Dzisiaj jest 18 lip 2025, 22:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mówili, że kupisz markowy to będzie niezawodny, lepszy niż chińszczyzna. Tego mojego rzęcha to bym najchętniej *** z ostatniego piętra wieżowca :/ :/ No ale zacznę od początku. W zeszłym roku kupiłem F15. Już wtedy wydech (arrow basic) był pospawany przez jakiegoś pseudo-spawacza, bo jak się jechało we dwóch to prawie ciorał po ziemi. Jak już go tak zmasakrowałem, że prawie pękło kolanko to podjechałem do takiego domorosłego mechanika. Niby trochę poprawił, bo teraz idzie prawie wzdłuż pokrywy magneta, a nie 5 cm pod nią, ale skuter po tym stracił na przyspieszeniu. Doszło do tego, że po teraz po zimie prawie nie da się jeździć (przynajmniej ja tak nie potrafię). Chodzi o to, że do 10 km/h jest jako-tako, potem do około 60 to zdążyłbym rozwiązać krzyżówkę na kolanach a on jeszcze by nie przyspieszył :/ Potem do 70-75 (v-max) znów idzie ładnie. Wyczytałem, że to może być przez napęd, więc rozebrałem wariator, zrobiłem fotki rolek i wrzuciłem: http://bikepics.com/members/luki69/rolki/ Każda z nich jest trochę przytarta w co najmniej jednym miejscu. Czy to co się dzieje może być spowodowane przez ich stan? A może po tym spawaniu wydechu powinienem całkowicie go wyregulować? Sprzęgła nie rozbierałem bo nie wiem jak, ale może jeszcze dzisiaj to zrobię (z pomocą jutuba). Z tego co wypatrzyłem to sprężyna centralna jest biała, a sprężynki są granatowe(tyle wypatrzyłem przy pomocy lusterka). Nie wiem jakiej firmy, nie wiem nawet czego się spodziewać po tym jak zobaczyłem, że w zaworze membranowym jedna membranka to nie wiadomo co, a druga to Polini :/ Jeśli powinienem go od początku regulować to czy jest sens w ciemno brać, na przykład rolki 6.5g i sprężynę +22%? Bo raczej na zestaw iluś tam rolek testowych nie bardzo widzi mi się wydawać kasę :/ Jeśli można kupić tak w ciemno to co polecacie? Skuter to raczej seria (nie wiem jak sprawdzić czy coś jest tuningowe, ale jak v-max to około 75km/h to chyba seria), poza tym wydechem.

PS. Czy dokręcając wario zwykłym kluczem oczkowym dopierdzielić po ch*ju fest czy nie do samego końca?
PS2. Gratuluje tym co przeczytali całego posta. Trochę tego napisałem :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Golf III TDI++ , Yamaha BWS 50
Wymień te rolki, spróbuj wage 5,5 gr. Wiesz jakie masz teraz ?

Wariator dokręć bardzo mocno. Ale raczej nie musisz sie siłować na maxa:)

ObrazekPiszę poprawnie
---------------------------
Mycen, nigdy o Tobie nie zapomnimy.
---------------------------
Wbijaj ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie wiem co jest teraz. Jak je wrzuciłem na wagę kuchenną to wyszło 3g, ale on ma skok 1g i na pewno trochę oszukuje. Na samych rolkach nie było żadnych napisów :(

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
bikepics.com

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wydech jest do wymiany, wydechy z przespawanym kolankiem nie nadaje się do użytku, jeżeli nie jest zachowana dokładność z orginalnego kolanka. Zabuża pracę cylindra 2t. Kup normalny wydech.

Rozpoczynamy projekt :).
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0 zobacz:)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak jak kolega wyżej powiedział wydech do wymiany :) z tego co widac rolki jeszcze nie taka tragedia ale pasuje wymienić tak samo ślizgi:)

http://motoklub.malopolska.pl

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
NO nic, podejdę jutro do serwisu Zippa u mnie w mieście i zapytam czy podjęliby się regulacji minarelli. Wiem, że wydech w dwusuwie jest bardzo ważny, ale wcześniej też nie był oryginalny, a skuter jeździł lepiej. Może ta regulacja rolkami coś pomoże, bo teraz to jest tak, że pod lekką górkę jak chcę ruszyć to muszę sobie pomagać nogami :/ :/

bikepics.com

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale jeżeli został inaczej pospawany to zaburza to pracę, u kolegi skracałem kiedyś kolanko v-max wzrósł co prawda o 10km/h ale skuter zbierał się "rok" :)

http://motoklub.malopolska.pl

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
K*rwa nie ogarniam tego rzęcha. Dzisiaj jeździłem trochę i jest tak: pojechałem na pocztę, postałem w kolejce 20 minut - skuter stał na dworze, więc pewnie się wychłodził - wychodzę, siadam na niego a on zapier*ala jak głupi. Ciągnie równo od początku do końca. A jeszcze wcześniej, po przejechaniu jakiegoś kilometra, ledwo wjechał pod górkę. Niby objawy puchnięcia tłoka, ale żeby tak po puchł już po 300-400 metrach? To chyba niemożliwe. Jutro kupuję świecę bo może te dwie, na których sprawdzałem były walnięte :/ Macie może jakiś pomysły?

bikepics.com

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]