Dzisiaj jest 17 sie 2025, 2:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: CIVIC
Problem jak w temacie. Jak odpalam skuter gdy jest zimny to jest w miare mocny tzn normalnie chodzi. Po przejechaniu 4 km skuter zaczyna strasznie slabnac. Wolniej sie rozpedza ledwo rusza mniejszy v-max :[ . Nie wiem kur... o co kaman. jakby to sie stalo kiedy ja cos robilem to ok ale oddalem do serwisu bo cos sie zjeba** i jak wtedy jechalem do domu to od tej pory tak jest. Pozniej zauwazylem ze ten przewod od kapturka jest rozpieprzony i ma kiepska iskre wymienilem go i skuter chyba podkreslam chyba jezdzil dobrze. Teraz nie moge powiedziec bo w tamtym dniu zajalem sie tuningiem. Wymienilem wario sprzeglo dzwon sprezynki sprezyne i pasek (jak w podpisie) I teraz mam ten problem ze jest bardzo slaby. Sam mieszalem olej w baku nic nie pomoglo wiec to chyba nie zla regulacja gaznika ;]. I teraz mam pytanie czy moze to byc wina niewyregolowanego ukladu tzn. sprezyna miekka sprezynki miekkie i rolki 6g. Moze jak sie bardzo nagrzeje te sprezynki i sprezyna nie daja rady i skuter ledwo jedzie. Musze do tego teraz dojsc bo chce zamowic wydech a dopoki tego nie naprawie to nie kupie wydechu bo tak sie kur** nie da jezdzic. Wczoraj pod gore wyjechalem 40 km/h przewaznie bylo tam 55 w najwyzszym punkcie. Nawet wywiercilem dziury w pokrywie od przekladni i to tez nic nie pomaga. Jak macie jakies pomysly to piszcie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hmm no dziwne może i te sprężynki jak się nagrzeje to one się rozciagają chyba ze coś z cylkiem jeżeli masz czas to zobacz czy nie przytarty mój kumpel miał tak samo w fact i to chyba był cylek do wymiany. Więc zobacz jak tam cylek a jak ni to pewnie regulacja nie wiem jak tam z trwałością tych sprężynek stage6 :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CIVIC
Dawidek, nie kupuj malossi multivara same kłopoty, I powiedz mi jakie osiagi w tecnigasie, jakie rolki sprezyna itp

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
moze ci tłok puchnie i sie przyciera :( :? :/ tak miałem w Rx crossie po przejechaniu 2 km osłabła trzeba było co chwile redukowac

**** Dziekuje Dobranoc ****

Tytuł:

Pojazd: Renault Megane II
spręzynki dzisiaj wymieniałem bo też takie coś miałem i nic nie pomogło ;/ więc spręzynki napewno nie może ten tłok jak kolega wyżej pisał

Obrazek
http://www.facebook.com/ScooterClubJG

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No dokładnie sprawdzi jak tam cylek. A jak coś to w hrr serii bez regulacji leci mi 70km/h na tecnigasie.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
TomekT., ale jak by puchł to by gasł silnik....a może dzwon sprzęgła albo sprężyna centralna??

Wario HEBO NG
rolki 4,6g
docisk hebo 50 %
odblokowane przełożenia :D yeah :D

v-max : 85 km/h (realne) mierzone GPS , licznikowe 90 km/h

Tytuł:

Pojazd: Renault Megane II
dzwon odpada bo bym u mnie zauważył że jest przebarwiony więc może ta sprężyna centralna jest już taka do kitu

Obrazek
http://www.facebook.com/ScooterClubJG

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
wez założ hebo czarna.... ja mam ten sam problem tylko mój ma muła z przyspiechy....ale vmax nie spada....i bede zmieniał na hebo czarną :)

Wario HEBO NG
rolki 4,6g
docisk hebo 50 %
odblokowane przełożenia :D yeah :D

v-max : 85 km/h (realne) mierzone GPS , licznikowe 90 km/h

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]