Dzisiaj jest 10 mar 2025, 20:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
A ja miałem dowód bezterminowy, słyszałem ze trzeba wymieniać dowody na motorower bo będą wyznaczane terminy na przegląd itd. Więc poszedłem do wydziału komunikacji i wymieniłem dowód. I nie jestem zadowolony ale jak takie jest prawo to trzeba sie dostosować bo wcześniej miałem bez terminowo, a teraz mam wyznaczony termin na 01.07.2010 czyli dokładnie na tego dnia kiedy zarejestrowałem pierwszy raz motorower tyle ze rok się zmienił. Ale jak np. podbijesz u znajomego przegląd. To policja Ci może skoczyć. Co wezmą cie na kanał i sprawdzą czy masz homologowane części? Wątpię czy by im się chciało. Chyba że cie wezmą na hamownie. Ale jeżeli nie masz w dowodzie ze nie jestes właścicielem to możesz się nie zgodzić. I wtedy dzwonią po starych i masz przejeb**e jak sprawdza ci V-max. A więc jedyne wyjście to blokada obrotów :D.
Pozdro

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A co wtedy gry moto jest u mechanika np.? Jest w rozbiórce, to co wtedy muszę złożyć i pojechać na przegląd?

"Nie sprzęt a technika zrobi z Ciebie zawodnika"
Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator

Pojazd: Yamaha Majesty 250
Blacha,
Troszkę się mylisz, jeśli policja zatrzyma Ciebie do kontroli, a masz coś niezgodnie z przepisami, to kłopoty ma właściciel pojazdu oraz diagnosta który podbił dowód. Tylko, że diagnosta może powiedzieć, że na przeglądzie wszystko było OK, a przeróbki musiały zostać zrobione po przeglądzie.
Kiedyś , przed przeglądem pożyczało się od kolegi koła z dobrym bieżnikiem, żeby przejść przegląd :mrgreen:
Policja nie robi prób na hamowni, jeśli stwierdzą lub będą mieli podejrzenie, że coś jest nie tak, to mogą wezwać lawetę ( za którą zapłaci właściciel pojazdu), i odstawić pojazd do rzeczoznawcy na badania. Tak się robi, jeśli wydarzy się wypadek śmiertelny.
GIBON_F12,
Jak masz skuter u mechanika, to zrobisz przegląd po jego naprawie . Dobrze jest jeśli mechanik do Ci potwierdzenie, od kiedy i do kiedy skuter był w naprawie.

"Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:" - Mycen

Mycen, pamiętam i dziękuję .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
w ogóle z policją jest przesrane.Złapała mnie kiedyś policja i zaczęli przeglądac skuter cały opony, kierunki itd(jamówi może frytki do tego xD)Wkońcu się przyczepili, ze mi niby olej ciekni gdzieś, a to taki osad był.I ptak skurwy**** 150zł za laweta mi ściągneli trzeba było iść na przegląd itd.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
w ogóle z policją jest przesrane.Złapała mnie kiedyś policja i zaczęli przeglądac skuter cały opony, kierunki itd(jamówi może frytki do tego xD)Wkońcu się przyczepili, ze mi niby olej ciekni gdzieś, a to taki osad był.I *** sk**** 150zł za laweta mi ściągneli trzeba było iść na przegląd itd.

Ostrzeżenie za bluzgi !

raggaman555

Ostatnio zmieniony 04 sty 2010, 23:44 przez bartek4334, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
popierwsze to z policja trzeba umiec gadac;p mnie złapali juz tyle razy bez papierów przekroczenie predkosci i zawsze sie pytłumacze;;;

a co to tego wycieku to dwie kropelki nie zaliczaja ie do wycieku musi byc ewidentny wyciek oleju;p

Tytuł:
Ex Moderator

663238146,
Wystarczy, że spadnie jedna kropla, to jak się uprą, to zapłacisz mandat za zanieczyszczanie środowiska,

Tytuł:
*

Pojazd:
adames, za krople nic cie nie moga zrobic moj tato jezdzi róznymi rodzaju ciezarówkami i takie przeboje ma co chwile ze mu sprawdzaja silnik i te sprawy....
prawo mówi ze musi byc ewidentny wyciek oleju badz paliwa!!!
i nic ci nie maga a jak chca niech pisza protokół do grockiego;d
bo kazdy silnik ma prawo sie pocic;p

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Z policja trzeba umiec rozmawiac, trzeba trafic jeszcze na dobry humor policjanta. Jak sie gliniarz uprze to sie wszystkiego bedzie czepial az sie przyczepi. Jesli nie udajesz cwaniaka itd, to bedzie wszystko ok. Juz kilkarazy mnie zatrzymali a mandatu zadnego nie dostalem.

