Dzisiaj jest 01 lis 2024, 13:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wydech-blokady
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
MAM PROBLEM Z ODBLOKOWANIEM WYDECHU W MOIM PEUGEOCIE XP6.
NIE WIEM CO WYWALIC BO TAK: W DYFUZORZE JEST ZWĘŻKA I SPALINY ZAMIAST ISC TAKA RURA tak JAK TO WYGLADA na zewnątrz (duży dyfuzor) IDA TAKA ZWĄŻKĄ W SRODKU [ ] , a w koncowce wydechu mam 5 takich rurek, rysunek poglądowy końcówki
Obrazek
,dodatkowo coś było grzebane przy tym wydechu bo wejście dla cylindra ma za małą srednicę i jest owinięte taką blachą żeby spaliny nie uciekały, oryginalnie powinno być większe
pomóżcie bo jutro to będę robił:) i nie wiemc czy jak wszystko wyp1...dole to czy nie będzie ryczął jak zły i czy nie straci przyśpiechy bo te spaliny będą się mulić nie wiem poprostu co tu pełni rolę blokady:)

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=51538

SPRZEDAM!! ADAPTER SSANIA RĘCZNEGO!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
To tak zacznijmy od dyfuzora : bierzesz i rozcinasz go na pól po czym wycinasz ze środka wszystko co tam jest wszystkie rurki i zwężki, ma być pusty w środku po czym zaszpanujesz ładnie (może być nie ładnie to już od ciebie zależy jak chcesz mieć :P ).

A z tą końcówką to możesz zrobić tak że wyciągnąć z niej wszystkie rurki żeby została pusta obudowa po czym puścić przez środek rurkę z bardzo dużą ilością dziurek o takiej średnicy wewnętrznej jak wlot do końcówki a w wolną przestrzeń między obudową a tą rurkę upchnąć watę tłumiąca do tłumików lecz najlepszym wyborem było by kupno końcówki sportowej.

Pozdrawiam

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
a jakbym tą końcowke poprostu roblokowal i zostawil pustą bez watyi rury w środku?

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
To jak byś przejechał po osiedlu w nocy to by ludzie do ciebie strzelali xD

Najpierw odblokuj dyfuzor i zobacz czy jest poprawa mocy a później na próbę się przejedź bez końcówki żeby zobaczyć czy dużo ona muli tylko z dala od miasta najlepiej.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 0:50 przez Konrad324, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mieszkam na wiosce xDD a kolego czy moc może zmniejszać taka zwężka na wylocie z wydechu? tam coś było grzebane i spawane (poprzedni wlasciciel cos grzabał) i teraz wyraźnie widać, że jest dospawana taka tuleja, która zwęża wyjście z wydechu do cylindra a w cylindrze mam wejście o większje średnicy i tam teraz to mam nieszczelne trochę przez tą tuleje...(uszczelniłem blachą ale nadal tam spaliny uciekają bo naprawde średnica jest sporo większa od średnicy tej tuleji, to może osłabiać moto?

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może powodować to utratę mocy, poszukaj jakiegoś używanego sportowego wydechu na allegro.

Pozdrawiam

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ]