Dzisiaj jest 28 lis 2024, 4:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Aprilia RS 250
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
WItam. Chciałbym poprosić was o to, żebyście podpowiedzieli mi jak zarejestrować RS 250 na 50cc, Aprilia nie była rejestrowana w Polsce. Proszę o dokładne odpowiedzi, a nie o wasze domysły.
Z góry dzięki

Pozdrawiam
Stage6

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zdajesz sobie sprawę że to nie jest zabawka? Agresywnie oddawana moc itp itd łatwiej opanować już GS500. Mniejsza moc i płynniej oddawana. To że jeżdziłeś na jakichś tam jawkach (uprzedzam fakty) nie daje ci wystarczającego doświadczenia żeby jeździć takim sprzętem.
Musisz jakoś przekonać tłumacza żeby ci wpisał w papiren 49 $$$$$

Obrazek

Ostatnio zmieniony 03 mar 2010, 19:58 przez br3w, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
br3w pisze:
Zdajesz sobie sprawę że to nie jest zabawka? Agresywnie oddawana moc itp itd łatwiej opanować już GS500. Mniejsza moc i płynniej oddawana. To że jeżdziłeś na jakichś tam jawkach (uprzedzam fakty) nie daje ci wystarczającego doświadczenia żeby jeździć takim sprzętem.
Musisz jakoś przekonać tłumacza żeby ci wpisał w papiren 49 $$$$$

Dokładnie wiem co ten motor potrafi. Nie musisz mi oświadczać, że to nie jest zabawka. Mam doświadczenie w takich motorach. I po drugie nigdy w życiu nie siedziałem na "Jawce". Mój tata sprowadza motory z Włoch i jeździłem o wiele większymi motorami, niż ta RSka. A ja postanowiłem zmianę skutera na motor i wybrałem RS-ke.

Czyli wystarczy tylko w papierach wpisać 49cc i to wszystko tak ?

Pozdrawiam
Stage6

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobra spoko kapuje :mrgreen: Myślałem że kolejny napaleniec jakiś :P
No te 49 i jakąś moc w granicach normalności 4kW no i jakaś zaprzyjaźniona stacja może kontroli pojazdów żeby nie fuczeli :mrgreen:

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
I do tego sporo znajomych w policji. Myślisz że jak będziesz miał w dowodzie 50ccm to policja jest tak głupie i po dźwięku czy rozmiarze motorka nie domyślą się?? od razu ci dowód zabiorą i będą cie targali po przeglądach itd

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dlatego trzeba mieć układy na przeglądzie. Wcale nie powiedziałem, że policja jest taka głupia. :) I ogólnie to policja u mnie w mieście nie domyśla się takich rzeczy. Po za tym nie mają prawa mnie po prostu zatrzymać i zabrać mi dokumentów np. przy zwykłej kontroli, musiałbym przy nich przekroczyć dozwoloną prędkość i wtedy już mają podstawy, żeby zabrać mi dokumenty.

Pozdrawiam
Stage6

Tytuł:
*

Pojazd:
Stage6 pisze:
Dlatego trzeba mieć układy na przeglądzie. Wcale nie powiedziałem, że policja jest taka głupia. :) I ogólnie to policja u mnie w mieście nie domyśla się takich rzeczy. Po za tym nie mają prawa mnie po prostu zatrzymać i zabrać mi dokumentów np. przy zwykłej kontroli, musiałbym przy nich przekroczyć dozwoloną prędkość i wtedy już mają podstawy, żeby zabrać mi dokumenty.

Pozdrawiam
Stage6

Nie rozumiem takich ludzi jak Ty, fajny moto, którym można pośmigać na autobanie, rejestrując na 50 wiele ryzkujesz (diagnosta również), i nie wjedziesz na autostradę czy drogę ekspresową (a jest już czym). Polska kraj kombinatorów nic się nie zmieniło.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
bobek13 ale się uśmiałem z tego co napisałeś masz wbite w dowodzie 50cc to ich to nie obchodzi ... a tak w ogóle to jak ktoś ma skutera 50cc i komin sportowy to też po dźwięku słychać że ma inna charakterystykę silnika ...

