Siemka!
Ostatnio otworzyłem stary, nieuzywany garaż no i znalazłem tam skuter Siamoto Bierdie 50 kuzyna, który mi go właśnie podarował :]
Skuter jest identyczny jak Keeway Hurricane, nawet te same części podchodzą do niego.
Miał ktoś juz doczynienia z tym skuterem? Na necie znalazłem info, że skuter po zdjęciu blokad szarpie nawet 100km/h.
To była 1 sprawa.
Teraz druga:
Skuter nie ma iskry. Zrobiłem podstawowe czynności, czyli zmiana, wyczyszczenie świecy, sprawdzenie przewodu wysokiego napięcia i fajki, wymieniłem stator oraz tą czarną cewkę, z które wychodzi przewód do świecy. Został moduł, ponieważ nie mogłem nigdzie takiego dostać, więc zamówiłem na allegro. Ze statora wychodzi napięcie, dalej sprawdzić nie mogłem. Dobra, teraz pojawia się taki problemik, otóż stator, który kupiłem ma 1 przewód mniej niż poprzedni, moduł, który zakupiłem także ma 1 pin mniej. Czy to może wpłynąć na działanie skutera? brak iskry itd? Widać, że elektrykę robił jakiś "fachowiec" bo te przewody są tak po****, że głowa boli!
Tutaj pojawia się moja prośba.
Czy ktoś, kto posiada skuter Keeway Hurricane mógłby wrzucić zdjęcia jak wyglądają te przewody? chodzi o stator, ze statora do modułu i z modułu do cewki.
Z góry dzięki wielkie
Pozdrawiam,
Kolopik