OK, cytuje tylko moje wypowiedzi:
Cytuj:
1.Witam, mam problemik... a mianowicie, jechałem dziś do Mateusza na umówione miejsce, podczas tej drogi niby było wszystko OK, ale na skrzyżowaniu radiowóz stał i miły Pan powiedział mi, że coś z silnika leci, no i faktycznie z rurki leciało, rurka idzie do gaźnika... Ta rurka zawsze wisiała, nie leciało paliwo do tej pory, ani nic. Jedyne co zrobiłem, to zdążyłem dojechać do domu... Przed chwilą patrzyłem, to bak pusty xD
Wydaje mi się, że mogło się coś poluzować gdy jechałem, jakaś śrubka czy coś. Może coś się stało z pływakiem, gdy jechałem po tych nieszczęsnych dziurach? Co o tym myślicie?
2.Bak miałem prawie pełny xD Paliwo leciało od rurki, gdzie powinno wypływać, gdy paliwa jest za dużo... nie pamiętam, jak ta rurka się nazywała...
3. Na następny dzień skuter w ogóle nie chciał zapalić, chyba się zalał. Śrubki są tak, jak były przed tym zajściem. Paliwo leci nawet podczas próby uruchomienia skutera.
4.Pływak też jest OK... trochę zaczął kopcić. chyba jednak coś z gaźnikiem jest, bo jak się odpali po złożeniu tego pływaka w gaźniku, to pali normalnie i nie kopci, nie leci benzyna itp. ale jak już nowa dawka paliwa doleci, to kopci i leci paliwo z gaźnika... nie wiem co zrobić z tym. W poniedziałek od kolegi będę miał inny gaźnik, zobaczymy jak będzie chodził.
5.No to chyba kranik jest w porządku, bo paliwo leci cały czas, jak silnik pracuje. Natomiast zdarzyło się tak, że z kranika nie leciało paliwo i wtedy podłączyłem go pod gaźnik, silnik chodził parę minutek. Następnie wyłączyłem i chciałem złożyć skuter, bo myślałem, że jest wszystko w porządku, a jednak przy próbie ponownego uruchomienia silnika okazuje się, że gaźnik znów zalany, jak i paliwo wciąż leci...
6.Dziękuje Wam za pomoc. Wyczyściłem gaźnik dokładnie i to samo, oddałem skuter do mechanika... zapłaciłem 20 zł i zrobił, ale nie mogę za cholerę ustawić optymalnych obrotów, bo są albo za niskie, albo za wysokie. Również zauważyłem, że obroty skaczą z niskich na wysokie, co jakiś czas. Sam już nie wiem, co o tym myśleć.