Dzisiaj jest 31 sty 2025, 0:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality LC
I jak z tym hebo?

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
W tym tygodniu będę miał części na 90%. Jak nie to w następnym tyg. na 100% :). A więc czekajcie spokojnie :P.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
MaciekKS9 pisze:
Poliniego troche trudniej wyregulowac na przyspieszeniu, aczkolwiek jak zrobisz to dobrze to jest rakieta
Wyregulowac tzn rolkami tak??? Sory bo jeszcze troche zielony jestem w sprawach tuningu :mrgreen:

Wydech Tune - ex
Sprzęgło Rms Racing
Wario Hebo NG
Rolki 6,2g

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak wariator reguluje się rolkami i sprężyną centralną. ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dziś założyłem wydech i wario Hebo NG z rolkami 5.5g i powiem że jest pi*da. ;P. Polecam ten wariator ;), moje oczekiwania spełnił, a szczególnie odejście mam ładne teraz czego chciałem :)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Vmax podskoczył?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ty na samych wario nie sprawdzałem jak założyłem wario to tylko do przodu kawałeczek i zrywności dużo nabrał. Na 5.5g rolkach jeżdżę teraz i naprawdę ładnie bez dziur i dla mnie zajebiście ;). Teraz jeszcze zobaczę na 4.9g rolkach jak będzie ;) jeszcze nie bd. regulował mocno bo zaraz króciec kupuje i sprężynki sprzęgła i dociskową to wiesz. Ale ja polecam! :)

Mogę dać filmik jak jeździ na razie do 30km/h bo na podwórku i jak chodzi. Jakby ktoś chciał to najwyżej nakręcę w trakcie jazdy ;)

Ostatnio zmieniony 01 cze 2010, 14:20 przez ulan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
to nakrec i daj ttaj linka,

a jak z orotami duzo wieksze teraz sa jak ruszasz czy cos?
zrob dokladne pomiary ile ci teraz leci a ile wczesniej ci latal.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
wcześniej przed założeniem części miał muła i dalej lekkiego ma( bo mam gaźnik zryty, aczkolwiek muł dużo dużo się zwiększył i jest prawie nie odczuwalny! ), a ruszał z 5 tys. około i jak już ten muł zniknał (25-35km/h wkręcał się na 6 tys. obrotów. A teraz rusza z 7 tys. i jedzie tak około na 7.8-8.0 tys. obrotów i zajebiście brzmi ;d v-max to jakieś 90 parę km/h bo coś mi wtedy odcina i gaśnie :P i muszę odczekać z sekundę (w trakcie jazdy) i znów przekręcić stacyjkę i jest git, ale tak miałem wcześniej też tak miałem.

Ale różnica jest na prawdę olbrzymia ;) szczególnie w porównaniu z wcześniejszym mułem gdzie mnie zablokowany S9 pewnie lekko by brał na starcie i do 45km/h...

Polecam naprawdę a filmik mooooże dziś dam rade zrobić ale nie obiecuję :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na serii wkrecal sie na tylko 6tys obrotow ? Ja moge ruszyc swoja S9 z 7 tys obr spokojnie (mam serie).
Wiec wyczysc (wyreguluj) gaznik to bedzie latal (albo ten zrob ten krocic i odrazu zakladaj gaznik 19mm)

PS: Niezly setuo bedzie :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
marek_g44, Mam muła od gaźnika na 99%. Na zimnym idzie kozak a jak się rozgrzeje... No to go muli :/. Kiedyś (czytaj przed zamuleniem) mój ruszał z 6.7tys. obrotów a teraz znaczy przed wsadzeniem części to 6tys. to max maxów przy szczęściu :P. Może ktoś wie czemu mogę mieć takiego muła? Niedługo wstawię filmik jak rozgrzany teraz przyspiesza i jest widoczny ten muł :/.

Dodam że jak polerowałem przekładnie to wtedy gdy to wszystko złożyłem jeszcze gaźnik chciałem przeczyścić to z chyba w tym miejscu gdzie iglica była, w każdym bądź razie pamiętam że była sprężynka malutka taka igiełka i plastik który mi utknął i od tego czasu mi źle chodzi to chyba tamtego wina :P. Aczkolwiek myślałem że już po gaźniku będzie bo potem odpalić nie chciał potem do Kymco dopchałem i samostart mi pokazali i jakoś tam się odpalał jak był cieplejszy a jak zimny to dezodorant i jazda i muł tak troszkę się zwiększył i chyba dalej robił się większy :(. Jeśli to nie gaźnik (chociaż raczej to jest on) może to być wina centralnej sprężyny bo też słyszałem takową możliwość. Teraz zamawiam kruciec, sprężynki sprzęgła i centralną sprężynę to mam nadzieje mój "koszmar" :mrgreen: zniknie, jak nie to będę udupiony :shock:

