Dzisiaj jest 27 lis 2024, 3:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam wszystkich.

Mam problem ze skuterkiem - Piaggio Zip 2 Cat. (2003r.)

Chodzi o to, że jakaś część w gaźniku się zepsuła (tej części nie można nigdzie dostać). Zamówiłem nowy gaźnik. Mam gaźnik Weber z automatycznym ssaniem. Dziś próbowałem odpalić skuter, żeby sobie pochodził, ale nic... :/ Podpiąłem akumulator (był wyciągnięty) i próbowałem odpalić - bez efektu. pomyślałem, że zalało świecę - dobrze myślałem - wyczyściłem, założyłem i dalej NIC ! Chodzi o to, że cały czas zalewa świecę i jak wczoraj jechałem po drodze to jechałem max. 10km/h... :/ jak dawałem więcej to gasł.. :(
Nie wiem co mam zrobić. Wyczyściłem wszystkie dysze, wyczyściłem filtr powietrza, wszystko jest podpięte, jak trzeba. Z tego co widziałem, to w ogóle paliwo nie leci przez wężyk... tak jakby kranik nie puszczał paliwa. Więc wyciągnąłem kranik i go przedmuchałem - wszystko OK! ale paliwo dalej nie leci :/ Co zrobić !!?? Zobaczę jak to będzie z nowym gaźnikiem.. a może źle wsadziłem to ssanie ?
Czy jest jakiś DOBRY mechanik na Podkarpaciu ? dokładniej k/Sanoka...
POMOCY!!!

P Y T H O N pisze:
...podkręć lekko kompresję.

Ostatnio zmieniony 23 maja 2010, 14:05 przez witkacy7, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Przedmuchaj cały gaźnik , wydaje mi się ,że tu coś z podciśnieniem jest. Może wężyk zatkany lub cały system . Ale skoro mówisz ,że zepsuł Ci się gaźnik to po co go odpalasz? Poczekaj na nowy gaźnik i dopiero coś rób. Tym sposobem co teraz możesz tylko zaszkodzić.

Pozdrawiam.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]