Dzisiaj jest 15 sie 2025, 16:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pozwolę sobie zacytować wypowiedź użytkownika Grzesiek9663 w giełdzie, sprzedaje on cylinder Malossi Sport 70ccm.

"- Malossi Sport 70cc, z tłokiem 47,80 jednopierścieniowym ! Mega moc ! Porównywany do MHR Replica przy czym ma większą żywotność bo jest żeliwny. Bardzo dobra kompresja ! Cały komplet uszczelki głowica tłok cylek itp Ledwo co dotarty przebieg 880km. Sprzedaję bo jest dla mnie za mocny <stunt> Ps. "zwykły" malossi sport nie ma szans z tym cylkiem.."

Czy to faktycznie prawda? Zbliża się wymiana tłoka z pierścieniami i po tej wypowiedzi jestem ciekaw, czy nie kupić przypadkiem tłok jednopierścieniowy np, Od MHR replica. Jednopierścieniowy tłok w tym cylku faktycznie daje większą moc? :idea:

W uszach szum, w oczach mgła, na liczniku 22 :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tłok jedno pierścieniowy ma moc na wysokich obrotach, nie ma wgl dołu, ciągnie tylko z góry. Pamiętam jak kolega miał w TZR-ce jakis cylinder na jednym pierścieniu, to do połowy obrotów była bardziej zamulona niż seria, a w dalszym zakresie obrotów szła jak rakieta. Założył jakiegoś Top-a ze stanów na 2 pierścionkach i szła z całego zakresu obrotów. Z reguły tłoki z jednym pierścieniem są mniej żywotne, ale dosłownie o kilkaset kilometrów. Fakt, tłoki z jednym pierścieniem częściej zakładane są do mocniejszych jednostek, chyba dla tego, żeby wykręcić większe obroty, bo mniejsze tarcie występuję, ale to tylko moja wersja. Jednak ja wolał bym jednak elastyczność, niż jedną setną konia więcej ;).

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/717/94345

Ostatnio zmieniony 21 cze 2010, 11:03 przez pumba10022, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
kolega w tzr miał tłok jednopierscieniowy poniewaz mial mocny cylinder, minimum 15KM a takie cylindry mają to do siebie że ciągną najlepiej w wyższych partiach obrotów więc nie wciskaj kitu że to tłok jest tego przyczyną
co do tematu to właśnie mógłyś założyć tłok 1 pierścieniowy i powinna się polepszyć elastycznośc silnika, powinien sie ładniej wkręcać ładniej pracować tylko wymagana częstsza wymiana tłoka lub samych pierścieni

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... &start=160 <----- Nie wchodź, NIE DLA IDIOTÓW :!:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Peluś pisze:
Malossi Sport 70cc, z tłokiem 47,80 jedno pierścieniowym ! Mega moc !
hahaha to jest wielka nie prawda. Malossi sport 70 jest żeliwnym cylindrem a takie są dwu pierścieniowe zawsze. Nigdy nie spotkałem wersji jedno pierścieniowej "!!"

Generic Cracker

Obrazek

Fox-Motors Team!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
janica94, Przecież tak napisałem, a ten cylider z dwoma pierścieniami był tej samej mocy, a ciągnał bardziej od dołu. Nie miałeś do czynienia z tymi cylindrami to swój zbędny komentarz pozostaw dla siebie :P

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/717/94345

Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 0:48 przez pumba10022, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Koles kreci ladnie ;p Mozliwe ze to dobrze chodzi, ale na 100% nie jest porownywalny do racing/mid-race ;p I nawet nie jestem przekonany czy ma nawet wieksze osiagi na tym tloku ;p

Obrazek

Ku pamięci [*]
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
wietrzyk pisze:
Peluś napisał/a:
Malossi Sport 70cc, z tłokiem 47,80 jedno pierścieniowym ! Mega moc !
hahaha to jest wielka nie prawda. Malossi sport 70 jest żeliwnym cylindrem a takie są dwu pierścieniowe zawsze. Nigdy nie spotkałem wersji jedno pierścieniowej "!!"

Chodzi o to, że przy wymianie tłoka został założony 1pierścieniowy i czy to prawda, że dzięki temu zwiększyła się moc .. :roll: też jestem ciekawy :mrgreen:

ObrazekPiszę poprawnie po polsku
SPRZEDAM ROXA

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Coś mi się właśnie nie chce wierzyć, że ma o wiele super mega lepszą moc poziomu racing. Nawet bez zmiany kształtu okien? Samo założenie tłoka jednopierścieniowego? Więc sądzicie, że to bajka?

W uszach szum, w oczach mgła, na liczniku 22 :D

Tytuł:
**

Pojazd:
Tak

kamil7s pisze:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1084810702

Sprzedam Yamahe jog RR!! Warto

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
pumba10022, ja mam do czynienia z każdego rodzaju cylindrami bo mam dużą firmę wraz z serwisami zajmująca się jednośladami itp. wiec nie stwierdzaj za szybko że dana osoba nie miała z czymś do czynienia :roll:

A mój post tyczył się do postu Peluś, tylko zapomniałem dodać że to nie będzie się spisywać tak jak napisał koleś co sprzedaje ten cylek jak na moje.

Generic Cracker

Obrazek

Fox-Motors Team!!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Patrząc okiem fizyka :P takowy tłok miałby mniejsze tarcie...A to na pewno przerzuca się na osiągi. Ciekawe tylko jak z żywotnością takiego tłoka...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
nicasil chyba jest twardszy od zeliwa? z tego co slyszalem to tak no wiec taki tlok na takim cylku za dlugo by nie pochodzil ;] , cylinder jest zriobiony z mysla o 2 pierscieniach a nie o 1 , cylinder rowniez ma swoj zakres wytrzymalosci czyli nie bedzie power jak *
2 rzeczami ktore napewno moga sie zmienic przy wsadzeniu takiego tloka to 1 mozliwe ze wieksze obroty i 2 krotsza zywotnosc ;]

Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 22:44 przez sevo1992, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]