Dzisiaj jest 04 mar 2025, 0:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Mam skuter Peugeot Zenith z 96r. Wszystko w nim jest seryjne, poza wydechem, który zmieniłem na Tecnigas Next-R. Teraz trza będzie zmienić rolki i tutaj się zacząłem zastanawiać nad wymianą wariatora na sportowy. Nie mam zbyt dużo pieniędzy na ten cel i zastanawiam się pomiędzy Top Racing Next Generation oraz Top Racing SV1 - który z nich byłby lepszy ? Dadzą mi coś w osiągach ? Następnym krokiem chciałbym kupić odblokowany moduł, gdyż gdy jadę około 70km/h to czuję jak odcina mi gaz i gdy prędkość spadnie do około 63km/h wraca on znowu, więc moim podejrzeniem dlaczego tak się dzieje jest zablokowany moduł - jeśli się mylę to prosze o wyprowadzenie z błedu. Chciałbym też zmienić dzwon sprzęgła na Stage6 Wind Cooler oraz myślę nad kupnem filtra powietrza Polini Air Box. Cylindra zmieniał nie będę i mam tutaj takie pytanie czy takie zestawienie będzie mi dobrze współpracować? Do tego chciałbym kupić rolki. Akutalnie posiadam 9,6g i przy zmianie wydechu nie zmieniałem rolek, ale teraz już jestem zmuszony je wymienić i chciałbym się Was zapytać jakie rolki powinieniem kupić jeśli mam wydech sportowy i do tego planuję kupić sportowy wariator ? A może poprostu nie opłaca mi się kupować np sprzęgła czy coś? Bardzo byłbym wdzięczny za jakieś porady i uwagi. Pozdrawiam :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Wariator napewno poleprzy osiągi z odblokowanym modułem, rolki już pewnie nie masz w najleprzym stanie ile on ma przejechane?

Lubie pociskac, szkoda że pod wtryski nie ma MHR xD

Tytuł:

Pojazd:
sprawdź czy masz blokowany ten moduł, bo jak masz odblokowany to ci i tak nic nie da. Postaw go na nóżkę i gaz na maxa. Jak ci kręci wysokie obroty to znaczy że masz odblokowany.

Moja senda na racingu <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=273118

Zapraszam do komentowania :)

Tytuł:
*

Pojazd:
No rolki własnie mam juz do wymiany bo są dość kwadratowe. A wiecie może który wariator byłby lepszy ?

Top Racing SV-1 czy Top Racing Next Generation ? Chyba że w tej cenie byłoby coś lepszego ? Pozdrawiam

Edit : Moduł mam zablokowany bo nie chce wejść na najwyższe obroty. http://www.allegro.pl/item1064054704_mo ... _powi.html

taki moduł byłby dobry ? Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, 12:51 przez Peres, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sory że się tak podepne do tematu ale mam pytanie ile ci dał ten tłumik? i czy regulowałeś coś?

>>malossi sport 70cc<<
>>tec YSN19mm<<
>>Yasuni R<<
>>s6 wingcooler<<
>>przełożenia długie TR<<

Tytuł:
*

Pojazd:
tłumik dał około 10km/h i o wiele więcej mocy na starcie. Nic nie regulowałem, rolek także nie zmieniałem.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ok dzięki :)

>>malossi sport 70cc<<
>>tec YSN19mm<<
>>Yasuni R<<
>>s6 wingcooler<<
>>przełożenia długie TR<<

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]