Dzisiaj jest 02 sie 2025, 15:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam!

Posiadam Suzuki Address'a (produkowane DO 96r.) z silnikiem Morini. Dodam jeszcze, że nie jestem obeznany jeżeli chodzi o skutery, a czym bardziej tuningiem skuterów...
Więc, narazie skuter ciągnie coś koło 55 km/h - 60 km/h z przyśpieszenia jestem zadowolony ale chcę żeby szedł w okolicach może 85 km/h. A więc co powinienem wymienić, wyregulować?
Jeżeli ktoś jeszcze by wiedział jaki mógłbym wstawić do niego sportowy tłumik, ponieważ czytałem, że są różne mocowania, więc nie chciał bym się po zamówieniu zdziwić...
Pozdrawiam, i czekam na odpowiedzi :cool:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Malaguti F12 Digital
55 km/h troszkę za mało .. blokady czyżby były ?

co do tłumików chyba nie masz racji bo kolega miał derbi vamos a kupił tłumik od italjeta w vamosie są krótsze kartery ale wszystko pasowało ..

zależy czy planujesz jakiś dalszy tuning czy też na tym tłumiku się zakończy twój tuning

na początek leo vince zx wystarczający może być też coś mocniejszego zależy od twojego budżetu aby poprawić niemniej jednak prędkość maksymalną regulacja rolkami bądź wario + tłumik i regulacja

pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 05 maja 2010, 23:45 przez assane, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Na tłumiku raczej bym nie skończył, planuje zmienić wariator oraz sprzęgło ale to w zimę...
Co do blokad to z tego co wiem ma jeszcze jedną blokadę na tłumiku. Jeżeli chodzi o wymianę rolek to myślałem żeby wymienić na coś koło 5g jeżeli się mylę to proszę o podpowiedź. A i jeszcze jedno: planuje zrobić tak, żeby skuter był w miarę cichy, nie chodzi mi tu o to, że będzie miał głos jak pizd... tylko nie był strasznie głośny.
Pzdr. :mrgreen:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Nie napisałeś jaką teraz masz wagę rolek on ci się zrywa ale nie ma prędkości coś za coś ja bym wrzucił 5,5 grama do seryjnego a co do tłumika zx chyba nie jest aż tak głośny na cylindrze 50cc tego nie odczujesz ''ryku'' tak zwanego ten wydech jest już dostępny nawet od 180 zł jak dobrze poszukasz powodzenia w tuningu życzę pozdrawiam.

Tytuł:

Pojazd:
Boniq, przypadkiem nie masz przełożeń blokowanych?? Sprawdź ile masz obrotów dzwona sprzęgła na jeden obrót koła.

Tytuł:
*

Pojazd:
sebek_TGB, do niedzieli postaram się sprawdzić. A jeżeli mam blokowane to za ile mogę kupić odblokowane? I żeby pasowały do moje skutera.
Pzdr :mrgreen:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

W Suzuki address są blokowane ? no tego to ja nie wiedziałem .. ale z tego co wiem to chyba nie blokują w tym modelu ..

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak masz 10 calowe koła to 13 obrotów dzwonem to odblokowany, tak miałem w suzuki ap50, z blokad to masz pod króćcem ssącym podkładkę, obręcz na wariatorze, w zależności od tłumika może mieć blokadę, elektronicznie nie jest blokowany raczej. Z blokad to tyle, jak na morini to 80 powinieneś wycisnąć spokojnie. oczywiście do tego wszystkiego wsadź rolki w granicach 4.0/4.5 g i sprężynki hebo niebieskie i będzie bardzo dobrze ;)

Peugeot 406 :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Możesz ewentualnie wyciągnąć króciec zmniejszający dopływ powietrza w filtrze:D
Reszta to to wszystko go powiedział sieku

Kąkol pisze:
Może całkiem forum wydupcyć?

" Co wolno wojewodzie..."

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]