Dzisiaj jest 01 lis 2024, 13:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam!
mam motorhispanię z silnikiem minarelli am6, niestety silnik traci moc,nieraz idzie jak burza,a nieraz ledwo 20 km/h jedzie,niedawno wróciła od mechanika,który niestety rozłożył ręce,po półrocznym pobycie mojego motorka niestety nie wie co mu jest,wymienione zostały świeca, tłok,stojan alternatora,nowa cewka +moduł zapłonowy,czyszczony i regulowany gaźnik,i nic wydałem prawie 800 zł na naprawę,wczoraj ją odebrałem i jak silnik tracił moc przed naprawą,tak traci i po naprawie,mechanik chce mi oddać pieniądze za naprawę i mówi że on juz nie wie co tu może być zepsute. dodam jeszcze ze ja sam usunąłem taką zwężkę w tłumniku,przy wylocie z cylindra ale po tym moim zabiegu to jeszcze moto mi z pół roku dobrze chodziło, i czysciłem jeszcze wydech ale nic to nie dało. proszę o pomoc,będę wdzięczny za każdą rade.
Pozdrawiam!

Ostatnio zmieniony 23 mar 2010, 22:55 przez cyha77, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
hm troche za malo opisane jak to sie dzieje ze nagle jedzie 20km/h , dobrze paliwo dochodzi do gaźnika ? czysty kranik i gaźnik ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Bmw e82
Mojego kumpla brat jest bardzo dobrym mechanikiem pisz do mnie na gg 2332954

facebook.pl/weldonespawmichalak
Spawanie TIG. MAG . MMA - aluminium, stal nierdzewna, stal czarna itp

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mogły uszczelki paść i bierze lewe powietrze. Jedynie pozostaje ci rozebrać silnik i posprawdzać wszystko oraz wsadzić nowe uszczelki pod głowice i między kartery.

Pozdrawiam

Tytuł:
*

Pojazd:
Paliwo dochodzi dobrze,po prostu jadę i jest wszystko ok.,zatrzymuję się np. przed przejściem dla pieszych,próbuję ruszyć i..... dupa,nie ma siły,silnik zaczyna inaczej pracowac,nie pierdzi tak jak normalnie,tylko bum,bum,bum,bum,tylko jedynka i dwójka,na tych biegach wówczas da się jechać ,z prędkością nie większą jak 20 km\h,a na wyższych biegach kompletnie nie ma siły,i nie ma na to reguły,nieraz cały dzień jeździ dobrze bez zarzutu,a kiedy indziej nie daje się jechać motorkiem. Już mi brakuje sił do niego :angry:
Sprawdzałem filtr powietrza,jest ok. mechanik u którego była w naprawie twierdzi że uszczelki są ok. i że nie łapie lewego powietrza,wymieniłem tłok i pierścienie,swiecę,i nic!!!!
Może coś jeszcze doradzicie? :)
Dodam że jest to pojemność 50 cm, a silnik minarelli am6,zaś motorowerek to motorhispania furia cross,może ktoś z was ma taki sam i podobny problem z nim?

Ostatnio zmieniony 26 mar 2010, 19:29 przez cyha77, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
A spróbuj na zapalonym silniku poruszać gaźnikiem na boki.

Pozdrawiam

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ]