Dzisiaj jest 05 maja 2025, 9:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mila pisze:
jak niby jest blokowany na module, to jak twoim zdaniem kreci te 10 ..? hahah.>Pomysl troche co piszesz :D
Ps. W 2 osoby jezdzisz i sie dziwisz ze muli ^^

Myślę co piszę i mówiłem z góry że się na tym nie znam.
Myślałem ze może działa to na takiej zasadzie że w liczniku jest czujnik który jest podłączony do zapłonu i po przekroczeniu pewnej prędkości nie pozwala robić większych obrotów ( mam tak w hyosungu tyle że tam to kompletnie odcina zapłon po przekroczeniu 60km/h bo czuć to i słychać). A że przednie koło się nie kręci to myślałem że może ta blokada się nie uaktywnia no ale skoro tak nie jest to nie zawracam już głowy. W wolnym czasie nagram może video bo reakcja z tymi obrotami jest ciekawa .
A we dwie osoby muli ale samemu jak jeżdżę to też rewelacji nie ma ale z tym to i tak nikt nie potrafi mi pomóc :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Spoko !!! Tego przyczyna nie jest moduł (raczej) szukaj dalej, może się uda :D !!! Powodzenia :D

http://www.joemonster.org/filmy/12064/E ... ic_wypadek < --- Hahahaha

Nie lubie M_LoT'a no ale cóż moderator ma władze xDD

Tytuł:
*

Pojazd:
może masz sprężynę dociskową za miękką i pasek Ci się ślizga.. W takiej sytuacji też skuter muli. A patrzyłeś na którym ząbku masz iglicę ustawioną? Jeśli nie to zobacz bo może przez to że za dużo paliwa daje to tak go muli:P ewentualnie ta podkładka w wariatorze której pewien nieistnienia nie jesteś :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam. Jestem tu nowy i podpinam się do tematu mam Piaggio NRG mc3 96'

Gdy jadę 70km/h jest ok z tym że przy 75km/h tak jak by odcinało zapłon a skuter chce iść dalej tylko tak jak by mu odcinało zapłon w skuterach jestem zielony co do blokad raczej gustuje w klasycznych symetrykach 2T i ich tuningu... Proszę o jakieś rady ;) z góry dzięki :)

DT/CZ 125/516 KOMAR2 KOMAR3 ROMET PEGAZ JAWA MUSTANG MOTORYNKA S50-70ccm
Skuter PRAID
SKUTER PIAGGIO NRGMC3 96'

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
walek181990 , zmień dyszę na 65 jeśli masz mniejszą, powinno być lepiej. Ogólnie czytając wszystkie wypowiedzi stwierdzam iż mam takie same objawy... Blokadę miałem na wario, zawirowywacz, mała dysza. Na króćcu nie miałęm ;) Również moduł nie jest blokowany (myślałem identycznie jak niektórzy wyżej lecz kupiłem innym i było to samo). Myślę teraz że jest to kwestia regulacji napędu, inna centralka i powinno być lepiej, jak dotrę to wymieniam ją właśnie. Pozdrawiam

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
walek181990, zobacz także świecę może masz zła u mnie tak było jak jechałem na maxa to przerywało i wymieniłem swiece na dobrą i chodził dobrze :)
nie wiem czy masz LC czy AC ale jak masz ac to świeca powinna być B9ES :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2