Mattrack pisze:
To i to się tak na prawdę przyda. Tym bardziej że teraz ma być coraz cieplej. Rozumiem że chcesz wstawić większe i szersze felgi? Miej na uwadze ,że spalanie wzrośnie i poniekąd przyspieszenie zmaleje jak założysz jakieś szerokie kapcie. Miałem swego czasu 215/40/17 a teraz 205/45/17 i w życiu już bym nie zamienił na te pierwsze. Może lepiej to wygląda ale w praktyce lipa jeśli się użytkuje auto na codzień
Rozglądam się za 18 albo z oponami już albo bez sam nie wiem.. trzeba poszukać i coś się znajdzie a co do opon to mam kolegi mechanika on mi tam pomoże wszystko ogarnąć nie chce też żeby asterka wyglądała źle.. Troszkę przez te motorki i zimę całą ją zaniedbałem.. Ale robi się cieplej więc się jej odpłacę
Mały upik na temat TKR:
Kupiłem klucze nasadowe większy zestaw będę rozkręcał koło i czyścił hamulce.. Ponieważ no tylni wgl nie działa i się nie rusza pewnie to przy szczękach takie pokrętło (przepraszam nie wiem jak się to nazywa fachowo) jest uwalone syfem przez to się wgl nie rusza
Teraz będzie troszkę więcej czasu to może to ogarnę
Jeszcze jedno co zauważyłem na stożku dostaje za dużo powietrza.. w czym szukać winy? zła regulacja stożek do dupy? A może ktoś przerabiał seryjną poszkę pod większy gaźnik
-- 22 lut 2024, 23:52 --
Ależ witam serdecznie Panowie i Panie widzę że mało co kto pisze ale mi to tam nie przeszkadza ja się nie zatrzymuje lecę dalej
TKR żyje ma się bardzo dobrze został wyrzucony stary licznik z tej sportowej kierownicy jest o niebo lepiej dla oka
Został też zmieniony filtr powietrza nie wiem niestety jakiej to firm siedział w apce jeździła na nim prze świetnie tak też jest w TKR.. Niestety Moja apka chyba rozwaliła mambranki (najprawdopodobniej siedzą w niej dosyć długo) więc postanowiłem coś pozamawiać z mielocha też dla niej i tutaj oczywiście wbiły się rzeczy do TKR zamówiłem do niego membranki teca (oczywiscie do apki zapomniałem xDD) oraz Wariator Top Racing SV1, i parę pierdułek do apki co do wario i membranek
Tkr dzisiaj już miał nowe części odrazu zobaczyłem różnice w jego pracy po wymianie membranek coś wspaniałego.. Jeśli chodzi o wario to dałem grubszą podkładkę oraz zamiast 7g rolek 6.2g idzie o niebo lepiej naprawdę o niebo jego przyśpieszenie teraz jest nie-sa-mo-wi-te chociaż jak dla mnie jeszcze troszkę idzie z niego wyciągnąć lecz tkr narazie musi poczekać pierwsze apka
Chciałbym do tkr wsadzić jeszcze:
-Lepszy cylinder 70 nie jakaś china
-termometr koso
-sprzęgło jakieś sportowe
-licznik
I małe pytanko ma ktoś pomysł jak poprawić chłodzenie w ac inaczej niż wiekszym gaźnikiem?
Tutaj daje foteczki wszystkiego co mam
)