Dzisiaj jest 08 kwie 2025, 8:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siemka mam problem przygotowuje skuter pod stunt i nie wiem ludzie mówią ze konieczne jest wywalenie dozownika ale zastanawiałem się co zrobić z pozostałymi dziurami po wężykach
A i jeszcze się zastanawiam bo mam bardzo mały bak(tylko 2,5 litra )i chciałem przekształcić dozownik w bak i chciałem go połączyć trójnikiem takim jak się instaluje do gazboxów
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 7009c3cde7
Ale nie wiem czy to zda egzamin i nie wiem dokładnie jak je podłączyć do kranika podciśnieniowego możecie jakoś pomóc ????

2t KOPCI, 2t PALI, 2t NIGDY NIE NAWALI

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Malaguti F12 Digital
co do tych dziur to je zapchaj albo zaklej

co do przekształcania dozownika w bak sam nad tym myślałem kiedyś i może to zdać egzamin jeśli wszystko dobrze zrobisz co do tego jak podłaczyć musisz w dozownik drugi kranik dać albo ręczny albo też podciśnieniowy i wtedy podłączysz trójnikiem i z tego i tego będzie ci paliwo ciągnąć taka moja teoria choć mogę się mylić ale raczej się nie mylę ponieważ tak to będzie ci gaźnik zalewać bez kranika ponieważ gasbox ma próżnię w środku i nie przepuszcza powietrza a taki bak czy dozownik przepuszcza

Ostatnio zmieniony 27 sty 2010, 14:08 przez assane, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale właśnie ja nie chce instalować 2 karnika :/ zbyt dużo roboty.Chciałem to jakoś w jednym sklepić nie wiem bo kranik sam sobie wybiera ilość paliwa podawanego do gaźnika i chciałem właśnie żeby kranik zasysał benzynę z 2 równocześnie ale tutaj jest problem bo jak benzyna się skończy w dozowniku (1L) to z niego będzie zasysał samo powietrze czy to nie zaszkodzi silnikowi ???

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Malaguti F12 Digital
zapraszam do lektury o gaźniku bo mało wiesz bez drugiego kranika tego nie zrobisz chyba ze podprowadzisz bezpośrednio do baku ten zbiornik po oleju ale to nie ma sensu a jak zrobisz bez kranika jak już mówiłem będzie ci go zalewało i nie będzie równo chodził ale rób jak chcesz radze poczytać trochę pozdrawiam

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dziękuje ci za pomoc i rade trzeba trochę poczytać

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]