączniki zespolone. Najwyżej kupię może kiedyś jakieś zwykłe polerowane
scoot pisze:
Polerka przekładni fajna sprawa jednak trzeba dbać o nią bo piach i pył potrafią szybko zniszczyć
Mi chyba wystarczy jak coś takiego będzie- oby nie była czarna
Chociaż i tak jak będzie czas, to będzie polerka na lustro.
-- 08 lut 2018, 23:03 --
Przyszły dziś żarówki
Na początku ustawiłem je w taki sposób jak zalecił sprzedawca
Efekt
Takie dwie kule światła
Ale jasność na pewno większa, jak i więcej samego światła. Lecz na zdjęciach widać na odwrót
Ja bym to tak zostawił, ale zaraz byłby wypadek
Na philipsach wyglądało to tak
Postanowiłem obrócić je o 90*. Uzyskałem szerokie pole widzenia, które było super oświetlone. Lecz pomiędzy światłami była taka lekka przerwa która nie była aż tak dobrze oświetlona. Pomimo tego i tak była lepsza widoczność niż na zwykłych. Wyglądało to mniej więcej tak.
Zdecydowałem się by sprawdzić jeszcze je pod kątem. Zdjąłem czaszę, przekręciłem żarówki. Odpalam skuter, patrzę coś słabo świeci. A tu jedna żarówka się tylko pali. Okazało się że została spalona
Oczywiście to aliexpress a nie allegro. I pieniądze odzyskam raczej bez problemu. I zakupię kolejną sztukę. No ale zapewne przyjdzie dopiero w kwietniu, bo chińczycy chyba już wyjechali na nowy rok
Jak przyjdzie to nastawię w ten sposób. Bo był najlepszy. No i regulacja góra/dół.