Dzisiaj jest 22 lut 2025, 16:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Początki
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam takie pytanie, a właściwie kilka. Pewnie starym wyjadaczom torów wyda się prymitywne ale spróbuje :P
Chodzi o moją sis. Bardzo chciałaby się ścigać, ogląda moto gp i inne tego typu zawody. Ale nie ma pojęcia od czego zacząć. Nie ma jeszcze swojego motoru i został jej rok do zrobienia kat A.
Powiedzcie jak to wszystko wygląda 'od kuchni'. Słyszałam coś a jakiejś licencji ale nie wiele mi to mówi.
Byłabym baaardzo! wdzięczna gdyby ktoś miał tyle cierpliwości żeby to wszystko wyjaśnić laikowi. :)
pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Można powiedzieć starym jak i młodym wyjadaczom torów NA SKUTERACH. Za motory narazie lepiej żeby sie nie brała ale jak kto chce ja bym (i nie tylko ja :D ) proponował wyścigi skuterów. Piaggio Zip SP by jej wystarczył + komin i wario żeby sie nauczyć jezdzić a potem na moto gp żeby wojowała. A no i to co najgorsze Gotówka musi być..

Aprilia GP-1 DiTech 02'
Piaggio Zip SP by Malossi
Aprilia RS 125cc Replica
Yamaha R6 08
Honda CBR 125R 07

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
Każdy musiał zacząć, więc Twoje pytanie z pewnością nie jest w żaden sposób prymitywne. Na początek warto się zapisać do klubu - tu polecam Automobilklub Wielkopolski. Będąc w klubie możesz liczyć na jego pomoc. Załatwienie licencji to wtedy bułka z masłem.

Ważne też jest w jakiej klasie chce się wystartować - najtańsze są wyścigi skuterów i klasy Pucharowe - np. Suzuki GS500 Cup czy Huyosung GT650R Cup.

O sponsora/sponsorów w naszym kraju bardzo trudno więc istotne są tu finanse. Warto jednak rozejrzeć się za jakąś firmą motocyklową - w przypadku klas Pucharowych za dealerem Suzuki czy Huyosung - może pomogą. :wink:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Oj Junior dlaczego odrazu Automobilklub Wielkopolski ja proponuje Km-cross Lublin :D :D A będąc w tym klubie możesz liczyć na moją pomoc Hi HI :lol: :lol: Junior jak załatwienie licencji to bułka z masłem TO MI POMÓŻ :roll: :lol:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czyli po prostu trzeba zainwestowac w porządny sprzęt i inne dodatki. Potem znaleźć klub i ... reszta sama powinna już jakoś pójść :)
Dzieki za wszystkie odpowiedzi.
Co do Wielkopolski to będzie ciężko bo to troszke daleko. Moze ktoś zna jakieś namiary na jakiekolwiek kluby w Trójmieście? I jak można dostać się do takiego klubu ? :roll:

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
Witam koleżankę... Automobilklub Wielkopolski dlatego, że ma sekcję wyścigów szosowych :wink: Hmmm... Z licencją pomagali mi w klubie. po drugim moim wyścigu zdałem egzamin na licencję - bodajże nawet było to w Lublinie :wink: Następnie w klubie powiedziano mi gdzie mam jechać i co zrobić. Łącznie zajęło mi to kilka godzin - potem już tylko odebrałem licencję i po kłopocie.

Zadzwoń do klubu, potrząśnij nimi trochę i na pewno wszystko załatwisz... :wink: A zresztą nie wierzę że nie możesz sobie poradzić... :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]