Dzisiaj jest 12 mar 2025, 19:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siemka :)
Mam pewien plan na wakacje na następny rok.
Chciałbym kupić skuter koniecznie nowy do 4tyś. zł, może być troszkę droższy ale nie dużo, max4500.
Skuter kupiłbym może jeszcze w tym roku a na następny rok planuje tuning poziomu midrace, może stage6 racing 70ccm (jest coś lepszego/mocniejszego nadającego się do jazdy na codzien i nie spalającego ogromnych ilości paliwa?).
Pewnie myślicie ze upadłem na głowę ze będę ładował kasę w jakiegoś chińczyka zamiast kupić markowa używkę, ale właśnie chce spróbować co z takiego chińczyka można zrobić (w końcu raz się żyje :D). na tuning będę miał +-5000 zł.
Chce się dowiedzieć jaki nowy skuter w tych pieniądzach najlepiej nadawałby się do tuningu.
Jak chcesz napisać "kup używkę i się ciesz" to lepiej nic nie pisz :)

Czym się rożni cylek stage6 racing 70ccm od stage6 racing 70ccm MODULAR? Z tego co wiem to ma jakaś tam inna głowice, ale dokładniej to czym się różnią te głowice?

O Keeway'u myślałem ale wydaje mi się on raczej seryjnie slaby, zdaje mi się ze z tych tanich skuterów to zico simpli ma najlepsze osiągi, chociaż mogę się mylić bo wiem tylko to co przeczytam :P.
Czy ramy w tych tanich skuterach nie są za słabe do takiej mocy? Jest duże prawdopodobieństwo ze coś pęknie/pognie się/rozleci?
Czy cylek R-SETUP RACING 70CC nadaje się jako tako do jazdy po normalnych drogach czy to czysty high end? Jeździłby na gaźniku 19mm?
chce mieć skuter nowy :) z wyglądu spodobał mi się kingway arrow ale słyszałem ze kingway'e to złomki ;p
Czy skuter chłodzony powietrzem nie będzie się za bardzo grzał po tuningu?
Sens mojego projektu to zrobić z taniego skutera taką dość fajna maszynę, fajnie by było stanąć na światłach kolo aeroxa i go objechać jakimś tanim squtem :D fajna by miał gość minę XD choć pewnie już po samym dźwięku by poznał ze to nie 50ccm

Ile paliłby mi skuterek po takim tuningu (myślę nad stage6 racing 70ccm [lub r-setup jeżeli nadaje się do codziennej jazdy i wystarczy mu gaźnik 19mm] i częściami właściwymi do tego cylka) z gaźnikiem 19mm?

Troszkę się rozpisałem ale chciałem napisać wszystko w jednym poście :)
POZDRO i dzięki za odp. :)[/b][/u][/i]

...S.c.o.o.t.e.r.T.u.n.i.n.g.I.s.N.o.t.A.C.r.i.m.e...
:)

Ostatnio zmieniony 27 maja 2010, 19:57 przez Alfisti_777, łącznie zmieniany 3 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do chińczyków to mogę polecić Keewaya. Na poziomie Midrace, typu Airsal T6 miecie wszystkie samochody. Do tego potrzebne są jeszcze sportowe przełożenia na prędkość i gaźnik minimum 17.5. Z wad Keewaya to na pewno bębnowy hamulec. Ramy są mocne, nic nie pęka. Oczywiście poleciłbym przeróbkę na ciecz. Cylindry trochę drogie, ale moc o wiele większa.

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie chciałbym przerabiać go na l/c, wole zostawić chłodzenie standardowe, ale czy powietrzak nie będzie się przegrzewał po tuningu? Co mogę zrobić/zmienić żeby się nie przegrzewał (oprócz założyć l/c)?

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
LC lepsze, po 10km powietrze już nie ma takiej reakcji na gaz. Są trwalsze i szybsze.

Tytuł:
**

Pojazd:
dajesz chwytak powietrza jakis większy wiatraczek i chłodzenie powinno się znacznie poprawić.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak masz kasę to kup fajnego 4suwa typu Moto Magnus, kup cylinder Naraku 90cc wał Naraku napęd Malossi, zapłon Malossi, cewkę Naraku, gaźnik 24mm, wałek Naraku. przełożenia i lecisz że Rox na sporcie leży.

