Dzisiaj jest 08 lut 2025, 12:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Jak się oriętujecie mam problem ze skuterem i poważnie zastanawiam się nad zakupem i zmianą silnika na silnik Minarelli horizontal.
Pasował by silnik chłodzony cieczą ale nie mam pojęcia jak to włożyć i co do czego podłączyć czy w grę wchodzi elektryka?,ewentualnie powietrzak ale............
Mój skuter to romet 787(2T) ma on nieudolną podróbkę w/w silnika minarelli i teraz mam taki dylemat ponieważ u mnie jest dwa amortyzatory z tyłu i hamulec tarczowy a oryginał minarelli ma jeden amorek no i hamulec chyba na bęben,chociaż może są i na tarczę tylko inaczej jak w moim.
Jak Waszym zdaniem zrobić i czy w ogóle da radę żeby ten silnik wsadzić do chinola,tu macie fotkę-romet
Proszę o poważne wypowiedzi i z góry dziękuję .

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Powiem tak, jeśli są mocowania w tych samych miejscach to może nie będzie strasznego problemu z włożeniem dopiero później zaczną się schodki : Elektryka na pewno do wymiany od mineralki, ja bym się wziął za wzmocnienie ramy bo wiadomo że to Chińczyk :neutral: Ps. bez urazy dla posiadaczy chińskich skuterów :smile: :wink:

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak wyżej kolega powiedział musiałbyś wymienić elektryke (najlepiej z jakiegoś speeda, roxa itd.) Rama musiałaby być wzmocniona choć nie koniecznie i nieznacznie. No a jeśli nie pasowałyby mocowania silnika to już zabawa z "podporządkowaniem" ramy do silnika. Nie wiem jak tam z gaźnikiem ale to powinno być ok. Możliwe że ten chinol ma inaczej ułożny silnik i nie będziesz mógł go łatwo podłączyć pod przekładnie ale tego nie wiem na pewno, niech wypowiedzą się inni.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeśli jest tak jak mówisz czyli nieudolna podróbka minarelli to będzie pasował bez dużych przeróbek, chociaż trochę zabawy może być

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Tytuł:

Pojazd:
jasiu226, zaczynasz mnie denerwować ktoś napisze a ty napiszesz np. tak będzie dobrze i sobie posty nabijasz sory za OT ale......

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]