Dzisiaj jest 16 sie 2025, 2:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: grzeje sie?
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
siema ! mam pytnko do was. czy peugeot speedfight 2 AC sie grzeje, w takie upały np.30 stopni? bo chce kupic tego speeda

http://moto.allegro.pl/item1139039215_z ... 004_r.html

Ostatnio zmieniony 12 lip 2010, 12:24 przez konio16, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
powiem ci z własnego doświadczenia ostatnich dni :D

Jak jedzie się to jest dobrze aczkolwiek dwie moje koleżanki miały mały problem z odpaleniem sf2 jak postał z 10 min na upale .

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
Ja nie widzę tam, czy jest pompa, czy wiatrak. Na pewno to jest AC ?
No w takie pogody to takim AC'kiem długo nie pojeździsz.. LC'ki się grzeją ..
Jak to ac, nie kupuj.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Właśnie AC'ek Ci się nie zagrzeje,bo wiataraczek cały czas chłodzi, mój brat na Ice'u nie miał problemów, a teraz Rox full sport 70 grzeje się nawet przy niezbyt szybkiej jeździe, jak walnie mocno to się zagrzeje total prawie (koło 90 stopni) - a pompa zmieniona ;) Runner - jak się leci na max - poniżej 80'ciu , ale postoisz chwile w korku i już gorąco.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam speedfight 100cc AC i jak mu przywale i tak jade chwile to nawet dochodzi do 120C a potem sie termometr wyłacza i nic mu sie nie dzieje

**** Dziekuje Dobranoc ****

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam powietrzaka ( AC) i nic mi się nie dzieje. Chłodzi się bardzo dobrze. :wink:

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rajmund pisze:
a teraz Rox full sport 70 grzeje się nawet przy niezbyt szybkiej jeździe, jak walnie mocno to się zagrzeje total prawie (koło 90 stopni)

Przy niezbyt szybkiej jeździe to nie ma się co dziwić :)
M-lot w swojej Maladze LC ma termometr- przy jeździe 100-110km/h nie idzie Malagi przegrzać, a przy wolniejszej tak jak u Twojego kolegi- temperatura rośnie.
A co do powietrzaka- ja mam termometr i powiem, że w takie upały nie idzie normalnie pojeździć :|

Cytuj:
Ja mam powietrzaka ( AC) i nic mi się nie dzieje. Chłodzi się bardzo dobrze. :wink:
Tak? Pewnie nawet nie wiesz o tym, że za każdym razem od za wysokiej temperatury "przycierasz" cylinder. Oczywiście, że tego nie odczujesz, bo dużych skoków po jednym przegrzaniu nie ma, a Ty nim cały czas jeździsz :roll:

Także konio16, jeśli będziesz zamierzał tuningować, to szukaj tylko cieczaków :wink:

http://www.bikepics.com/members/fornal/
"Słuchajcie no, trzeba uspokoić dziadostwo..."
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Ostatnio zmieniony 12 lip 2010, 21:36 przez FoRnaL, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
FoRnaL To Twierdzisz, że jazda w takich upałach to przycieranie cylindra :lol: Jak byś jeździł z prędkościami 70-100 km/h przez dłuższy czas to tak ale wydaje mi się, ze jeżeli jeździsz np. 20km/h to on i tak wystarczająco się chłodzi.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
krzysiek39, w powietrzaku, może i chłodzi. w LC przy prędkości 20 km/h jest praktycznie zero chłodzenia.
ja i tak zawsze na mieście przyciskam do 80, tylko patrze czy suki gdzieś nie stoją, bo skuter się grzeje troche.

Tytuł:
*

Pojazd:
krzysiek39 pisze:
FoRnaL To Twierdzisz, że jazda w takich upałach to przycieranie cylindra :lol: Jak byś jeździł z prędkościami 70-100 km/h przez dłuższy czas to tak ale wydaje mi się, ze jeżeli jeździsz np. 20km/h to on i tak wystarczająco się chłodzi.

Mam chłodzenie cieczą, wywaliłem termostat i w takich temperaturach jak były wczoraj czy przedwczoraj to przy jeździe 50 - 80 km/h nawet się grzeje, a co dopiero powietrzak.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
FoRnaL Chodziło mi o to, że Lc przy jeździe 20 km/h prawie w ogóle nie ma chłodzenia a powietrzak nawet przy takich małych prędkościach odpowiednio sie chłodzi. Przy szybszych jazdach przez dłuższy czas możliwe, że może się zagrzać jeżeli nie robi się odpowiednich przerw.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]