Dzisiaj jest 08 lut 2025, 10:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam
właśnie dzisiaj przyszła mi paczuszka z mielocha a w niej miedzy innymi: dysze i stożek polini air box. Zacząłem od montowania większej dyszy, poprzednio miałem odblokowaną 57,5 teraz założyłem 65, smaruje i zakładam stożka i sprawdzamy. Skuter chodził bardzo nie równo, przerywał i jak ruszałem chodził jak romet, dzwiek sie zmieniał dopiero jak jechałem. Później ominąłem dyszę 70 i przystąpiłem do montażu dyszy 75, tutaj już było lepiej, chodził w miarę równo, dusił sie po przekroczeniu granicy 40-50 km/h. Stożka wymontowałem i odłożyłem na szafeczkę zamontuje go jak powiększę cylka i gaźnika, włożyłem seryjny filtr powietrza i tu się zaczął problem. Skuter chodził nierówno(jeszcze bardziej niż ze stożkiem), na postoju ma równe obroty ale gdy dam mu gazu to Buuuuuuuuuuuu i gaśnie. co mu może być, trzeba regulować skład powietrze/paliwo czy problem tkwi gdzie indziej? a może po prostu dysza 75 jest zbyt duża do seryjnego gaźnika
dodam że ój skuter to oliver sport z gaźnikiem Mikuni

Myślę, że znajdzie sie osoba, której będzie się chciało to wszystko przeczytać i mi pomóc. :mrgreen: z góry dzięki

pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
daj tą dyszę co miałeś na serii :razz: powinno być dobrze :smile:

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dokłądnie wsadź tą mniejszą dysze a co do stożka to załóż i wyreguluj gaźnik powinno wtedy być ok.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*

Pojazd:
witam ponownie
miałem wolny czas, wiec ponownie wsadziłem poliniego do skuterka. Po wstępnej regulacji, skuterek rozpędza sie do 10 km/h, i później się dusi. Najgorszy jest jednak odgłos przy ruszaniu, pierdzi jak jakiś stary romet, dopiero przy jeździe chodzi normalnie. Ten dziwny odgłos jest spowodowany złą regulacją gaźnika? Gaźnik regulowałem na zasadzie wkręcenia śrubki składu mieszanki, i wkręcania/wykręcania do uzyskania stałych obrotów. No i niby się udało, stałe obroty są, kręce manetką i wkręca sie na wyższe obroty i buuuuuu i znów gaśnie, macie jakieś dobre sposoby na regulację?

P.S Te "pierdzenie" może byś spowodowane małą dyszą biegu jałowego?

Tytuł:
*

Pojazd:
Skoro skuter się dławi po konkretnym otworzeniu manetki to wina za małej dyszy głównej. Po co ci stożek do seryjnego cylindra? :???: Zaryzykowałbym twierdzenie, że wyregulujesz go dyszą z zakresu 85-90. Do tego spadnie ci vmax bo seryjny wwydech nie poradzi sobie z odprowadzaniem takiej ilości spalin. I spalanie wzrośnie... kosmicznie. Lepiej strzel sobie wkład Stage6 Double Layer i wyreguluj go na dyszy 65.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]