Dzisiaj jest 04 mar 2025, 7:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak jak w temacie. Jak jadę już na pełnej prędkości czyli 80-90 km/h to to co jakiś czas jest takie szarpnięcie. Jedzie jedzie i dup. Nie wiem co to jest. Nigdy nie jechałem tak długo żeby się powtórzyło to szarpnięcie. Jak walnie to spuszczam trochę z gazu i później znowu przyśpieszam. Na całym gazie non-stop oczywiście nie jeżdżę bo wiadomo ile by mi cyl posłużył. Kumpel powiedział że to pasek wypada już ze sprzęgła ale przecież to ściema. Jakby spadł to silnik dostawał by paskudnych obrotów. A jest inaczej. Jest szarpnięcie, i sqt lekko zwalnia. Nie tak że jak szarpnie to nie ma mocy przez kilkaset metrów, tylko jest szarp i dalej ciągnie. Dodam że kiedyś tego nie miałem chyba (nie jestem w stanie jednoznacznie określić bo jeździłem dawno czyli przed zimą a wtedy v-max wynosił 80). Na feriach podniosłem iglicę z minimum na środek oraz rozwierciłem z tyłu wydech. Dało to basowy dźwięk na jałowych, głośniej przy prędkości ale też razem z tym paliwem 10km/h do przodu :twisted: Wiecie co to może być. Może świeca??? Sqt jest w AC, full seria, dysza 72, 1,5 obrotu na mieszance, iglica na środku. Z góry dzięki za odp.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tez tak miałem tylko ja na odwrót bo gdy ruszałem to wtedy miałem to szarpnięcie było to denerwujące ponieważ miałem takie odczucie przy szarpnięciu ze skuter zgaśnie ale nie wiem jakim cudem samo mi to znikło i mój skuter chodzi całkiem nieżle tak wiec nie wiem co to jest.... ale tez miałem cos podobnego

Zapraszam do mojej YAMAHY YZF-R125

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=326869

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
wymien swiece i wyreguluj gaznik.... napisz czy jest poprawa

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Gaźnik w sumie już chyba wyregulowałem, bo po dłuższym przejeździe świeca jest kawa z mlekiem. Chyba że mi się tylko wydaje że taka jest bo ta bestia paskudnie pali jak na serię. A co do świecy to nie wiecie gdzie można ją dostać jeszcze oprócz Mielocha czy innego net-sklepu??? Chodzi mi oto czy np. na stacjach benzynowych sprzedają???

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mi się też się tak dzieje , ale to wina modułu , bo nie mam wymienionego na odblokowany i jak jade 90km/h to odcina zapłon :D

Cylinder Airsal Sport 70cc
Bidalot S3R
Gaźnik Dellorto 17,5mm
Króciec Top Racing
Wał Top Racing NG
Łożyska SKF ( Stage 6 )
Wario Malossi Multivar

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
To może u mnie to też jest wina modułu bo to się dzieje tak bardziej dopiero pod 90km/h, niż od 80 do 90 jak napisałem wcześniej.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]