witam,
to moj pierwszy post wiec sie przywitam - rafal, jestem z warszawy.
do rzeczy - kupilem skuter kymco agility city 50, 4T, fajny skuter, ale jezdzi kiepsko, dlawi sie, przyspieszenie mizerne, max speed to ok 40kmh.
jest to skuter sprowadzony z belggi, gdzie byl jako klasa A, czyli ograniczony do 25kmh - przecialem modul zgodnie z instrukcjami i teraz jezdzi do ok 45kmh, czyli kiepsko. byc moze jest jeszcze gdzies zblokowany. na stopkach i przy odkreconym max gazie, na cieplym silniku, jest problem taki ze przez pare sekund jest na max obrotach, pozniej dlawi sie, obroty spadaja, kilka sek na wolnych i znow wpada na max obroty, i tak w kolko.
ma dosc "zabejcowany" filtr powietrza, wiec jutro go wymienie. ale nie sadze zeby to byl problem tylko z filtrem.
chcialbym stosunkowo niedrogo wzmocnic wlasciwosci jezdne tego skuterka - mysle o zalozeniu cylindra TEC 80cm3, z tego co czytalem to ten kit mozna zalozyc do standardowej glowicy.
waze prawie 100kg wiec nie wiem czy standardowe 50ccm jest w stanie troche zwawiej mnie wozic
szukam kogos w warszawie kto moglby podjac sie pracy nad tym skuterem, nie oczekuje cudow, ale chcialbym poruszac sie z predk. ok 70-80kmh i jakims rozsadnym przyspieszeniem, tak zeby mnie rowery nie wyprzedzaly
nie chcialbym tez inwestowac nie wiadomo jakiej fortuny, skuter docelowo ma byc dla dziewczyny, ja sie przesiade na motocykl.
chetnych takiej wspolpracy prosze o info na forum, PW, lub mail: wankus[tumalpa]gmail.com
dzieki i pozdrawiam
|