Dzisiaj jest 29 lip 2025, 16:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Wymieniłem dzisiaj cylek na 65ccm oraz nowy olej i jak się spodziewałem będą jakieś problemy a jest jeden.
Złożyłem wszystko ustawiłem zawory oba na 0.05 poskręcałem itp. Skuter odpalił po kilkunastu kopnięciach. Trzymam go na wolnych obrotach dałem mu trochę gazu i patrze od kolanka tłumika tam jak wychodzi od głowicy do tego drugiego zgięcia leci z niego biały dym. Zgasiłem odrazu skuter a ten kawałek tłumika był tak gorący że się go dotknąć nie dało a skuter nie chodził nawet minuty. Poczekałem aż trochę ostygnie i znów odpaliłem i dałem mu gazu i to samo... :/ Czy to normalne??

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: X-max 250i
Imię: Jarek
Jeśli kolanko było za gorąco znaczy że było ubogo

Bandyci Mogą Wszystko

Tytuł:
*

Pojazd:
Ale on się tak zagrzał po dodaniu na chwilę 1/3 manetki gazu już zaczeło z niego się kopcić. Możliwe że przy wymianie cylindra wpadło do tłumika trochę oleju i dlatego tak sie robi?? bo taki dziwny zapach jest. I jeszcze pytanie bo od tego odpowietrznika zaworów powietrza mocno "bije" przy 50 tak nie było. Ale to chyba normalne przy większej pojemności

Tytuł:

Pojazd:
ja jak wymieniałem to przez ok 5 minut tak sie kopciło bo uszcvzelki sie dopalały

RS'ka na Full Sporcie Airsal 70cc Zapraszam!!
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=89475

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Runner 125 fx
To normalnie że bije wężykiem od odpowietrznika

Tytuł:

Pojazd:
wydech zaczął świecić ? jak nie to znaczy że jest zabrudzony, wypali się i po sprawie

wydmuchy z odmy są normalne

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
luz na zaworze wydechowym zawsze jest większy niż na ssącym panie majster dziś założyłem nowy cylek kumplowi 70ccm do 4t też i było w chu* gorące ale olej potem doszedł tam gdzie potrzeba pośmigał troche i problem znikł

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=59727
Tuning jest jak nałóg kupując jedną część zaczynać zakupywać następne bo ciągle brakuje ci mocy

Tytuł:
*

Pojazd:
To co mam go odpalić i niech pochodzi trochę??

Tytuł:
*

Pojazd:
UP :mrgreen:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ta :P
I zawory ustaw na 0.05 i 0.1

Ostatnio zmieniony 02 maja 2010, 9:29 przez Piórek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Jak po raz kolejny piszę co wykombinowałem, ale powoli tracę wiarę, że doprowadzę ten skuter do normalności. Napiszę tutaj wszystko ze szczegółami i popróbuję jeszcze jutro i walić ten skuter!! :zly:
Przychodzę do garażu (święto ale co tam) zmieniam dyszę na 80, iglicę ustawiam na środek śrubkę od regulacji wkręcam na maksa, zakładam gazior i odpalam, dodam jeszcze, że zrobiłem taki jakby stożek. Na kawałek rurki na której był zamontowany stożek przymocowałem szczelnie opaską gąbkę z seryjnego filtra bo na tym badziewnym stożku (RMS) był jeden wielki zonk. Odpaliłem skuter i go rozgrzałem. Zaczynam regulować wkręcam śrubkę od regulacji o jeden obrót wkręcam śrubkę od obrotów ale skuter nie trzyma wolnych obrotów. dodając co jakiś czas trochę gazu żeby nie zgasł słucham czy coś się zmieniło, a tu nic. Wykręcam śrubkę dalej już jakieś 5-6 pełnych obrotów. Dalej wykręcam o połowę obroty zaczynają rosnąć!!!, no to zmniejszam je, dalej wykręcam śrubkę obroty dalej rosną to dalej zmniejszam. I tak gdzieś do ~10 obrotu aż obroty przestały rosnąć. Przez cały czas przegazowywałem skuter. Daję mu pełny gaz trzymam go, nie miał dużych obrotów ale już miałem dosyć to pojechałem się przejechać, około 8km. Opiszę trochę jak skuter się zachowywał podczas jazdy. Przyśpieszenie nie było zadowalające jak na 65ccm, można powiedzieć, że lekko gorsze jak miałem na 50. Jazda pod górkę: skuter ledwo idzie 35km/h, z górki: skuter przy słabo ciągnie to 60 może by poleciał ale wiadomo na dotarciu nie piłowałem go. Zajechałem do domu wyciągam świecę, izolator taka kawa z mlekiem, zaś na około sucha czarna. Wniosek z tego taki, że skuter słabszy niż 50.

Jak macie jeszcze jakieś pomysły to wszystko rozpatrzę. :|

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie katuj go tam delikatnie jak sie bedzie docierał to z czasem bedzie coraz mocniejszy jamam tak w crossie jak załozyłem 50cc cylek to musiałem pchac pod górki zeby nie zgasł a po 30km to se na 1 spokojnie wyjezdzałem a teraz to 2-3bieg i idzie jak burza :D

**** Dziekuje Dobranoc ****

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]