edit:
Jak teraz na to patrze na filmiku to bez kitu ma muła :/. Ale jeszcze powiem wam że rolki muszę dobrać lepiej bo teraz na szybkiego w sumie było :P. I tak jeszcze dodam że wyprostowany jechałem a ważę też 85kg :P weźcie to też pod uwagę. I może ktoś będzie miał pomysł co do tego muła ? Czy na milion procent to gaźnik? O.o

http://www.youtube.com/watch?v=2Xk18sEgIks

Ostatnio zmieniony 01 cze 2010, 18:27 przez ulan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
ulan pisze:
iglica była, w każdym bądź razie pamiętam że była sprężynka malutka taka igiełka i plastik który mi utknął
Utknął gdzie ? :D Przez to może Ci dawać za małą dawkę paliwa i nie ciągnie tak jak trzeba a jak jest ssanie to ma dodatkowy dopływ i idzie tak jak trza :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Piórek, żebym wiedział jak to się nazywa to bym powiedział :P ale już nawet nie pamiętam z której to strony pamiętam że było takie coś gdzie się wkładało tą iglice w sprężynkę tą iglice się wciskało (tak końcówkę tylko) i mi przez przypadek chyba z góry albo przy wkładaniu na miejsce plastik wpadł do tej dziury(plastik ten z gaźnika a skąd nie mam pojęcia :P) i nie mogłem wyjąć to śrubokrętem jakoś paznokciami łapałem i tylko tak go naderwałem (był w kształcie miseczki takiej jakby:P ) i on taki porwany tam pewnie dalej siedzi, a jak tą igłę włożyłem to głębiej chyba go wsadziłem trochę. Aha ssania nie ma bo jak odpalam (nawet zimnego) to chodzi na 2 tys. obrotów ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Najpierw zabierz sie za gaznik, potem za regulacje napedu.
Ale przeciez jak juz kupiles gaznik 19mm to czemu go nie zamontujesz na jakis czas na seryjnym kroccu ?

PS: Jak z gaznikiem bedzie juz wszystko dobrze to bedzie pocisk, bo czesci masz dobre.

Ostatnio zmieniony 01 cze 2010, 21:17 przez marek_g44, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale gaźnik na wcisk kupiłem a seryjny króciec jest na śrubki (wymyślają... :roll: )

I teraz zamawiam zestaw za 300zł (Dedyk do S9 LC a raczej pod jego silnik) 20mm ma takowy króciec, żadnych przeróbek i tako, a przy okazji centralną sprężynę założę jakąś i sprężynki no i rolkami jakoś wyreguluję ;).

Mam wielką nadzieje że to przez gaźnik ten muł jest. A filmik jak na takim zimno-ciepłym silniku(bardziej zimnym trochę) przyspiesza to jutro wstawię, ale powiem że ten sam odcinek a zamiast 82-83km/h miałem 90km/h i mi zgasł :P. Tak właśnie mam jak jadę około 90km/h (2 razy mi się zdarzyło ) jest taki szarpnięcie i silnik normalnie jakby odcina dopływ paliwa i tak do 75-80km/h zwalnia i normalnie już :P

Coraz bardziej lubię te Kymco tyle zabawy jest z nim i tyle można poznać! :twisted:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Centralki nie dawaj za twardej bo nasze silniki chyba nie za bardzo je lubią (kiepskie osiągi) :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ty mi kolega będzie robił, a sprężynę się znajdzie dobrą ;) Słyszałem że +15% i +22% dobrze się spisują w Kymco na poziomie wydech + wario, a u mnie gaźnik + odblokowany króciec + filtr powietrza to myślę że 22% będzie kozak, ale się zobaczy, się parę różnych sprężyn włoży zobaczy i z czym najlepiej będzie chodził to się wybierze ;) Ojjj do 11 czerwca już chciałbym mieć zrobione Kymco z tymi częściami :P. Ojj koszty coraz większe są ojjj ;P.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
wsadź te rolki 4.9 daj mu się wkręcić na obroty :) nie wiem jak tobie ale mi najlepiej chodzi na obrotach rzędu 9k i wtedy najlepiej idzie ;p

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie wiem się zobaczy. Już w tym tyg. króciec zamawiam i rolki. A na 3.4g rolkach to pasek strasznie się ślizgał na starcie i 60km/h max :P to się zobaczy :P

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobra panowie zamówiłem sobie Hebo ng mam nadzieje ze nie będę żałować zakupu

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna