Witam. Posiadam problem ze skuterem, mianowicie nie odpala. Sprawdziłem dosłownie wszystko i nie mam już pojęcia co mogę sprawdzić.
na wale nie ma luzów. tłok, cylinder, głowica(zawory dotarte) - sprawne. zawory, rozrząd - ustawione poprawnie.
sposób na wiertarkę - nie odpala. wypięcie czarno białego kabelka z modułu - nie odpala. wymiana iskrownika - nie odpala zatkanie dopływu dolotu powietrza w gaźniku - nie odpala podciśnienie kranika - działa paliwo dochodzi. wymieniony gaźnik na nowy także nie pomógł. iskra jest.
Skuter ogólnie działał normalnie, miał lekkie problemy przy odpalaniu gdy był ciepły, trochę dłużej kręcił czasami aż nagle na drugi dzień wcale nie odpalał. miał wsadzoną 90tkę z wypukłym tłokiem. teraz wstawiłem nowy zestaw 80cc. Miał także niezbyt poprawnie wyregulowany napęd. rolki 9g + sprężyny w sprzęgle wszystkie czerwone. wkręcał się trochę za wysoko na pełnej lecz nie miałem jak ponownie rozkręcić sprzęgła i tego wyregulować.
Kurde, pomóżcie bo naprawdę nie mam już pomysłów, robiłem ten skuter milion razy i nie napotkałem się jeszcze z czymś takim. Skuter ma bodajże 2 lata, kupiłem go z media. Przebieg 9tyś.
|