Dzisiaj jest 23 lis 2024, 18:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 735 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Gruby zrobił juz flow i dopasowanie w karterach ale wątpie żeby wam zapodał zdjęcia bo to nie jest standardowy i normalny flow. W niemczech mało kto sie podejmuje tego a co dopiero w polsce. Zapoda zdjęcia i po tygodniu na forum bedzie już 10 osób z takimi samymi flow :/

Na kiedy planujesz malowanie i jaki kolor bedzie wreszcie :D ?

Ostatnio zmieniony 28 mar 2010, 15:28 przez pietras, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mate, jak bedzie chciał pokazac to wrzuci fotki. Z resztą na tym forum jak ktoś robi swoje pomysły/mało spotykane to po chwili na gg pisze 150 dzieciaków i małych chłopczyków jak to zrobić i do tego zeby sie jeszcze nie narobić. Od kiedy wrzucił fotki dolnej czaszy z wotami od speeda to na innym forum juz 2 osoby zrobiły taki custom a nawet jak gadałem z grubym mówił ze w jego okolicach po tym jak on zrobił to inni od razu zabrali sie za kupno wlotów od speeda. Myśle ze takie cos nie ****** tylko grubego bo jest jeszcze na tym forum kilka ludzi którzy potrafią robić naprawde zadko spotykane i ******** w kosmos rzeczy lecz nawet widzę po moim otoczeniu że szybko są kopiowane.

Sory za ot.

Pozdrawiam Pietras

Niestety warn - 10 punkt regulaminu.

raggaman555

Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 9:05 przez pietras, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak to jest jak ludzie nie potrafią sami nic wymyślić i wszystko kopiują... :(

A projekt według mnie najlepszy jaki widziałem. Życzę powodzenia i ukończenia prac :)

Peugeot JetForce R-Cup

Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 18:58 przez TheDyszka, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
pietras o czym Ty mówisz w niemczech tyle osób ma taki tył z tą czachą.
A w Polsce jako pierwszy zrobił to marek193 później paja i kilka innych osób...
Nie mam nic do grubego, ale opanujcie się trochę z oskarżeniami innych ludzi o kopiowanie...
A poza tym jeżeli chodzi o flow, to mało kto umie rozwiercić kartery pod cylinder, tym bardziej zwykły flow, a wy tutaj mówicie o jakimś zaawansowanym.
Prędzej czy później i w Polsce pojawią się takie rozwierty :roll:

Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 19:30 przez kacper93, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja jeszcze dopowiem się jeszcze co do wlotów od speed'a tych bocznych. On jako pierwszy napewno ich nie miał ja już spotkałem się wczśniej z takimi wlotami. Zresztą sam on pisał że wzorował się na skuterach z Niemiec.

...:::Malaga F12 Custom:::...
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=35769
GOLD PEARL + BLUE PEARL

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie chwaląc sie na flow sie troche znam bo juz od dawna sie tym interesuje. Ale nie ważne, w polsce jeszcze daleko do tego zeby zwykły fredziu z forum zrobił flow czy nawet zwykłe podniesienie kanału wydechowego który bedzie miał ręce i nogi a przede wszystkim bedzie to dokładnie zrobione. Wiem co robi gruby bo juz widziałem foty i to nie jest zwykły flow (myślisz ze wziął sobie dremelek z koncóweczką spiekową i sobie pobzyczał troche i poszerzył sicianki pomiędzy dolotem a kanałami płuczącymi i wykonał jeszcze kilka banalnych czynności ? Jeżeli tak to sie grubo mylisz).

Doskonale wiem o tym ze w niemcowni jest masa takich tyłów i żeczy niespotykanych w PL. Ja tutaj mówiłem o przykładach tj. Noob zobaczył na forum ze ktos cos ma fajnego to on tez sobie zrobi. Tak samo jak piszą do mnie jakies dzieciaki zebym im powiedział jakie rolki maja sobie kupic do piździka, co mają zrobić sobie w karterach zeby podnieść moc itp.

