Dzisiaj jest 24 lis 2024, 8:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam, nadszedł czas że trzeba sprzedać kochanego roxa i przesiąść się na coś większego.
Na początku były rozmyślenia o yzf 125.... bo przejażdżce zrezygnowałem bo jedzie to jakby nie mogło.

Na moto mam 10 tysięcy, nsr średnio mi się podoba natomiast apka bardzo.
W tej cenie mogę mieć już '06-'07 r

Niestety ale nigdy apki ani włocha nie miałem.

Pytanie, czy warto ? najbardziej obawiam się awaryjności (spalanie przeboleje.. )

Jak policja reaguje na odblokowane rski ? sprawdzają jakoś ? bo teraz A2 wchodzi. Boję się żęby przypału nie było ...

Ostatnio zmieniony 18 lip 2010, 13:24 przez nvu, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
nvu pisze:
bo teraz A2 wchodzi.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nie ma i nie będzie przez najbliższy rok :mrgreen:

jak masz 21 lat to rób A, a jak nie masz to popraw profil :P

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
bikepics.com

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witaj :)
Zaczynamy...

Na moto mam 10 tysięcy, nsr średnio mi się podoba natomiast apka bardzo.
W tej cenie mogę mieć już '06-'07 r

nsr średnio mi się podoba
A szkoda bo Japoniec był by tu najlepszym rozwiązaniem!

Niestety ale nigdy apki ani włocha nie miałem.
Włoch czasami potrafi zaskoczyc uzytkownika i to najczesciej nie mile. Poczytaj troche testów włoskich motocykli/skuterów np takich jak Piaggio x9

Pytanie, czy warto ? najbardziej obawiam się awaryjności (spalanie przeboleje.. )
Warto czy nie warto o to jest pytanie. Sam na nie musisz sobie odpowiedzieć. Kiedys w dalekiej przeszlosci moj sasiad mial aprilie rs 125 w starej budzie. Zaczelismy sobie nia smigac we dwóch. A konkretniej pożyczałem ją na wyjazd po bułke do sklepu albo przejazdzke do kosciola. Nieustannie denerwowały mnie stuki i puki w silniku czułem sie jak na jezdzacej bombie ktora miala zaraz wybuchnac. A moze inaczej... Byla ustawiona tak zeby nie wyjezdzac gdzies dalej bo moze odmowic posluszenstwa (i dawała to mocno do zrozumienia) A kiedy przyszedl czas na remont silnika słuch o niej zaginął (Sasiąd pewnie ją utopił w wiśle! :twisted: . Nigdy nie mialem zaufania do 2t zawsze w nich bylo cos! Dosłownie. Źle trafiony model rs 125 potrafi przestać sezon w garazu czekajac na przyplyw $$ bo silnik jest do roboty. Z Aprilia jest tak ze nie wiadomo na jaki model sie trafi (oczywiscie mowa tu o sprzetach uzywanych) bo kto mądry sprzedawał by CUKIERECZKA ktory jezdzi PRAWIE 180km/h jest w stanie idealnym i cyka jak szwajcarski zegarek. Zawsze mnie to zastanawiało :) takich cukierków u nas w polsce niestety nie ma :( mają je tylko pierwsi wlasciciele ktorzy dbaja o swoje moto jak o wlasnego ... i nie sprzedadza go do puki bedzie dzialo sie cos powaznego i taki pierwszy wlasciciel traci sentyment do takiego motocykla i sprzedaje go bez skrupułów jakiemus młodzianowi przedstawiając gów...o w ładnym opakowaniu. Sprawa jest taka ze próbuje cie odwieść od kupna UZYWANEGO 2T bo moze byc z tym wiecej problemu jak pozytku. Zalezy jak trafisz :)) tak wiec mozesz sprobowac szczescia i wylosowac z posrod wielu modeli na allegro i znalezc swego cukiereczka.
Nie zastanawiales sie moze nad kupnem Suzuki Gs 500?
Jezeli masz Prawo jazdy oczywiscie.

Jak policja reaguje na odblokowane rski ? sprawdzają jakoś ? bo teraz A2 wchodzi. Boję się żęby przypału nie było ...[/quote]
Policja ma sie ni jak do odblokowywania motocykli. skąd oni maja to wiedziec ze jest zablokowany? Jak maja sprawdzac? Jezeli nie maja do tego potrzebnych narzedzi. Jezeli chodzi o to Policja w naszym kraju jest dosc leniwa jezeli chodzi o MOTOCYKLE bo sprawa motorowerów/skuterów ma sie inaczej. Czesciej sa kontrolowane wlasnie te mniejsze (skutery) niz motocykle.
Jezeli masz jeszcze jakies pytania albo czegos nie rozumiesz to pisz pisz pisz sluze pomoca!

Zipp Vapor -> Kymco Yager -> Piaggio Nrg Mc3 -> Aprilia Rs -> Gsxr 600 -> Vapor <- Po takim czasie do mnie wrócił :D!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
lucek000 pisze:
Sprawa jest taka ze próbuje cie odwieść od kupna UZYWANEGO 2T
To kup sobie używane 4t i zrób w nim remont. Jak nie masz kasy na remonty to tylko 2t kupuj jak chcesz pojeździć.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 20:36 przez Konrad324, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chłopie zakładasz 2 temat o takim samym wątku.

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Konrad324 pisze:
lucek000 pisze:
Sprawa jest taka ze próbuje cie odwieść od kupna UZYWANEGO 2T
To kup sobie używane 4t i zrób w nim remont. Jak nie masz kasy na remonty to tylko 2t kupuj jak chcesz pojeździć.

Kupie uzywane 4t z malym przebiegiem i zanim zrobie w nim remont to predzej osiwieje ;)
Jak nie masz kasy na remonty to tylko 2t kupuj jak chcesz pojeździć.
Dla mnie troche chore myslenie ale nie chce sie klocic.
Pozdrawiam!

Zipp Vapor -> Kymco Yager -> Piaggio Nrg Mc3 -> Aprilia Rs -> Gsxr 600 -> Vapor <- Po takim czasie do mnie wrócił :D!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
W 2t wymieniasz tłoka i co najwyżej wał z łożyskami. Tłok do 4t kosztuje 590 zł do tego dochodzi ci wał, łożyska, rozrząd, zawory itd. Remont w 4t to jest minimum 2000zł (przykładowo YZ250F)

Nie ma czegoś takiego jak stan idealny z małym przebiegiem to poco by ktoś sprzedawał ??
Kupujesz i zawsze musisz mieć kasę na remont.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 20 lip 2010, 21:06 przez Konrad324, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Według mnie są ludzie którzy na prawdę dbają o motory, w "niewysilonym" 2suwie wystarczy zmieniać tłoki co załóżmy 10-15 tyś przebiegu. Motor wychuchany nie zawsze musi mieć wady ukryte. Kolega przeprowadził remont generalny silnika w SR 50 i teraz sprzedaje, powód ? Chce coś mocniejszego ...

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/717/94345

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]