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Tytuł:
*

Pojazd:
ja mialem keewaya matrixa i powiem ci ze po odpowiednim tunie bys objezdzal duzo markowych skuterkow

http://prizers.pl/?ref=1755

Tytuł:

Pojazd:
sebax94 pisze:
ja mialem keewaya matrixa i powiem ci ze po odpowiednim tunie bys objezdzal duzo markowych skuterkow
Pod warunkiem, że są to skutery seryjne.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Alfisti_777 pisze:

To na prawdę mija się z celem. Do racinga jakiego podałeś powinieneś już dać większą chłodnicę. W chińczyku AC to będzie destrukcja. Z ramą też będzie ciężko.

Jeżeli chcesz zobaczyć bezcenne miny dzieciaków lansujących się na swoich custom aeroxach to zrób sobie simsona. 1000zł simson+3000zł kosmos tuning. I wtedy masz rakietę na dwóch kołach i zapas paliwa do końca życia :)

Moim zdaniem jedyna opcja na przeróbkę chińczyka to LC.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
**

Pojazd:
ale są też chinczyki w lc. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1487010 Tylko niewiem jakie tam śa silniki czy wzorowane minarelli czy co

Ostatnio zmieniony 27 maja 2010, 21:46 przez sikormen94, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jedyne co z chińczyków nadaję się do czegoś to kymco s9 tu masz link : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1936427

tylko jest jeden problem bo cena to ok 1000zł więcej niż przeznaczasz. Ale powiem szczerze że ten koreański czy chiński skuter dorównuje już markowym skuterom z minarelli a co dopiero po tunie,.

http://motoklub.malopolska.pl/ << Zapraszam na forum... MotoKlub Małopolska

Derbi Senda SM
Cagiva SuperCity 125 SM

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Booyaka pisze:
Alfisti_777 pisze:

To na prawdę mija się z celem. Do racinga jakiego podałeś powinieneś już dać większą chłodnicę. W chińczyku AC to będzie destrukcja. Z ramą też będzie ciężko.

Jeżeli chcesz zobaczyć bezcenne miny dzieciaków lansujących się na swoich custom aeroxach to zrób sobie simsona. 1000zł simson+3000zł kosmos tuning. I wtedy masz rakietę na dwóch kołach i zapas paliwa do końca życia :)

Masz świętą racje:)

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
DrivterGSI1 pisze:
Booyaka pisze:
Alfisti_777 pisze:

Masz świętą racje:)

A dlaczego? przecież robią cylindry racing do silników A/c, chyba nie robią je po to by ich nikt nie kupił tylko przerobił na L/c ;) Robił może już ktoś tuning racing w squcie chłodzonym powietrzem? Może jednak da się z tym coś zrobić ;)
Teraz myślę kupić ten skuter w zimie bo wtedy pewnie znajdę taniej :)
I zauważcie ze simson tez jest chłodzony powietrzem i to chyba nawet obiegiem wymuszonym (czyli bez wiatraka, chociaz pewny nie jestem) :P

4suwa nie chce by myślę ze to nie to samo ;) 2suw będzie agresywniejszy i jakoś nie wydaje mi się żeby 4suw tak rwał z gazu na kolo jak 2suw :) no i ten dźwięk 2suwa, nie do zapomnienia :D
POZDRO

Ostatnio zmieniony 27 maja 2010, 22:50 przez Alfisti_777, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**

Pojazd:
Alfisti_777, drivterowi chodziło chyba o opinie na temat simsonów i wql.

Axis racing:
- Airsal 50cc racing
- Malossi Dellorto 17,5mm
- Hebo Air system
- Polini Speed Control
- Polini Speed Bell
- Tec Racing
- Tecnigas next-r
- Widełki od neosa + felga
- Stage6 Sport Pro

Tytuł:
*

Pojazd:
tarzan131313 pisze:
Alfisti_777, drivterowi chodziło chyba o opinie na temat simsonów i wql.

Pewnie tak ale temat nie jest o simsonie tylko o squterach, zresztą napisałem w pierwszym poście ze chce nówkę :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
tarzan131313, tak o to chodziło.Simek jest poprostu nie do zajechania..Miałem dwa jeden miał przebieg 32 tyś na pełnym ORYGINALE i jeszcze 65 leciał!

W simku jak zrobisz tuning za 3 tyś to będzie bosko..Poprostu odlot na maxa

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie napisałem ze chce simsona tylko skuter <nowy> ;) poza tym nawet nie wiem gdzie szukać tuningowych części do simka, zresztą lepiej już by było kupić stara vespe niż simka.

A jak jest z cyklami stage 6 racing 70ccm? Są wytrzymałe? Co ile trzeba wymieniać tłok?
Jaki cylek jest najmocniejszy z tych które nadają się do jazdy na co dzień? Czy R-setup racing to czysty high end czy JESZCZE nadaje się do jazdy na co dzień?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]