Dzisiaj jest 01 mar 2025, 14:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
orientuje sie ktos,czy mozna na dt załorzyć taką blokadę obrotów(z jakims włącznikiem) że można przyspieszać do 45 normalnie i dopiero powyzej tej prędkości blokada zaczyna redukować obroty?widzialem takie rozne blokady ale nie wiem czy tam sie z gory ustawia maksymalne obroty czy po przekroczeniu pewnej prędkości redukuje obroty.mial ktos z tym jakis kontakt?

chodzi mi o blokady typu:

http://skuterdoktor.pl/index.php?cPath=386_1011

ta blokada ma mieć tylko na celu to żeby stary myślał że jest zablokowana.

jednak chodzi o silnik am6(yamaha dt) i obawiam sie że w przypadku tylu biegow jeśli blokada będzie na obroty to tym sie nie będzie dało nawet ruszyć;/.

czy te blokady działają tak jak się obawiam? i czy są jakieś które przy 45 nie wiem następuje odcięcie cokolwiek,mogą nawet przy tej prędkości gasić silnik obojętnie co byle by do 45 się normalnie/w miare normalnie rozpędzał rozpędzał.

z góry dzięki.nie wiem zy motorowery to dobry dział

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale po co Ci to ? mówiłeś ,,żeby stary myślał że jest zablokowana'' . .Powiesz mu i tyle chyba nie będzie tym jezdził .. Mi się wydaje że ta blokada brokuje obroty . jest to układ elektroniczny więc pewnie cos z iskra ma związane.

ja bym zostawił i nie ruszał , powiedz że masz 3 biegi tylko a reszta zablokowanych hehe

teraz Honda NSR 125
+Wydech nowy ATHENA lepszy od stargo sharka :)
+Dodatki Carbonowe
+ Oryginalne malowanie
było Derbi senda SM
+ Cylinder z rozwierconymi kanałami
+ gaznik dell'orto + Walc stożek oryginał dell'orto
+ Wydech leovince V6 cross
+ zębatki 12-46

Tytuł:
*

Pojazd:
będzie jeździł raz na jakiś czas żeby sprawdzić,on ma prawko na moto bo jeździł do momentu aż jego ojciec o mało się nie zabił.

dzwoniłem i sie dowiedzialem;/ z góry trzeba ustawić obroty ale niby ludzie w biegówkach to jakoś montują..;/kurde nie wiem jak to zablokować,skoro ona może być podpięta do obrotomierza to czemu nie do prędkościo mierza?;// myślicie że odczytanie sygnalu z prędkościomierza jest większym problemem niż z obrotomierza? może dam to jakiemuś mechanikowi to założenia prywatnie?

Ostatnio zmieniony 23 lut 2010, 12:40 przez cup12552, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
problem rozwiązany,do usunięcia

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
a więc tak....

gdzies w dziale zrob to sam widzialem ze ktos zademonstrowal jak to zrobic, wystarczy poszukac w tamtym dziale,

Osobiscie sam posiadam taka blokade jest to kostka od ktorej jest wylacznik,

Jadac na wyaczonej blokadzie motor wkreca moze z 4,5 tys obrotow , v-max 55 ,
lecz kiedy przelacze ponownie i jest wlaczony przekaznik to motor sprawuje sie znakomicie v max 95 ;)

Więc jest to mozliwe do zrobienia

Xps > Senda > PGO > TKR > Aerox >2x Bws > Aerox

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=181343

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
cup12552, Jak rozwiązałeś problem to pochwal się jak. :D

Obrazek

NIE MAM POLSKICH ZNAKOW!

SPRZEDAM TGB 101S Orion TANIO!!!!

Tytuł:
*

Pojazd:
ok,ta blokada miała być taka żeby ją można było łatwo wyłączyć i jeździć normalnie ale też załączyć i w miarę przyzwoicie przyspieszać z nią załączoną więc opcja samej blokady obrotów nie wchodzi w grę.

kupuje większe zębatki takie żeby moto osiągało 90km.h zamiast 100. i ta prędkość on ma przy 12k obrotow na 6 biegu. i wtedy wystarczy zablokować moto tą blokadą obrotów do 7,3k obrotow żeby jechało tylko 55. nie zapominajmy że mamy tylną zębatke na mc więc mc jest taka jak do 8 k obrotów na zwyklych przełożeniach;) i możemy zarówno jeździć zablokowanym ktory będzie sie zachowywal jakbyśmy jechali normalnie nie przekraczając 8k czyli całkiem przywoicie przyspiesza a możemy go odblokować i jechać do 90 z powalającą mocą i przełożeniami,biegi nie skracają nam się aż tam bardzo bo 10km.h mniej przy 6 biegach to wychodzi mniej niż 2km/h szybciej trzeba bieg wrzucac.może na 1 różnica będzie odczuwalna ale na wyższych nie.

tak to według mnie zadziała. a że i tak jeżdże tylko po mieście żebatki na moc i przyspieszenie są dla mnie ogromnym plusem;d

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ]