Dzisiaj jest 01 lis 2024, 17:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam ;)
Mam pytanie w sprawie tuningu Yamahy DTr 50 04'. Na razie nie mam żadnych tuningowych części poza wydechem który zamierzam zmienić, i tu moje pierwsze pytanie.
Jaki wydech polecacie jeżeli na razie mam serie, natomiast będę w niedalekiej przyszłości zmieniał resztę. Słyszałem że dobry jest Polini For Race 3, kolega też ostatnio wspomniał o Malossi MHR GP.
Chciał bym też się dowiedzieć o cylinder mocny, natomiast wytrzymały żebym po przejechaniu 1000km nie musiał wymieniać ;D Spodobał mi się tutaj: (Cylinder Polini Race 80cc).
Pomóżcie głównie wybrać wydech który nada się do serii, jak i do tuningowego cylindra 70-80cc. A następnie cylinder. Cena nie gra roli, chyba że wynajdziecie np. wydech za 5 tys. :mrgreen:
Pozdr.
I z góry dzięki za pomoc :wink:

//
tym razem dobry dział :mrgreen:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Polini race z tego co słyszałem jest bardzo wadliwe. Dobrym wydechem jest tecnigas non-e, ponieważ idzie pod zadupkiem. Cylek jaki mogę polecić to coś ze stajni MK, handmade lub SP.

Rozpoczynamy projekt :).
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0 zobacz:)

Tytuł:
*

Pojazd:
Pod zadupkiem? o.0 aa to dziwne :mrgreen: a to będzie pasowało do dt'tki? :p bo ja teraz mam wydech który idzie lewą stroną a ze zdjęć tecnigas none widzę że on jest taki jak do tzr (prawa strona) ;)

Ostatnio zmieniony 26 kwie 2010, 15:20 przez joker11, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Polecić mogę Leovinca V6 bardzo dobry wydech

Tytuł:
*

Pojazd:
a nada się do 70cm ? bo czytałem opinie w różnych miejscach i pisali że do 50cm spisuję się ładnie ale przy 70 już gorzej ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jezeli moge polecic cos uniwersalnego to tylko giannelli street 2t. Podrawiam :)

Zipp Vapor -> Kymco Yager -> Piaggio Nrg Mc3 -> Aprilia Rs -> Gsxr 600 -> Vapor <- Po takim czasie do mnie wrócił :D!

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja mam 50 ccm; p Nie wiem jak się będzie spisywał przy 70, ale myślę że nie powinno być najgorzej :) Wkońcu Leo Vince ;p

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Yasuniego dorwi , albo MK ,gineali strasznie rdzewieja .... a LV do 70 bedzi git . Kazdy wydech bedzie lepszy od oryginalnego , kwestia materiału z jakiego jest wykonany wiem ze gineali strasznie rdzewieja bo mam w domu cały wydech gineali na sell do derbi sendy idzie góra do silników do 2005roku. Ma z 2 lata a musiałem go malować... z kolei na LeoVine jezdziłem i z tego co wiem wydech ma z 3 lata kumpel moim moto (sprzedałem) jezdzi cały czas i jeszcze nie pordzewiał całkiem , wiadomo im blizej cylka tym wyzsza temperatura a to sprzyja korozji...

Plusem sportowych wydechów jest to że sa lekkie , i szybko oddaja ciepło ...

Tak wiec kazdy wydech będzie dobry ..

Sorka za błędy piszę w ,,Pędzie''

teraz Honda NSR 125
+Wydech nowy ATHENA lepszy od stargo sharka :)
+Dodatki Carbonowe
+ Oryginalne malowanie
było Derbi senda SM
+ Cylinder z rozwierconymi kanałami
+ gaznik dell'orto + Walc stożek oryginał dell'orto
+ Wydech leovince V6 cross
+ zębatki 12-46

Tytuł:
*

Pojazd:
chodzi o Yasuni cross ml? tutaj link: http://allegro.pl/item1000813018_uklad_ ... o_am6.html

a co do mk to znalazłem thrower: http://allegro.pl/item1013010839_wydech ... r_smt.html

Yasuni mogę mieć po dużych zniżkach, natomiast mk trochę mniejsze, ale z tego co widzę, to mk nie pasuje do dt 04'.

Pomóżcie ;) najprawdopodobniej kupię cylka polini for race 80, a gaźnik już mam 24.

Ostatnio zmieniony 02 maja 2010, 23:07 przez joker11, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie kupuj nowego wydechu !! nie opłacalne . chyba że Twoi rodzice ,,srają pieniędzmi''

teraz Honda NSR 125
+Wydech nowy ATHENA lepszy od stargo sharka :)
+Dodatki Carbonowe
+ Oryginalne malowanie
było Derbi senda SM
+ Cylinder z rozwierconymi kanałami
+ gaznik dell'orto + Walc stożek oryginał dell'orto
+ Wydech leovince V6 cross
+ zębatki 12-46

Tytuł:
*

Pojazd:
Oki, yasuni cross ml kupiony, właśnie zakładam, chociaż że piszą że do Dt50 to pasuje bez żadnych przeróbek to dtr ;) jak założę to napiszę jak się sprawuje bo mało o nim w necie jest :)

down::
idzie od około 3.000, w porównaniu do tego ci miałem to tego nie słychać, czuć wzrost mocy, idzie też dobrze górą ;) ładny, bez problemowo założony. W zestawie duuużo części (3 rurki te pomiędzy kolektorem a tłumikem każda do innego modelu pojazdu, różne mocowania itd.) ładnie się prezentuje :pp i to tyle co mogę powiedzieć po 5min jeździe xD

Ostatnio zmieniony 10 maja 2010, 22:19 przez joker11, łącznie zmieniany 1 raz

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ]