scoot pisze:
Nie znam tuningu polegającego na zmianie tłoka na 70cc, chyba że chodzi o zmianę cylindra na 70cc to tylko to znam. Jak chcesz wpakować 70cc to jak wyżej, szkoda zaczynać mając 400pln. Dozbieraj do 1000 chociaż i wtedy można myśleć. Porządny tuning na klasę sport 70cc to koszta części 1500-2000pln i robi się to na raz a nie na raty. Wydech+Cylinder kit+gaźnik+wał+napęd+zawór itd.
Poczytaj o etapach tuningu w poradnikach od MielochMotocykle.
Być może się źle wyraziłem, chodziło mi o cylinder, kasę mam w kwocie 2000zl a może być to nawet więcej,chce właśnie zrobić tuning na klasę sport 70cc, wydech już jest zmieniony(ale jest stary, rozważam wymianę i jego)chce na początek zrobić sobie wycenę i dobrać odpowiednie części, wiadomo że jak będę już robił coś to na raz. Więc jeszcze raz chodzi mi o dobór kit cylindra w kwocie około 500 zł +/- jak już wspomniałem gaźnik już znalazłem delorto 17.5.
-- 28 lis 2021, 16:50 --
Zdecydowałem że wymienię i wydech na gianneli extra V2, do tego cylinder kit 70cc stage6 streetrace, gaźnik 17.5 sprzęgło z dzwonem malossi fly system d.107mm, wariator stage6 sport pro, czy będzie to dobre połączenie ??