Ogółem chodzi o to ze większość lubi tylko gotowe rzeczy, a jak by tak posiedzieli przed kompem tydzien czy wiecej i szukał na niemieckich, francuskich czy holenderskich forach i stronach informacji na temat danej rzeczy to by wiedzieli czym pachnie aby dowiedziec sie o czyms niespotykanym.

Sory za Ot.

Mysle ze juz mozna by skonczyc dyskusje na temat kopiowania. Wszyscy wiemy jakie jest zdanie autora tego projektu czyli grubego i chyba dalsze dyskusje będą zbędne :wink:

Pozdrawiam Pietras

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeżeli nie chodzi ci o zwykły porting to pewnie chodzi ci o taki :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=3zvCTkkH ... re=channel
Czy Mam Racje ?

AeroX-
Hebo Manston Replica 70cc
Yasuni Carrera 21
Stage6 - HQ Teflon
Wał korbowy Stage6 HPC
Wariator Hebo Next Generation
Sprzęgło Hebo R Racing
Stage6 WingCooler Team
Gaźnik Dell'orto 21mm
Filtr powietrza Hebo S - niebieski

Ostatnio zmieniony 30 mar 2010, 15:20 przez XArekX, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
To co jest w filmiku to poprostu dobry flow. Gruby ma cos o wiele lepszego i żadko spotykanego.

Tytuł:
*

Pojazd:
A mam pytanie dotyczące flow... Przy jego robieniu przebija się na wylot ( widać na filmiku)?
A później jakimś klejem się zakleja?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wystarczy zakleić klejem do metali (do wysokich temp.) i potem wyszlifować papierami. I po problemie :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Kiedyś właśnie słyszałem, że przy robieniu flow przebija się na wylot, ale czy to są takie małe dziurki jak na filmiku, czy wychodzą większe?
Pozdrawiam.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Takie jak na filmie. Poprostu w tym miejscu jest cienkie aluminium. Jest to normalnością. Ja u siebie jak robiłem to nie wyszły mi az takie dziury, były troche mniejsze.

Tytuł:
*

Pojazd:
Jak się boisz że coś ci skopjują to nic nie pokazuj zamknij się w garażu na pół roku i rub po cichu a jak go zrobisz to jeżdzij po ciemku to ci może nie skopjują. A tak po zatym to projekt bardzo zaawansowany i bardzo ciekawy mało u nas w PL takich projektów powodzenia w pracach.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
szaku pisze:
Jak się boisz że coś ci skopują to nic nie pokazuj zamknij się w garażu na pół roku i rób po cichu a jak go zrobisz to jeździj po ciemku to ci może nie skopjują.

czemu wy się odzywacie za mnie nie pisałem przez całą dyskusje pietras dokładnie wie o co chodzi czy ja napisałem ze nie pokażę tego czy coś ?? naprawdę czasem was nie rozumiem pietrasowi chodziło o to ze to jest nie spotykane w pl i zaraz by było pełno kopi

odkąd się pokazał napis flow na tym forum cały czas ktoś pisze a to jest denerwujące kartery teraz mam w polerce a fotek flowa nie robiłem, muzę czas żeby wszyscy zaczęli samodzielnie używać mózgu a nie liczyć na innych ??

¤ ::..PROJECT::...::CUSTOM::... EvO rOx By GrUbY...::

looknij a nie pożałujesz ;D

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=35572&start=0

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
danielaerox,
troche nakierować ich można ale trzeba im powiedzieć by przy robieniu flowu pomyśleli o jak najlepszym przeplywie mieszanki, nawet jeśli wiąże sie to z całkowitym przerobieniem karterów wewnątrz...
to co Gruby stworzył jest naprawdę kozackie, ogołem zagranicą nie dużo osób ma tak przerobiony karter w polsce gruby jest prawdopodobnie pierwszy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeżeli ktoś sie chce dowiedziec o flow to sie dowe z neta. Wystarczy poczytac kilka lektur a przede wszystkim poszukać.

Na kiedy planujesz first runa?

PS: Miałbym prośbe do tych osób które piszą do mnie nagminnie w sprawie portingu i flow na gg. Jezeli chcecie sie czegos dowiedzec to napiszcie na forum a nie zawracjacie gitary.

