Dzisiaj jest 03 mar 2025, 18:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam.

Mam jedno pytanko do użytkowników speedfightów, chodzi mi o rollgaz jest on u was też taki długi? - u mnie bardzo i to mnie dziwi bo w koledze aeroxie jest max obrót o jakies 3-4cm, a u mnie 15cm...Bardzo mnie to denerwuje bo dopiero od 1/2 zaczyna łapać obroty i do tego nie odbija mi rollki z gazem... :/ :/ nie wiem z jakiego powodu. Może maci jakieś pomysły jak to naprawić?

Ahh i powiedzcie mi jak sprawdzić kompresje w cylku?

A co do problemów to już kiedyś pisałem na forum o tym, że cofa mi mieszankę z gaźnika do stożka. :shock: Wczoraj po jeździe odkręcam stożek a tam na dnie z 30ml mieszanki. :shock: Zapewne po dłuższej jeździe na full zaczął by po prostu spływać na przekładnie. :/ Świeca ciągle mokra po jeździe(za dużo dostaje mieszanki) choć wydaje mi się że mało oleju bo spaliny nie są aż takie no wiecie o co mi chodzi tak mi się wydaje że dostaje za dużo paliwa a za mało oleju. Gaźnik 17,5(auto ssanie) z dyszą 75 - dość mała / iglica chyba na dole lub w 2/3 na dole. Zamierzam zmienić dysze na jeszcze mniejszą - 65/60 i zabrać się za regulację ale to już taką porządną... No nie wiem podpowie ktoś co mam zrobić? :P

pozdrawiam!

KUPIE
-CYLINDER 15KM+
-WYDECH
-ZAWÓR + KRÓCIEC

DO PIAGGIO / GILERA

Ostatnio zmieniony 15 maja 2010, 8:44 przez matijasMK, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Może masz za długą linkę albo masz nie naciągniętą. Podciąg ją na regulacji przy manetce i przy gaźniku i powinno być ok. Kompresje sprawdź manometrem, jeżeli go nie masz to popytaj kolegów albo po prostu podjedź do jakiegoś warsztatu samochodowego i ładnie poproś to Ci pożyczy i sobie zmierzysz. Wykręcasz świecę wkręcasz wężyk, odkręcasz manetkę do końca i kopiesz kopniakiem. Najlepiej zmierzyć na zimnym silniku, albo lekko ciepłym. A co do benzyny w filtrze to może Ci membranki odstają. Ile Ci pali na 100km ? Jeżeli masz ciągle zalaną świecę to może obniż trochę iglicę i pobaw się w regulację składu mieszanki śrubką w gaźniku.

-Polini For Race 70
-wał Top Racing Evolution NG
-wydech LeoVince Hand Made 70
-wario Polini Speed Control
-sprzęgło Modyfikowana Seria
-filtr Malossi, Dellorto 19mm

Tytuł:
*

Pojazd:
właśnie wracam od kumpla no i z tą linką gazu to tak może być, tak tak do warsztatu pod jadę ale to nie dziś ten ślinik ma przebiegu 9000km nowy pewnie miał z 10 barów ciekawe ile mogę się podziewać teraz? myślę że 8,5 może będzie. Pali? hmm wlałem 5l i w baku miałem z 1,5l choć nie wiem bo to ciężko wiedzieć, myślę że przez te 90km które zrobiłem zostało mi z 6,5l z litr wahy w baku. A może mam za duże wężyki podłączone do gaźnika? tą od tego ciśnienia mam strasznie dużą , albo nie działa? i nie pcha w stronę cylindra? spaliny są takie jakby spalała się sama benzyna. Nie ma takich kłębów ani dymów z wydechu. A w stożku widzę czerwony kolor czyli olej... speedy mają taką pompkę co ona pcha no i ostatnio jak wymieniałem wężyk od tej pompki do gaźnika bardzo powoli pchała... nie wiem czy to tak ma być czy nie? no regulacja by się przydała ale to jakoś na spokojnie trzeba...

KUPIE
-CYLINDER 15KM+
-WYDECH
-ZAWÓR + KRÓCIEC

DO PIAGGIO / GILERA

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]