Dzisiaj jest 03 mar 2025, 20:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam
Posiadam speeda 2 w wersji ac i chciałbym go przerobić na lc. Wiem co jest potrzebne do takiej przeróbki i mniej więcej po jakich cenach części chodzą. Gdybym przerabiał to przełożeń bym nie zmieniał bo nie zależy mi aż tak na V-maxie. Tylko mam trzy pytania: Czy się opłaca przerabiać? Czy osiągi będą lepsze? Czy trzeba mieć licznik od lc i czujnik temperatury, czy obejdzie się bez tych rzeczy ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Elo.
Opłaca się jak dla mnie ;) miałem Ac teraz mam Lc i widać różnicę w chłodzeniu.
Lc mi się nie muli jak Ac. Osiągi będą lepsze jak zmienisz przełożenia. Licznik
i czujnik raczej tak, tzn dla bezpieczeństwa. Czujnik chyba musisz mieć bo dziurę
trzeba zatkać, chyba że podejdzie inny śrubka.

Tytuł:
*

Pojazd:
tylko jak nie zmienię przełożeń to będę miał lepsze przyspieszenie a nie V-max ? bo słyszałem, że w ac są krótsze przełożenia, to prawda?

Tytuł:
**

Pojazd:
będziesz miał gorsze przyśpieszenie ale v-max lepszy jak beda one od LC
AC szybciej ale mniejszy v-max

więc jak tam chcesz ;]

to prawda

Tytuł:

Pojazd:
Co ty gadasz w ogóle że AC się muli ? :shock: Nie rozumiem o co Ci chodzi. Nie przerabiaj na LC bo się nie opłaca. Włożysz tylko kasę i nic na tym nie zyskasz. Będziesz miał tylko problemy później a jest ich cała masa np. cieknąca pompa, pompa może Ci się rozpaść, przy każdym zdejmowaniu głowicy musisz wodę spuszczać i wiele wiele innych. Nie wiem chcesz to przerabiaj tylko jest pytanie po co... Jak masz kasę to lepiej kup jakieś graty tuningowe albo pomaluj sobie plastiki. I pytanie do speedy994 w jaki sposób zauważyłeś różnicę w chłodzeniu :P Oświeć mnie :P Co AC Ci się przegrzewał ? LC jest lepsze jedynie do stuntu i tyle. LC jest bardzo łatwo zagotować stojąc w korkach przy np 30 stopniach a AC jeszcze nigdy nie przegrzałem. Wiatrak zapieprza i tyle ;)

-Polini For Race 70
-wał Top Racing Evolution NG
-wydech LeoVince Hand Made 70
-wario Polini Speed Control
-sprzęgło Modyfikowana Seria
-filtr Malossi, Dellorto 19mm

Tytuł:
*

Pojazd:
kylo93 pisze:
Co ty gadasz w ogóle że AC się muli ? :shock: Nie rozumiem o co Ci chodzi. Nie przerabiaj na LC bo się nie opłaca. Włożysz tylko kasę i nic na tym nie zyskasz. Będziesz miał tylko problemy później a jest ich cała masa np. cieknąca pompa, pompa może Ci się rozpaść, przy każdym zdejmowaniu głowicy musisz wodę spuszczać i wiele wiele innych. Nie wiem chcesz to przerabiaj tylko jest pytanie po co... Jak masz kasę to lepiej kup jakieś graty tuningowe albo pomaluj sobie plastiki. I pytanie do speedy994 w jaki sposób zauważyłeś różnicę w chłodzeniu :P Oświeć mnie :P Co AC Ci się przegrzewał ? LC jest lepsze jedynie do stuntu i tyle. LC jest bardzo łatwo zagotować stojąc w korkach przy np 30 stopniach a AC jeszcze nigdy nie przegrzałem. Wiatrak zapieprza i tyle ;)

Teraz mi odpowiedz mądralo jakim cudem LC może być lepsze do stantu... Przecież jak jezdzisz na gumie to przez chłodnice nie leci ci aż takie mocne powietrze i się zaczyna grzać.. Ac jest lepsze do stantu..

Tytuł:
**

Pojazd:
kylo93, cytuje
kylo93 pisze:
I pytanie do speedy994 w jaki sposób zauważyłeś różnicę w chłodzeniu Oświeć mnie Co AC Ci się przegrzewał ? LC jest lepsze jedynie do stuntu i tyle. LC jest bardzo łatwo zagotować stojąc w korkach przy np 30 stopniach a AC jeszcze nigdy nie przegrzałem. Wiatrak zapieprza i tyle ;)

odpowiadam :
taką że jak był upalny dzionek to AC mi się grzał bardzo, a jak mam LC to
zawsze mi chodzi tak samo i ma stała temp pracy bez wzgledu na warunki
atmosferyczne, minimalnie niższa temp jak zimno i na odwrót, do stuntu nie
jest lepsze LC a w korkach stałem i nic sie nie działo. A po dwa dawaj pojedziemy
60 km w trasę i na full manety i zobaczymy tak w upalny dzień.

Tytuł:

Pojazd:
Możemy jechać 60km na full manety wiesz z jakim wtedy pędem pobiera wiatrak powietrze ? A co do stuntu na LC to nie zagotujesz go tak szybko :P Sory może nie pomyślałem dwa razy zanim to napisałem że LC jest lepsze do stuntu. W końcu forum jest od tego żeby na nim rozmawiać i wymieniać swoje poglądy :P

-Polini For Race 70
-wał Top Racing Evolution NG
-wydech LeoVince Hand Made 70
-wario Polini Speed Control
-sprzęgło Modyfikowana Seria
-filtr Malossi, Dellorto 19mm

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Do stuntu AC bo ma cały czas takie same chłodzenie.Jak miałem lc gdy jechało się ze 30km/h przez kilka min to temp potrafiła wejść na czerwone pole.Ale w trasach lc grzało się dużo mniej jak jechało się cały czas i nie stało w korkach

Tytuł:
**

Pojazd:
na czerwone kreski temperatura doszła ? To co Ty z nim robiłeś ?
Mi ani razu . Max. to 4 kreska lub 5.
Jechałem pod górkę na full manetce, w korku jechałem i też nic ;d :)

Wydech : Yasuni Z
83 km/h ;d

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tylko ja miałem 70cc.Z lc tak jest że jak się postoi w upale to wskazówka się podnosi

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]