Dzisiaj jest 28 lis 2024, 0:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Yamaha DT 125
*

Pojazd:
Witam mam okazje kupić Yamahe DT 125 rocznik:2002 , przebieg : 19,000 km cena ok.5500.
Jak jest z dostępnością części ? i Czy warto ją kupić stan wizualny idealny , silnik igła .

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ojjj, jak tylko czytam w ogłoszeniach motoryzacyjnych słowo "igła" to odruchowo mnie wzdryga :wink:

Jeśli motocykl jest w tak dobrym stanie jak piszesz i cena ci odpowiada, to możesz zaryzykować i pojechać obejrzeć pojazd, ewentualnie potem kupić. Nikt jednak nie zobaczywszy go na żywo (a nawat i wtedy) nie powie ci kategorycznie, czy kupić czy nie, no bo jak się okaże "miną", to kto będzie winny? :wink:

Co do części (ja sam tego modelu nie miałem) to dostępność jest dobra i cenny na poziomie minarelli AM6. Wystarczy popatrzeć na allegro czy sklepy wysyłkowe. Atutem detetki jest też to, że jest już długo produkowana i jest sporo części używanych do niej. Także książki napraw i opisy przeróbek walają się po necie. Mało który motocykl jest tak na forach i różnych stronach "rozpracowany". Dla mnie byłby to duży atut.

Szerokości.

ps: wiem, że 125ccm to czasem prawie jak motorower, ale jednak zaleca się umieszczanie tematów w odpowiednich działach (czyli stodwudziestkipiątki w "motocyklach"), dlatego przeniosłem twój temat.

Tytuł:
*

Pojazd: TGB 101S
Spory przebieg, jak naprawde taki stan jak piszesz to bierz ale dokładnie go obejrzyj poczytaj na forach na co zwracac uwage albo popytaj mechaników a co do częsci to nie powinieneś miec żadnego problemu z dostępem do nich na allegro jak i w sklepach motocyklowych bo jak napisal wyżej kolega jest to dośc popularny model :cool:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
19,000km to nie jest wcale dużo jak na ten rok wedłuch mnie to to jestbardzo mało jak na taki motor:D

Piaggio Typhoon
LeoVince zx
Polini sport 70
Rolki 5.3
Dellorto 17,5

Tytuł:
*

Pojazd:
Miałem kupować Dt125 w Niemczech wszystkie, które widziałem miały przebieg powyżej 30 tyś km, więc moim zdaniem ten przebieg może by podejrzany, a ja oglądałem roczniki powyżej 2003...

Ostatnio zmieniony 08 maja 2010, 9:57 przez Flipper, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kumpel miał z 2006 roku w supermoto z przebiegiem 24tys a chodziła jak pszczółka A na 2003r to jak dla mnie przebieg taki w sam raz wiadomo że nie był licznik kręcony

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie opłaca się za te pieniądze ,chodzi mi o przebieg, mój kolega kupił rok temu , za 5 000zł przbieg 14tys po regeneracji silnik .

romet 777
-cyllinder 72ccm Wm
-wał wzmacniany WM
-sprężynki sprzęgła HEBO
-Wariator top racing 6g
-wałek sportowy
-sprężyna dociskowa malosi +7
-świeca irydowa
-Dysza 85
-moduł WM
-Cewka WM
-pasek ATHENA