Co do tematu to jak masz w papierach motocykl to musisz iść do rzeczoznawcy żeby wpisał 50cc. Świetny wybór ta rs250 tylko nie będę ukrywał ten motocykl potrafi zepsuć nerwy jak się zepsuje ... a dość często się psują ... Rs250 lepsza jest nawet od kawasaki zxr 400.. A wiem co mówię bo jeździłem...

br3w gs500 najgorszy motocykl żeby wyregulować zawory ... trzeba pół silnika rozkopać w przeciwieństwie do innych turystyków i ścigaczy ...

Silnik, dwa koła i mina wesoła/ Stelaż, klatka i duża zębatka

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Matek04 pisze:
bobek13 ale się uśmiałem z tego co napisałeś masz wbite w dowodzie 50cc to ich to nie obchodzi ... a tak w ogóle to jak ktoś ma skutera 50cc i komin sportowy to też po dźwięku słychać że ma inna charakterystykę silnika ...
Wystarczy i sportowy komin żeby zabrali ci dowód i musi mieć homologacje tak owszem niektóre mają ale kto kupuje wydech sportowy żeby mulił? wystarczy że będzie głośniejszy niż jest w papierach i po dowodzie. mogą się czepnąć za żarówke niehomologowaną ale to wszystko zależy od policjanta. kupując 250 na pewno nie będzie jeździł 45 km/h niech go gdzieś z boku zobaczą jak przyśpiesza i zobaczą małą tablice to jest jednak podejrzane. Wiec nie gadaj ale ryzyko spore.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
bobek13, tak gadasz od rzeczy. Chyba gdzieś na Syberii kupisz żaówkę bez homologacji. Nidzie nie widziałem, w żadnym sklepie, żeby żarówka była bez homologacji, jak zawsze kupywałem, było oznaczenie z homologacją. Jeszcze jedno, w dowodzie rejstracyjnym jest skala w Decybelach ? Nie ma, więc po co gadka, że jak moto będzie głośniejsze to odrazu zabierają dowód, jak jakaś norma jest przekroczona to zabierają. Chyba, że masz Yasuni C 30, który nie ma homologacji. Jak masz wydeszek z homologacją to policja nic Ci nie może zrobić ;).

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/717/94345

Tytuł:
Vip
Awatar użytkownika

Pojazd: MK5 GT BXE++
Po to mają mierniki decybeli... ale jest mały szkopuł bo mierzy się przy małych obrotach, bodajże 3tys obrotów..A co do tego, że nie mają prawa zabrać czy zatrzymać Cię jak nie przekroczysz prędkości to bujda, myślisz, że w jaki sposób łapią takich co jada na 2ch gazach??

http://www.shop.mieloch.pl
Foto/grafik Mieloch Motocykle
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zdajesz sobie sprawę co Ty będziesz miał przy jakiejś stłuczce itp. Człowieku przesrasz sobie życie; policja, diagnosta znów policja, sąd znów policja i znów sąd. Będziesz miał cackania że hohoho... Wyobraź sobie, że Ci dziecko wyskoczy na drogę jak Ty na budziku będziesz miał "marne" 140km/h. Nie tak łatwo wyminąć czy wyhamować, to jest i wiele cięższe od skutera i się tym inaczej manewruje. Sory, ale jakbym ja był twoim jakimś kumplem lub sąsiadem i bym się o takim czymś dowiedział to poszedł bym na psy, i by mnie nie obchodziło że by wyzywali mnie od frajerów itp. Ale czułbym się bezpieczniej wiedząc, że jakiś szesnastolatek nie będzie szalał po 150 w mieście. 125/50 to by jeszcze uszło w tłumie, ale 250? Poproś tatusia żeby Ci ściągnął GSX-R1000K9 lub Triumph'a Rocketa III i zarejestruj na 50, co będziesz się cackał z takimi pojemnościami jak 250. A twój ojciec chyba też niema wyobraźni skoro zgadza się na coś takiego, 250 w wieku 16lat? Byłbym na tak, ale tylko i wyłącznie na torze MX. Masz 16lat więc idź na A1 i se kup 125 będzie prawie wszystko na legalu.

