Dzisiaj jest 15 sty 2025, 18:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**

Pojazd:
musisz
jak nie sprawdzisz to ci się sypnie od razu jak go dotrzesz np i będziesz musiał PF szlifować a tego chyba nie chcesz (od nowa docierać) :/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
tomus pisze:
a tak wgl pokaz mi filmik na youtube derbi vs am6 gdzie am6 wygrało ;)

Kup nową derbi i am6,dotrzyj je tak samo,doprowadź do tej samej wagi,ustaw te same zębatki to pogadamy ,który silnik jest mocniejszy.Jeździłem i derbi i am6,sam mam am6 ale przyznam ,że silnik derbi jest praktyczny pod względem skrzyni ,która ładnie się zachowuje.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
tez mam silnik am6 i skrzynia mi sie sypie jade na 4 zmieniam na 5 i bieg mi nie wpada tak smao mam na 4 5 6 ... chociaz ze mocno dobije ,na szczescie nie dzieje sie to czesto

odkryj efekt działania lipton ice tea .

zapraszam na nowe forum www.am6-forum.tk jest to forum poswięcone wszystkim maszyną posiadających silnik am6

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja chcem kupic ta smt i czy majac taki przebieg jest koonieczna wymiana wału czy nie wystarcza same łożyska??

http://allegro.pl/item1109809748_gilera ... senda.html

Chodzi o to ze ja poprostu nie umiem rozpolowic silnika. Chyba że ktos by mi podesłał poradnik w jezyku polskim. A bechanik wezmie pewnie ze 300 zl za rozpolowienie sinika

P.s. Mieliscie mi pomoc a nie sie klucic ktory lepszy ja wybieram gilere

Ostatnio zmieniony 13 lip 2010, 10:37 przez mokras---, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
gadasz tak jakby rozlorzenie silnika bylo filozofia jakas ,wchodz na wikipedie czytaj o silnikach cala budowe pozniej se podejdz do motory po silniku popatrz gdzie co jest jak chodzi itp i pozniej go rozkrecaj jak cos spie****** to oddasz do warsztatu albo kolegi... ps. ja do kolobrzegu jezdrze co miesiac :D

zapraszam na nowe forum www.am6-forum.tk jest to forum poswięcone wszystkim maszyną posiadających silnik am6

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
W SMT możesz zapalać silnik na sprzęgle a w AM6 nie i to jest plusem. Szoda że nie masz bliżej bo bym ci moją SMT sprzedał.

Pozdrawiam

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
http://www.easyparts.nl/choosedrawings/ ... MT_50.html

Tu znalazlem schemat silnika czy to mi wystarczy??

Tytuł:
**

Pojazd:
no masz elegancko opisane wszystko

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
nom dobrze jest tam wszystko opisane ,ale pewnie nie bedziesz wiedzial jak to jest zlozone w niektorych przypadkach np. skrzynia itp itd ,wiec jesli bedziesz chcial zajrzec do silnika patrzysz na tej stronce jakas czesc i na googlach jak to wyglada zlozone...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja na twoim miejscu robił bym fotki na bieżąco bo te rysunki i tak ci dużo nie pomogą

looknij jedynego takiego gas gas-a---> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=89043

Sprzedam skuter pilne!!!

http://otomoto.pl/piaggio-typhoon-okazj ... 88687.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzieki piaggiotph, bardzo dobry pomysł.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: 147 JTDm
Mój kumpel ma stare rieju RR (chyba nawet takie jak ma sadi) z 2000r silnik AM5 po remoncie. Drugi kumpel ma takie derbi (nie wiem jaki to model, taki ścig) gpr albo coś. Z okrągłymi lampami z przodu. Nie ważne. Ścigali się na prostej to derbi nawet nie miał startu do rieju.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Diego pisze:
tomus, to że posiadasz taka samą to nieznaczy że musisz ją faworyzować, ja niemówie o ogólnym wyglądzie bo o tym sie niedyskutuje(gusta), tylko o stanie wizualnym który w porównaniu do rieju jest gorszy. Na jakiej podstawie sądzisz że silniki Derbi są mocniejsze?? Jeśli dostałbyś nowy motor(powiedzmy że dt i sende), nóweczka, dobrze dotarta i porównywał i stwierdził że rzeczywiscie derbi jest mocniejsze i udowodnił to np. jakims filmem z wyscigu czy czym kolwiek to dobra. Prawda jest taka że obydwa silniki są na takim samym poziomie i jeśli byś miał dwa takie same wagowo pojazdy to byś stwierdził że to jedno i to samo... Co myślisz ze masz jakas szybka to gilere?? bo masz airsala?? Wpadaj do mnie sie przekonamy, założe na moment 86cc i sie przekonamy... Przeczuwam że na tym powerforcie bym cie objechał, gdyż masz słabszy config niż ja. aa i te 17KM co masz napisane ze na pj że masz to chyba razem z toba, jak masz 12 to dobrze...Airsal jak myslisz o ile słabszy może być od pfr, 1-2km, a jego trwałość przy dobrych wiatrach można szacować na 10tys km, a powerforce ok.15tys+ dochodza tanie szlify i kupno wiekszego tłoka i mamy nastepne 15tys km.

Popieram Diego w 100% wiadać ze znasz się na temacie... Sam niedługo będe zmieniał cylek(zreszta zalozylem nowy temat zeby dowiedziec sie nieco co warto kupywać) Mechanik, który bedzie mi to robił tez cos mówił o powerforce i chwalił... niedawno zamontował to własnie w sendzie i mowi ze zapiep**a jak głupia XD i jeszcze jedno... jaki masz tam zestaw diego...(chodzi mi o gaznik itp.)

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Yamaha/DT_50/100343

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2