Przepraszam za ot.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Projekt bardzo fajny, chwała za zaangażowanie i cierpliwość. Oby więcej takich powstawało.
Trochę mnie jednak śmieszy to Wasze podniecanie się flołami, portingami, partasami jak jakimiś kuntakinte. Bez obrazy ale niektórzy z Was zachowują się jak jacyś bogowie, których nie można naśladować, jakieś oskarżenia o kopiowanie co to ten czy tamten nie zrobił, kto pierwszy w Polsce a kto drugi na świecie...dajcie sobie spokój. Forum jest po to by się chwalić swoimi osiągnięciami, chyba, że nie mamy czym.

Poruszyła mnie wypowiedź pietrasa:

pietras pisze:
Nie chwaląc sie na flow sie troche znam bo juz od dawna sie tym interesuje.

super, super... :wink:
pietras pisze:
nie ważne, w polsce jeszcze daleko do tego zeby zwykły fredziu z forum zrobił flow czy nawet zwykłe podniesienie kanału wydechowego który bedzie miał ręce i nogi a przede wszystkim bedzie to dokładnie zrobione. Wiem co robi gruby bo juz widziałem foty i to nie jest zwykły flow (myślisz ze wziął sobie dremelek z koncóweczką spiekową i sobie pobzyczał troche i poszerzył sicianki pomiędzy dolotem a kanałami płuczącymi i wykonał jeszcze kilka banalnych czynności ? Jeżeli tak to sie grubo mylisz).

Nie rób z Polaków jakiś niedorobów co to nic nie potrafią. Jesteśmy biedniejszym krajem i wszystko się tu wolniej rozkręca ale są też ludzie (poza Grubym, Pietrasem itp), którzy sporo potrafią.
Co do tego całego niespotykanego w Polsce floła, którego zrobił Gruby, którego podobnego na pewno nikt nie ma i nie potrafi takiego zrobić, to chciałbym Wam pokazać parę przeróbek zrobionych na moim silniku. Można powiedzieć, że zrobił je "zwykły fredziu z forum" bo nikt mnie tu nie zna, nie jeżdżę roxem stage6 teflon mhr racing turbo ani nie mam 1000 postów :wink: (sory, troche mnie poniosło):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dremelek z końcóweczką, trochę bzyczenia i można:

Obrazek

Obrazek

Pozdro chłopaki i zamiast się kłócić, weźcie się do roboty, bo rozpoczęcie sezonu wkrótce.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
stem, pojechałeś z grubej rury! :twisted: Widze że masz pożadny tun w silniczku simsona... :cool:

Coś się dzieje z projektem... moze fotki jakis prac nad roxem???

Nieregulaminowy podpis

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to że ludzie cos potrafią w PL to nie twierdze ze nie. Bo coraz wiecej jest teamów na wyścigach itp. itd, którzy mają olej w głowie.

Mnie chodzi o to że w Polsce "skuter to tylko skuter". Chciarzby imprezy typu dssc i inne (np. organizowane przez SA), u nas trudno zmotac i przyciągnąć społeczenstwo. W polsce nie tewierdze ze nikt nic nie potrafi, ale tuning skuterów i wiedza przecietnych osób nie dorównuje niemcowni. Mam nadzieje ze to sie zmieni.

Co do Twojego projektu. Jeżeli masz tokarke i umiejetności w tym kierunku to czemu nie. Na zachodzie powstają juz kopie homemade cylków.

Ostatnio zmieniony 31 mar 2010, 19:09 przez pietras, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
stem, Fajnie ;]

Mam dylemat jak pomalować swojego roxa xD

Mam jedną propozycje
Obrazek

Tyle ze nie wiem jaki dobrać drugi lakier od tego bo nie chcę mieć całego sqta w kameleonie proszę o pomoc xD

Dawajcie tez swoje propozycje PS lakier musi pasować do pomarańczu gdyś mam takie dodatki ssp :P

niedługo będzie up :P

¤ ::..PROJECT::...::CUSTOM::... EvO rOx By GrUbY...::

looknij a nie pożałujesz ;D

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=35572&start=0

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 735 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 37  Następna