Dzisiaj jest 27 lip 2025, 19:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam mam problem odnosnie skutera Generic Cracker Explorer 50. Zaczelo sie od tego ze linka gazu urwala mi sie przy manetce chwile pozniej zacial mi sie schowek wiec musialem rozebrac tyl motoru aby dostac do zamka wiec przy okazji sciaglem zbiornik paliwa i go przepukalem i bylo w nim sporo rdzy... gdy juz wszystko zlozylem i prubowalem odpalic motor kopnik jakby sie zacial tzn strasznie ciezko i powoli schodzil w dol.Choc przed rozbieraniem kopnik chodzil znakomicie. Sciaglem obudowe i na pierwszy rzut oka wszystko ok , gdy probowalem poruszyc wariatorem na poczatku obracal sie delikatnie lecz w pewnym momecie strasznie robil sie twardy i trzebabylo wiele wysilku aby go obrucic dalej. Sciaglem wariator z walku i niby wszystko ok lecz dalej nie wiem co moglo sie stac. Moze to spowodowalo sie tym ze sie zapowietrzyly sie jakies wezyki gaznika?

Prosilbym o szybka odpowiedz poniewaz musze motor zrobic na dniach
pozdrawiam
dajvi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
obejzalem dzis polksiezyc i sprezyne i wyglada na to ze jest ok. Zauwazylem natomiast ze duzo benzyny tryska z cylindra gdy kopie bez swiecy, przez co zalewa mi ciagle swiece. Gdy jest bez swiecy to oczywiscie kopnik gładko chodzi lecz gdy zaloze swiece przez jakis czas kopnik rowniez chodzi tak jak powinien( chodzi tak jak z przed usterki) lecz gdy zbyt duzo benzyny zaleje cylinder kopnik zaczyna robic sie tak jak wspominam twardy i ciezki. Czym to moze byc spowodowane? moze wtedy gdy czyscilem bak wezyc odprowadzajacy benzyne z cylindra lub gaznika zapowietrzyl sie? Lub gaznik rozregulowal sie?
prosze o szybka odpowiedz

Tytuł:
wyczyść gaźnik i posprawdzaj te przewody którymi idzie paliwo, ale to chyba dobrze skoro cyl ma taką kompresję, bo jest mocniejszy :twisted:

Tytuł:
*

Pojazd:
Juz uporalem sie z tym problemem... dzieki za info ;]
Lecz pojawilo sie takie nietypowe stukanie gdy motor jest na wolnych obrotach po dodaniu gazu ustaje... To stukanie jest dosc glosne i z pewnoscia rozni sie od dzwieku silnika. I z silnika wydobywa sie dym od strony gaznika jakby z zaworow. Co moze byc tego powodem?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]