witam stawiam sprawę krotko cdi i ducati energia miałem za 70zł kupiłem inne ducati energia za 150zł pisało ze odblokowane na piny te za 70zł same kable bez pinów cylinder 68 ccm odblokowany bo 50ccm w samym cylidrze na wydechu był zablokowany nie dało się togo odblokować kolega zaówarzył po zmianie tłumik odblokowany chiński za 150zł łamany z allegro i po wymianie tego wszystkiego dalej jedzie 60km z górki raz mi zgas i mam takie pytanie czy te 20km może być dawka paliwa bo tylko z tym mi zostało pokombinować śruby odkręcone na max powietrze dawka paliwa już myślę o iglicy przepustnicy tam jest takie zabezpieczanie co je się przerzuca na większą dawkę paliwa ma 4 pozycje ale nie wiem wariator tez jest odblokowany bo wymieniałem na rolki najcieńsze ze by dobrze pasek dociskały jakieś pomysły widze ze kazdy ma gdzieś mi doradzić miałem spalony dzwon sprzegła ale przeleciałem papierem i jedzie 60 na gps bo licznik mam rozwalony kupiłem sprtowy dzwon dzisiaj 08.05.18 napisze do was czy się coś poprawiło bo motorowym powiedzieli mi ze trzeba wymienić sprzęgło i wariator sportowy ale poco wariator wystarcz tyko najcieńsze rolki ze by dobrze dociskały pasek dam wam znać co i jak jak chcecie jeszcze do dam ze na liczniku jest 100km ale czuje ze jest to dla picu
-- 11 maja 2018, 11:23 --
niestety kupiłem sprzęgło sportowe pewnie dalej to samo uważam ze wszystkie moduły cdi ducati energia są zablokowane wymieniłem dysze w gaźniku przestawiłem zabezpieczenie na iglicy przepustnicy bo mi gas teraz mi nie gaśnie chodzi wszystko fajnie ale jak biorę go na obroty to ma 9 tysięcy na słuch bo miałem chiński sprzęt bassa i słychać było obroty ze az silnik się trząś tag ze ze by odblokować yamache na iskrowniku AM6 trzeba zaprojektować swój własny moduł i chyba tak zrobię bo znam się na elektronice i kocze nie długo programowanie znalazłem na yamacha.pl ze w tych energia ducati jest jakiś bezpiecznik niebieski ale trzeba rozwalać moduł a mi jest szkoda 150zł rozwalać szkoda mogłem zostawić ten stary a nie go wyrzucać i z drugiej strony nie wiem jak bym się do nie go dostał jak jest zalany klejem epoksydowy żywicznym jeśli dobrze mowie jeśli nie to proszę mnie poprawić czym te moduły są zalane i ja mam dokładnie taki modół a on pisze ze jest odblokowany zaraz mu coś na pisze
https://motor-x.pl/modul-cdi-z-cewka-te ... m-2,p.htmljedyne rozwiozanie to jest modól taki którego nigdzie nie dostaniesz
https://archiwum.allegro.pl/oferta/modu ... 97924.html