Co do tematu, jak to jest z tym przyslowiem "Nie znajomosc prawa nie uprawnia Cie do jego nie przestrzegania". Policja da jakies informacje o zmianie przepisow kierowcom? No bo ze niby skad my mamy wiedziec ze oni cos zmienili, gdyby nie fora o motorkach to tez bym o tym nie wiedzial. Kiedy zapytalem policjanta podczas zatrzymania, o ten przepis powiedzieli "My nic nie wiemy". Skoro nikt nic nie mowi, nawet policja nie udziela info ( a od tego sa ) to skad taki zwykly Kowalski ma o tym wiedziec?

PS. 300'etny post bez zadnego warna, bana itd. Jestem z siebie dumny :twisted:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator

Przecież nie pisałem, że silnik nie może się pocić, tylko jeśli podczas kontroli , jakiś upierdliwy policjant , który będzie chciał coś znaleźć , zobaczy, że kapie olej na jezdnię , to wlepi mandat. Jeśli więc spadnie na postoju kropla oleju, to jeśli to nie jest wyciek , to co to jest ?
Proszę , tylko nie opisujcie mi jakie przeboje mieli Wasi ojcowie czy koledzy, bo to są opowieści jak u wędkarzy, którzy złapali zawsze największą rybę, tylko się urwała.
Jeśli ktoś z Was będzie miał faktycznie kontrolę policyjną, to będzie siedział cicho i modlił się, żeby nic nie znaleźli i nie wlepili mandatu. Pozostałe opisy kontroli wciskajcie dzieciom na dobranoc.

Ostatnio zmieniony 06 sty 2010, 20:10 przez adames, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: VFR 800FI - BTQT9
Imię: Paweł
2

Ostrzeżenia: 2
To może ja zamieszczę link który może po części niektórym osobom pomóc:

http://piskp.pl/admin/wyswig/pliki/eskl ... 8_2009.pdf

Tytuł:
**

Pojazd:
Ja do kolegi Blacha wydaje mi się że jak rejestrowałeś swój pojazd to zrobili cie w balona bo przepis odnośnie co rocznych badań wszedł dopiero od września a dokładnie od 22-09-2009 i obowiązuje do 22-09-2010. Tak że powinni ci zarejestrować bezterminowo

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kolega rejestrował wczoraj Mbk i pani w Wydziale Komunikacji ładnie mu wytłumaczyła że wszystkie Motorowery które mają w dowodzie wpisane Bezterminowo muszą do września br. pojechać na przegląd.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Swój skuter rejestrowałem jakoś w lipcu i pan poinformował mnie, że nie wpisuje przeglądu, bo każdy motorower będzie musiał je robić okresowo.
Niektórzy się oburzają, ale to jest dla naszego dobra. Nie robią nam tego, po to żeby uprzykrzyć życie, tylko chcą, żeby motorowery były bezpieczniejsze.
Osobiście cieszę się że takie prawo weszło:)

Tytuł:
Vip
Awatar użytkownika

Pojazd: MK5 GT BXE++
Stan niektórych motorowerów jest tak tragiczny, że jestem zdecydowanie za badaniem technicznym!!

http://www.shop.mieloch.pl
Foto/grafik Mieloch Motocykle
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam , ja jak rejestrowałem swojego Speedfighta kazali mi od razu zrobic przegląd lecz ta ustawa w ogóle jeszcze nie weszła , wiec jeździłem 2 miesiące bez zadnego wpisu o przeglądzie . Dopiero jak weszła ta ustawa pojechałem na przegląd i wbili mi na dwa lata , jeśli komuś to pomoze to koszt takiego przeglądu chyba kosztował 60 zł albo 80 zł ... Pozdrawiam ...

Obejrzyj Custom Mojego Speedfighta ;D
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 557#310557

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Obrazek

A mogę mieć z tą lampą problem podczas przeglądu? Zaznaczę że nie ma nic na kloszu napisanego typu E14 itp (czyli jakaś homologacja). Żarówka jest dwu włóknowa więc jest pozycja i stop.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czarek nic się nie bój.Jak byłem samochodem to się pytałem kolesia co będzie sprawdzał.Powiedział mi tak: "a hamulce masz?" powiedziałem że tak a on "no to przejdziesz przegląd".

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3