Dzisiaj jest 01 lis 2024, 15:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Otóż mam pewien problem z moim niedawno kupionym derbi gpr 50 z 2004r.
Proszę o powiedzenie co robić, bo jestem w dupnej sytuacji ;/

Problemy:
1.Motor nie chce zapalić z rozrusznika (aku naładowany) tzn rozrusznik kręci ale nie chce motor zapalić. Świeca daje iskrę nówka. Więc odpalam po prostu z rozbiegu : ) ( biegnę, 1 bieg, gaz i już chodzi). A co najdziwniejsze, że czasem po jeździe łapie z rozrusznika...

2. Ostatnio motor stał przez chwilkę w ulewie. Zapalił za 1 razem. Jednak po przejechaniu 1 kilometra zupełnie stracił moc i nie ciągną nie reagował na ruchy manetką. Po 4-5 sekundach już ładnie złapał. I tak ciągle mam co pewien czas ( to się wczoraj zaczęło )

3. Po odpaleniu motoru chodzi ładnie na 2 tys obrotów, jednak po minucie obroty spadają do około 1 tys, a po 2-4 min chodzenia motor gaśnie, więc na światłach muszę go trzymac na obrotach co się staje uciążliwe ;/.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
1. U mnie przyczyną nie palenia z rozrusznika był poprostu stary akumulator... u mnie rozrusznik też kręcił ale motor nie palił :) nowy aku rozwiązał sprawe . A szybko rozrusznik kręci??

2.przeczyść filtr powietrza i wyczyść gaznik

3. wyczyść gaznik i dobrze wyreguluj ilość powietrza poziomą śrubką od strony gumy filtra powietrza (jest taka schowana w korpus). optymalne ustawienie to około 2,5 obrotu odkręcone od maxymalnego przykręcenia. reguluj na rozgrzanym silniku!!!. jak motor bedzie miał caly czas podwyrzszone obroty srubke od powietrza wkręcić a jak będą po rozgrzaniu obroty spadać to śrubke wykręcić( reguluj co około 0,5 obrotu) po kazdej regulacji przegazuj motor. po regulacji powietrza ustaw dokładnie wolne obroty :D Jak by co to śmiało pytaj.

Tytuł:
*

Pojazd:
thx : )

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ]