Cześć
Problem dotyczy skutera 4t Chińskiego
Mój problem prawie opisałem w temacie ale spróbuje opisać tutaj ze szczegółami ;)
A mianowicie wyczyściłem sobie gaźnik złożyłem wszystko tak jak trzeba i odpalam, z rozrusznika z kopa aż wkońcu odpalił na kopa, pochodził jakieś 5 sec. i znów zgasł to znów go kope i zapalił. Dodałem mu gazu, i powoli wkręcał się na obroty, ale nie są to jego maksymalne obroty można powiedzieć że 1/2 tego co było przed czyszczeniem.
Jak skuter się rozgrzał wziąłem się za regulacje. Nie mogłem sobie z tym poradzić bo skuter nie mógł utrzymać wolnych obrotów i musiałem mu dawać gazu, dałem gazu i trzyma przez chwilę obroty ale zaczynają spadać i skuter gaśnie.
Zauważyłem coś dziwnego bo gdy kręcę śrubą od mieszanki to skuter nie zmienia obrotów, wkręcę śrubkę do końca, powinien zgaś a on dalej chodzi jak na wykręconej o 2 obroty ;/ wykręcę ja na jakieś 10 obrotów i dalej chodzi.
Skuter nie przerywa, nie dusi się gdy dam mu odrazu pełny gaz to jest taka jakby dziura w obrotach( nie wiem jak to nazwać) i po chwili wkręca się na obroty ale maksymalnie jedzie on 30-40 km na prostej drodze gdy byłem się kawałek przejechać.
Kolor świecy był czarny, suchy.
Mam jeszcze jedno pytanie jaka powinna być przerwa na świecy? Czytałem gdzieś że 0.70 ustawiłem taką to skuter już wogólę by z miejsca nie ruszył. wiec zmniejszyłem ją gdzies do 0.35 i chodzi tak jak wyżej napisałem.
Dysza w gaźniku 74, wszystko seria
Jak są jeszcze jakieś pytania to pisać na wszystkie postaram się odpisać
Bardzo proszę o pomoc, będę bardzo, ale to bardzo wdzięczny