Obrazek

Zaproszenia na TakeAGift.pl

http://www.takeagift.pl/polecam:33023

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Po pierwsze pomiaru głośności dokonuje się na 3/4 obr. maksymalnych.
Po drugie zabrać dowód i odesłać na przegląd policjant może Cię za wszystko, chociażby za inny wydech.
Po trzecie w takiej sytuacji (250/50) OC nie działa, więc zastanów się czy jest sens narażać się na płacenie tysięcy złotych renty albo milionów odszkodowania gdy kogoś "uszkodzisz" albo, odpukać, zabijesz.
Jeżeli dalej chcesz tak jeździć to wierz mi, że łatwiej będzie kupić takie moto niż zarejestrować. Na otomoto stoi teraz GPZ 500S zarejestrowana na motorower.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
bikepics.com

Ostatnio zmieniony 06 kwie 2010, 9:14 przez luki69, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
bobek13 napisałeś ze zobaczą jak przyśpiesza i już ma po dowodzie powiem ci że kumpel ma skutera który mu jedzie niecałe 60km/h a przyśpieszenia ma nieziemskie że aż na kole rwie więc nie mów mi że go o to zatrzymają ... Jak jest ograniczenie do 50 to może jechać to 50 i nie maja prawa się doczepić o nic a co do przyśpieszenia to może mieć 3 sekundy do 100 ... a ich to nie powinno obchodzić

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Matek04, motorower nie ma prawa przekraczać 45 km/h (musi to ubyć uniemożliwione konstrukcyjnie, aby był motorowerem), a w terenie niezabudowanym 40 km/h, więc jak jedziesz 50 km/h i trafisz na upierdliwego policaja to zabiera dowód, kieruje na przegląd i jeszcze dostajesz mandat za jazdę bez uprawnień.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
bikepics.com

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
luki69, Wiem o tym ale kiedyś gadałem z kilkoma policjantami i powiedzieli mi że jak motorower jedzie do 65-70km a nie ma terenu zabudowanego to dają mu spokój i niech sobie jedzie a może być też tak jak powiedziałeś że przekroczysz prędkość o 5km i masz po dowodzie

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Według mnie to zarejestruj go normalnie na moto i śmigaj bez prawka przynajmniej jak się dosrają to zabulisz 500zł i po kłopocie chyba ze coś odpier...... a tak to przypał. Mój znajomy w wieku 16lat miał 600 ściga juz nie pamiętam jakie ale to nie ważne dwa razy złapały go psy i za każdym razem zabulił 500zł i teraz dalej śmiga :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
16 LAT i siano w głowie a pod dupą 100 koni.Coś takiego to głupota rowerem powinien jeździć.Co do RS 250 rejestruj ją na prawdziwe moto bo na 50 zarejestrujesz to jeszcze jak cię złapią a będą mieli podejrzenia że to 50 nie jest to uwierz mi dostaniesz tak po 4 literach że odechce ci się śmigać.I ten kto podbił ci przegląd na 50 będzie miał problemy dlatego lepiej rejestrować normalnie albo w ogóle nie jeździć.

Tytuł:

Pojazd:
mateusz24 pisze:
w wieku 16lat miał 600 ściga juz nie pamiętam jakie ale to nie ważne dwa razy złapały go psy i za każdym razem zabulił 500zł i teraz dalej śmiga :D

Jak by go zlapali w wieku 16 lat to by jego rodziców do sadu wzieli , bo jest niepełnoletni ;] jak by mial 18 lat to wtedy by 500 zl tylko dostal jak reszta papierów byla by ok

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie wiem on na pewno 16 lat ma no teraz 17 a już dwa razy go złapali płacił po 500zł i po sądach nie jeździł raz nawet udało mu się uciec :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna