Dzisiaj jest 01 mar 2025, 19:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

który lepszy?
Yamaha Aerox 41%  41%  [ 17 ]
Aprilia SR P/G 29%  29%  [ 12 ]
Aprilia SR Minarelli Horizontal 20%  20%  [ 8 ]
Peugeot Speedfight 2 10%  10%  [ 4 ]
Liczba głosów : 41
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
No bardzo ładnie się prezentuje, bardzo wygodny... Nie pamiętam dokładnie ale chyba po 2004r weszły nowe silniki EURO 2*, chyba i one podobno są strasznie awaryjne !!

YAMAHA NEOS 50S LC
-Metrakit MKseries 50ccm
-Top Racing HQ
-Yasuni Z
-Dellorto 17.5
-Metrakit
-Polini Speed Controll
CUSTOM
NeoSpeed <--Sprawdź to

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
seste pisze:
bardziej awaryjny wedlug mnie niz chinczyki xd sypie sie w nim wszystko

Miałeś kiedyś do czynienia ze Speedfightem?? Bo wydaje mi się ze nie..Lub poprostu trafiłeś na tak wadliwego skuta..
Ogólnie speed to bardzo ładny skuter, i silnik również jest w miarę ok ... Każdy mówi że Mina i P/g są najlepsze. < -- ok, zgadzam się. Lecz silniki peugetowskie również są dobre...
Jedyne co może denerwować, to wahacz. Tak przynajmiej ja miałem..

Aha, jeden komentarz do seste :
- Radzę zapoznać się z regulaminem, oraz nie pisać post pod postem..

' Żyje by jeździć, jeżdże po to by żyć ' - Malina!

I ♥ STUNT!

Ostatnio zmieniony 17 lip 2010, 16:41 przez Albi0404, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
speed nie jest zły jedynie może cię denerwować to francuskie zawieszeni ;/;/ bo tego za dobrze nie dopracowali ;/;/

Silnik, dwa koła i mina wesoła/ Stelaż, klatka i duża zębatka

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A co sie dzieje z zawieszeniem?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jest bardziej wrażliwe, niż zwykły widelec - zawodowi stunterzy nie wybraliby Speed'a właśnie przez ten przedni wahacz.

Wracając do tematu:
1. Aprilia SR - Skuter b. dobry, szczególnie w wersji Minarelli LC (ostatecznie AC), lub Piaggio,
ale broń Boże DiTech !!! (właśnie za to projektant silnika Morini na wtrysku ma ode mnie w pysk :angry:).
2. Yamaha Aerox - chyba nie muszę tłumaczyć, jaki jest ten skuter.
3. Malaguti F12 - cóż, skuterek dobry, mały, wygodny ze względy na dosyć długą kanapę, ale przednie soczewki nie są dobrym rozwiązaniem ze strony praktycznej.
4. Malaguti F15 - trochę większa F12, plus parę zmian optycznych, silnik także Minarelli, ale w przeciwieństwie do małego braciszka tylko LC, mizerne oświetlenie potęgowane jest czasem ciemną szybką, która zakrywa światła (stylistyka ponad bezpieczeństwo, ale później już tego nie było).

Do tego dwie moje propozycje:
1. Gilera Runner SP
2. Yamaha Jog RR

Honda X8R-S by DamianKX8R

Ś.P. Mycen

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z tego co widze to nikt z was nie mial speeda ;p Tylko Albi0404, jak nie mieliscie to sie nie wypowiadajcie :P Mam speeda bardzo wygodny i ladny skuter . Ja mam w nim silnik 100 i osigi dobre i przyspieszenie tez . Wystarczy kupic sportowy wydech i wariator i 115 juz jedzie xD Takie jest moje zdanie :P

Obrazek Staram się pisać poprawnie :)

]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
seste pisze:
bardziej awaryjny wedlug mnie niz chinczyki xd sypie sie w nim wszystko

człowieku juz mnie naprawde denerwujesz chcesz pisać głupoty zeby cie ludzie zauważyli ??? starzy cie bija ??

moim zdanieniem ze speed ma wachacz to ok jak ktos nie stuntuje na polskie drogi nie jest zły .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam.
Widzę że co niektórzy są najmądrzejsi i co ich to najlepsze... Ale chciałbym tylko powiedzieć że markowe skutery są do siebie w dzisiejszych czasach bardzo zbliżone jakościowo.
Gdybym miał wybierać skuter dla siebie nie kierował bym się marką a przede wszystkim:
- Rokiem produkcji
- Wyglądem
- Stanem technicznym
- Wyposażeniem (Tarczowe hamulce, Chłodzenie cieczą itp...)

Polecam silniki: Minarelli (Jeżeli miałbym kupować to brałbym bym LC), P/G(Długi karter, ciecz),Peugeotowe (jeździłem 2 razy tylko ale bardzo fajna praca silnika) Kymco (dość udana konstrukcja, może nie demon mocy ale wytrzymały)

Jeżeli chcesz oszczędzić na benzynie to kup wtrysk, wbrew pozorom w silnikach P/G wtrysk jest praktycznie bezawaryjny.

Jednym zdaniem: Pojedź obejrzeć wszystkie skuterki które cię interesują, wybierz ten który najbardziej ci się spodoba i szukaj jak najlepszego egzemplarza.
Wtedy będziesz wiedział co jest dla ciebie najlepsze :wink:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 9:20 przez AviX, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja brałbym aprilie sr factory jest przepiękna

My Roxx '02 Top 70 *Ported*
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=300683

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
S9 pisze:
Widzę że co niektórzy są najmądrzejsi i co ich to najlepsze...

Nie koniecznie.. Ja Speedfight'a miałem, i mogę powiedzieć coś na ten temat.. I nie żależy mi na tym, aby napisać że ciągnął 135km/h z przyspieszeniem BMW M3 :lol: Poprostu piszę to co wiem..
Jednak jeśli miałbym wybierać między Speedfight'em 2 a Aprilia SR Factory wziąłbym Apke..

' Żyje by jeździć, jeżdże po to by żyć ' - Malina!

I ♥ STUNT!

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 10:02 przez Albi0404, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
S9 pisze:
Widzę że co niektórzy są najmądrzejsi i co ich to najlepsze... Ale chciałbym tylko powiedzieć że markowe skutery są do siebie w dzisiejszych czasach bardzo zbliżone jakościowo.
Gdybym miał wybierać skuter dla siebie nie kierował bym się marką a przede wszystkim

Jedyne mądre zdanie w tym temacie. :<

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Albi0404 pisze:
S9 pisze:
Widzę że co niektórzy są najmądrzejsi i co ich to najlepsze...

Nie koniecznie.. Ja Speedfight'a miałem, i mogę powiedzieć coś na ten temat.. I nie żależy mi na tym, aby napisać że ciągnął 135km/h z przyspieszeniem BMW M3 :lol: Poprostu piszę to co wiem..
Jednak jeśli miałbym wybierać między Speedfight'em 2 a Aprilia SR Factory wziąłbym Apke..

Kolega popieram w 100% tez nie robie jak nie którzy że maja skuter i go wychwalaja nie mowie ze speed 2 sa najlepsze ale użytkownik Seste przesadził

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może Piaggio Nrg??

Mam na sprzedaż plastiki do Piaggio Typhoona:
- przedni od kierownicy,
- lewy i prawy bok tylny (boczki),
- przedni (duży).

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Vivka 70ccm ;)
ja mam peugeota vivacity z roku 2001 :D i nie nażekam śilnik chodzi bez szwanku..mam już go ponad rok i tylko co robiłem to czyściłem gaźnik bo nie był czyszczony ileś lat... :D

Zapraszam do Vivki. ;)
peugeot-vivacity-red-by-kuba-d-s6-pro-replica-chrom-t112986-480.html

Tytuł:

Pojazd:
Czemu nie widzicie innych skuterow tylko takie jakie macie Ja mam nrg power bo mi sie podoba na inny skuter jaki zmienie to tylko runner 180/50 jak sie trafi chodzi tu tylko o silnik bo z optyki mi sie nie podoba jak szukałem skutera to przejeździłem z 10 komisów salony suzuki yamaha piaggio gilera derbi aprilia Szuałem arz znalazłem nrg power w takim malowaniu jakie mam najbardziej mi sie podobało z całej reszty podobała mi sie tez sr ale dla mnie ten dywanik był fajny szoda że welurowych nie ma ale powiem tak każdy ma inny gust jednemu sie podoba dt w supermoto a innemu w enduro ja na dzień dzisiejszy biegowych 50 bym nie kupił tylko machasz biegami a rewelacji nie ma nie jeden skuter lepiej idzie i jest duzo wygodniejszy Poleam ci najlepiej pojechac na jakiś zlot w twojej okolicy i popatrzec na skutery rowniez możesz popatrzeć na allegro ale zdiecia nie oddają efektu takiego jaki jest w żeczytwistości Radze ci sie nie pchać w żadne chińskie czy koreańskie skutery są to tandety co w sklepie (tego salonem nie mozna nazwać)sie rozsypuja jak stoją szukaj tylko w Piaggio gilera aprilia derbi yamaha peugeot Miałem okazje jeździc skuterami jak rox speed 2, 3runner apka sr jet force nrg mc2 mc3 i vespa najwygodniejsza jest vespa ale nigdy nie kupie bo jest jaka jest a przy wzroscie 190cm najwygodniejszy jest nrg runner sr i vespa maja wysoko kiere Dlatego wybrałem nrg power bo piaggio to piaggio sama marka mowi za siebie

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 11:50 przez NRG-power, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Weź Aprilie SR minarelli LC, ja mam :) Wygodna kanapa fajny wygląd fajnie się na zakręty wchodzi.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Może tak .. Czemu połowa [jak nie lepiej] chińskiego shitu jest podróbką Rox'a? Byle czego by nie podrabiali .. xD

Zauważyłem, że wszyscy jeżdżą po tym Rox'ie jak nie wiadomo po czym, a tak naprawdę to żaden właściciel rox'a się jeszcze nie wypowiedział. Może i ma nie wygodną kanapę, może i w dużych miastach jest tego pełno .. Ale w moim zasranym mieście, są takie dziury na drodze, że nie wygodna kanapa to pikuś, a roxów w promieniu 20km można wyliczyć na palcach u ręki .. Zajefajny wygląd i ten gównowarty szpan na dzielni .. "Boo on ma Rox'a" i tyle. Wydaje mi się że spora część tutaj się wypowiadających chciała mieć/nadal chciałaby mieć Rox'a i takie moje zdanie. Ile osób się przyzna, że jego np Neo's jest nic nie warty a Rox jest lepszy.

Ja miałem wybór, Speed, Aprilla sr [średnia buda], Jog-R i ów Rox.
Speed odpadł na starcie - wachacz i kiepski stan w jakim był
Sr - Kompletnie z optyki mi się nie podoba
Jog-R - AC, ale nowy i w cenie mojego Rox'a
Rox - wygląd i odwieczna chęć posiadania, ale cena dwukrotnie wyższa od SR i Speed'a

Wzięłem Rox'a, tylko dlatego, że miałem wybór, brać np speed'a za 3 tyś albo rox'a za lekko ponad 6tyś .. Może jest i ten cały szpan, może i fajnie wygląda i jeździ, ale i tak bym wolał kupić starą SR za 1,5tyś i jeździć.

Nie komentujcie tak negatywnie tego Rox'a, może i go mam, też umiem go negatywnie skomentować, na każdy skuter znajdzie się jakieś minusy, ja w swoim też umiem znaleść. Tylko proszę nie piszcie, np "ja bym wolał neo'sa niż rox'a, bo neo's ładniejszy" bo to nie ma sensu :)

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR pisze:
Ile osób się przyzna, że jego np Neo's jest nic nie warty a Rox jest lepszy.

Ty od właścicieli neosów się odczep :mrgreen: Gdyby neos miał chłodzenie cieczą to mógłby śmiało konkurować z aeroxem. Wszyscy gadają że aerox najlepszy, a nikt nie weźmie pod uwagę Jog'a RR, który ma podobne osiągi. Jak dla mnie to aerox jest przereklamowany i ludzie nie potrafią dostrzec korzyści jakie niosą inne modele marki Yamaha.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Teraz to już kompletnie zglupialem :?
Dodalem ankiete. GLOSOWAC!

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 15:40 przez Rav656, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie kupuj roxa bo to juz jak chinol . Mam apke i polecam kazdy poleca to co ma!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna